Αυτές οι καλοκαιρινές τροφές θα σε κάνουν να χάσεις βάρος

Η απόλαυση μπορεί να είναι και χωρίς θερμίδες.

Είναι βέβαιο πως ειδικά τώρα το καλοκαίρι προσπαθείς πολύ να κρατιέσαι σε φόρμα, αποφεύγοντας φαγητά και snacks που σου προσθέτουν περιττές θερμίδες. Άλλοτε το καταφέρνεις, άλλοτε όμως όχι. Το ζητούμενο είναι να πιστέψεις ότι μπορείς να βρεις την απόλαυση που ζητάς ακόμη και σε πιο υγιεινές λύσεις.
Δες αυτές τις τροφές που είτε ευδοκιμούν το καλοκαίρι είτε απλά τις έχουμε συνδυάσει με αυτή την εποχή και κάνε την καθημερινότητά σου ακόμα πιο εύγευστη, βοηθώντας παράλληλα τον οργανισμό σου να χάσει βάρος.

1) Καρπούζι

Το νόστιμο αυτό φρούτο είναι ιδανικό για να παραμένεις ενυδατωμένη, χάρη στα υψηλά ποσοστά νερού που περιέχει, ενώ είναι πλούσιο και σε αντιοξειδωτικά.

2) Γαρίδες

Οι γαρίδες είναι εξαιρετική πηγή πρωτείνης, ενώ παράλληλα συνιστούν ένα ελαφρύ και αναζωογονητικό γεύμα. Προτίμησέ τες στην ψητή ή βραστή εκδοχή τους, αντί στο τηγάνι, για λιγότερες θερμίδες.

3) Ένα δροσιστικό virgin cocktail

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, με το να καταναλώνεις αλκοόλ, δεν βοηθάς ιδιαίτερα τον οργανισμό σου προς αυτή την κατεύθυνση. Δε χρειάζεται, όμως, να γίνεις και antisocial επειδή δεν μπορείς να καταναλώσεις αλκοόλ. Μπορείς να πιεις τα αγαπημένα σου cocktails στην alcohol free εκδοχή τους, κάνοντας τη ζωή και το πρόγραμμα διατροφής σου ευκολότερο.

4) Τομάτες

Ό,τι ισχύει για το καρπούζι ισχύει και στις τομάτες. Επιπλέον, οι τομάτες είναι πλούσιες και σε κάλλιο, βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του εντέρου σου.

5) Gazpacho

Αυτό το παραδοσιακό έδεσμα της Ανδαλουσίας είναι ένα είδος σούπας, με βάση ωμά λαχανικά και ένα ζωμό τομάτας. Οι ίνες από τα λαχανικά που περιέχει θα σου δώσει την αίσθηση της πληρότητας γρήγορα και θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρα. Επιπλέον, είναι δροσιστικό, καθώς σερβίρεται κρύο.

6) Λεμόνια και limes

Αυτά τα δύο εσπεριδοειδή θα προσθέσουν γεύση στο φαγητό σου, βοηθώντας σε να απαλλαγείς από τις διαφόρων ειδών θερμιδογόνες σως.

7) Φρούτα στο grill

Έχεις δοκιμάσει ποτέ ροδάκινο, ανανά ή μάνγκο στο barbeque; Αν όχι, δεν ξέρεις τι χάνεις. Είναι έτσι κι αλλιώς νόστιμα αλλά όταν τα βάλεις στη σχάρα, τα φυσικά τους σάκχαρα αρχίζουν να καραμελώνουν, εκτοξεύοντας τη γέυση τους σε άλλο επίπεδο. Ιδανικό και υγιεινό επιδόρπιο, χωρίς θερμίδες.

 

 

Πηγή ladylike.gr

  

Δειτε Επισης

Μετά από 7 σεζόν η Έλενα Παπαρίζου αποχαιρετά το #TheVoiceGR - Στην θέση της στο νέo κύκλο η Απόλυτη
Ορέστης Τζιόβας: «Έλαβα πολύ αρνητικά, άσχημα σχόλια και βρισίδι. Δεν το μετάνιωσα, ήταν αναμενόμενo»
To ατύχημα στο κεφάλι του Άρη Σοϊλέδη και τα ράμματα: «Η κατάρα συνεχίζεται... μου άνοιξε το κεφάλι»
Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Βέρτη - «Λήξη... συναγερμού»
Το άλμπουμ της ζωής του κορυφαίου του θεάτρου και κινηματογράφου, Γιάννη Φέρτη
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Έμαθα τον θάνατο του αδερφού μου πέντε λεπτά πριν βγω στη σκηνή»
Απίστευτη ιστορία με τον πατέρα του James από το #SurvivorGR: Ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό
Θανάσης Βισκαδουράκης: «Eίχα τεράστια αγωνία. Προσευχόμουν κάθε μέρα να μη γεννηθεί κωφός ο γιος μου»
Η πρώτη έξοδος του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά την σοβαρή περιπέτεια υγείας
Νίκος Καρβέλας: «Χάσαμε όλα λεφτά με την Άννα. Έφυγα για την Αγγλία, μου την είχε σπάσει τρομακτικά η χώρα»