Διάφορες παραλλαγές και υφές από σταφύλι δια χειρός Νεάρχου Αριστείδου

 

 

Βήμα βήμα ο σεφ Νέαρχος Αριστείδου μας δείχνει πως να φτιάξουμε διάφορες παραλλαγές και υφές από σταφύλι

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

WHITE CHOCOLATE CHEESECAKE

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Γάλα 70gr

Φύλλα ζελατίνης 6 gr

Τυρί κρέμα 160gr

Κρέμα γάλακτος 200gr

Ξύσμα λεμονιού 5gr

Βανίλιας παστα 1

Λευκή σοκολάτα 100gr

ΜΕΘΟΔΟΣ 

Φτιάχνουμε γκαναζ με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και τη λευκή σοκολάτα. Βάζουμε μαλακωμένη τη τζελατινη.* προσθέτουμε το cream cheese και τέλος την κτυπημένη κρέμα.

MERINGUE

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Ασπράδι αυγού 200gr

Ζάχαρη 200gr

Ζάχαρη άχνη 200gr

Albumin σκόνη 5gr

Ξερά βατόμουρα 10gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα και βγάζουμε τελείες .ραντίζουμε με τα αποξηραμένα βατόμουρα και ψήνουμε στους 100` για 20 λεπτά.

PINE NUT SABLE

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Βούτυρο 125gr

Ζάχαρη άχνη 90gr

κουκουνάρι 40gr

Αλεύρι 250gr

Αυγά 50gr

Ξύσμα λεμονιού 2gr

Πράσινο χρώμα 2gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Κτυπάμε τον βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και όλα τα υγρά. Την κρυώνουμε , την ανοίγουμε λεπτή, την κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και την ψήνουμε στους 160c βαθμούς για 10 λεπτα.

ICE CREAM

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Χυμός κόκκινου σταφυλιού 200gr

Σιρόπι ζάχαρης 228gr

Νερό 72gr

Λευκό ξηρό κρασί 50gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υγρά υλικά μαζί να ζεσταθούν μέχρι τους 85 ‘. ,και βάζουμε το μίγμα μας στην μηχανή παγωτού.

HONEY TUILE

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Βούτυρο 50gr

Αλεύρι 50gr

Ασπράδι αυγού 50gr

Βούτυρο 50gr

Ζάχαρη άχνη 50gr

Κίτρινο χρώμα 1gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Στρώνουμε το μίγμα πάνω στην σιλικόνη ,και ψήνουμε στους 160c βαθμούς για 5 λεπτά.

WHITE GRAPE FLUID GEL

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Greene grape 600gr

Σιρόπι 100gr

Agar Agar 10gr

Γλυκόζη 50gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Ζεσταίνουμε όλα τα υγρά στους 40c΄. Προσθέτουμε το Agar και ανακατεύουμε μέχρι τους 60c. Κρυώνουμε στο ψυγείο, και το μπλενταρουμε καλά.

RED GRAPE FLUID GEL

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Greene grape 550gr

Χυμός λεμόνι 50gr

Σιρόπι 100gr

Agar Agar 10gr

Γλυκόζη 50gr

Κίτρινο χρώμα 1gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Ακολουθούμε την ίδια μέθοδο όπως προηγουμενος

CRUMBLE

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Αλεύρι 320gr

Βούτυρο 260gr

Ζάχαρη 210gr

Αλεσμένο κουκουνάρι 40gr

Σησάμι 20gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα θρυμματισμένο μίγμα. Ψήνουμε στους 160c βαθμούς για 30 λεπτά.

RED GRAPE LAYER

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Χυμός κόκκινου σταφυλιού 300gr

Φύλλα ζελατίνης 10gr

Ζάχαρη 40gr

ΜΕΘΟΔΟΣ  

Βράζουμε τα υγρά και το ζαχαρι 60c βαθμούς. Προσθέτουμε την ζελατίνη μαλακωμένη. 2.Βάζουμε το μίγμα μας σε μια σιλικόνη και το παγώνουμε

BUBBLES

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Χυμό σταφύλι 250gr

Bubble Powder 6gr

ΜΕΘΟΔΟΣ 

Βάζουμε το χυμό και το Bubble Powder και τα χτυπάμε με το μίξερ χεριού

LEMON SPONGE

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Ξύσμα λεμονιού 20gr

Αυγά 300gr

Ζάχαρη 350gr

Αλάτι 2gr

Κρέμα 160gr

Baking powder 5gr

Βούτυρο clarified 90gr

Αλεύρι 300gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Αφρατευουμε το αυγό μα την ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα. Βάζουμε το αλεύρι, το Baking powder και το αλάτι και το ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ελαφρά μέχρι να αναμιχθούν. Πρόσθέτουμε στο τέλος τον βούτηρο και ανακατεύουμε.Το απλώνουμε σε μία λαμαρίνα και το ψήνουμε στον φουρνο στους 175c βαθμούς για 25 λεπτά.

SPHERE. GLUCONOLACT BATH

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Μεταλλικό νερό 500gr

Gluconolact 5gr SPHERE.

ALGINANT MIXTURE

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Χυμός λευκού σταφυλιού 250gr

Alginate 3g

Ζάχαρη 50gr

ΜΕΘΟΔΟΣ

Και για τις δυο συνταγές κάνουμε την ίδια διαδικασία. 2.Βάζουμε ολα τα υλικά μαζί και τα μπλεντάρουμε καλά και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. 3.Βάζουμε το μίγμα με τον χυμό σταφυλιού σε μία σύριγγα και το μίγμα νερού σε ενα μπώλ. 4.Βάζουμε με την σύριγγα μικρές σταγόνες στο μίγμα νερού.

 

 

Δειτε Επισης

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας