Ψάρι ροφού σε κληματόφυλλα, ριζότο με κουκιά και αγκινάρες, crumble ελιάς & αφρός λεμονιού

 

 

 

Βήμα βήμα ο σεφ Πέτρος Γαβριήλ μας δείχνει πως να φτιάξουμε ψάρι ροφού τυλιγμένο σε κληματόφυλλα, 4 μερίδες

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Για τον ροφό με τα κληματόφυλλα

Φρέσκα κληματόφυλλα 16 φύλλα

Φιλέτο ροφού 600 γρ.

Κόψτε το φιλέτο του ροφού, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και τυλίξτε το στα κληματόφυλλα.

Για το ριζότο με κουκιά και αγκινάρες

Κουκιά φρέσκα ξεφλουδισμένα 160 γρ

Φρέσκες αγκινάρες (καθαρισμένες) 80 γρ

Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 50 γρ

Σκόρδο (σκελίδα)

10 γρ Ριζότο 160 γρ

Φρέσκο ζωμό λαχανικών 450 μλ

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα 60 μλ

Άσπρο ξηρό κρασί (Ξυνιστέρι) 120 μλ

Φρέσκο βούτυρο 40 γρ

Ντοματίνια (κομμένα στην μέση) 120 γρ

Ψιλοκομμένο άνηθο 2 γρ

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

Αρωματικό ελαιόλαδο 20 μλ

Λιγα φύλλα παντζαριού για γαρνίρισμα

Βάλτε το μίσο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Βάλτε το ρύζι, τα κουκία και τις αγκινάρες.

Βάλτε τα 60 γρ. κρασί και αφού ελατωθεί, προσθέστε λίγο- λίγο τον ζωμό ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα μέχρις ότου ψηθούν όλα τα υλικά και απορροφηθεί ο ζωμός.

Τσιγαρίστε γρήγορα στο υπόληπο λάδι τα ντοματίνια και βάλτε τα στα ριζότο. Διορθώστε την γεύση και προσθέστε το ψιλοκομμένο άνηθο.

Σε ένα μικρό κατσαρολακί βάλτε το υπόλοιπο κρασί και αφού ελαττωθεί στο ένα τριτό, προσθέτετε τον βούτυρο λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.

Διορθώστε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Για τα ψίχουλα ελιάς (Crumble)

Κυπριακές μαύρες ελιές (χωρίς Κουκούτσια) 100 γρ

Για να φτιάξετε τα ψίχουλα ελιάς, προθερμάνετε το φούρνο στους 140 ° C, βάλτε τις ελιές ομοιόμορφα σε ένα ταψί και αφήστε τες για 1.5 με 2 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.

Βαλτε τις ελιές σε ενα σανίδι κοπής και ψιλοκόψτε τες σε ψίχουλα. Εάν οι ελιές είναι ακόμα λίγο βρεγμένες στο εσωτερικό, βάλτε τις ξανά στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου έως ότου στεγνώσουν εντελώς.

Για την Σάλτσα Βουτύρου Άσπρο κρασί (ποικιλίας Ξυνιστέρι) 100 μλ

Βούτυρο Ανάλατο 300 γρ

Θαλασσινό Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον αφρό λεμονιού:

Χυμό λεμονιού 150 μλ

Σιρόπι 100 μλ

Νερό εμφιαλωμένο 250 μλ

Λεκιθίνη σόγιας 4 γρ

Σε ένα μπωλ βάλτε όλα τα υλικά ένα-ένα και χτυπήστε μέχρι να γίνει ο αφρός.

Στην συνέχεια αφήστε να ξεκουραστεί για ένα λεπτό και σερβίρετε.

Αφού τελειώσετε με όλες τις παρασκευές σερβίρετε σε πιάτο ανά μερίδα ή σε πιατέλα για τέσσερα ατομά.

 

Δειτε Επισης

Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!
Το JBL Snow Party επιστρέφει για το 2024 με τους εκρηκτικούς Martin Garrix και Tigerlily στην σκηνή!
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου