Διάφορες παραλλαγές και υφές από σταφύλι δια χειρός Νεάρχου Αριστείδου
13:57 - 07 Ιουλίου 2021
Βήμα βήμα ο σεφ Νέαρχος Αριστείδου μας δείχνει πως να φτιάξουμε διάφορες παραλλαγές και υφές από σταφύλι
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus
WHITE CHOCOLATE CHEESECAKE
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Γάλα 70gr
Φύλλα ζελατίνης 6 gr
Τυρί κρέμα 160gr
Κρέμα γάλακτος 200gr
Ξύσμα λεμονιού 5gr
Βανίλιας παστα 1
Λευκή σοκολάτα 100gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Φτιάχνουμε γκαναζ με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και τη λευκή σοκολάτα. Βάζουμε μαλακωμένη τη τζελατινη.* προσθέτουμε το cream cheese και τέλος την κτυπημένη κρέμα.
MERINGUE
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Ασπράδι αυγού 200gr
Ζάχαρη 200gr
Ζάχαρη άχνη 200gr
Albumin σκόνη 5gr
Ξερά βατόμουρα 10gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα και βγάζουμε τελείες .ραντίζουμε με τα αποξηραμένα βατόμουρα και ψήνουμε στους 100` για 20 λεπτά.
PINE NUT SABLE
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Βούτυρο 125gr
Ζάχαρη άχνη 90gr
κουκουνάρι 40gr
Αλεύρι 250gr
Αυγά 50gr
Ξύσμα λεμονιού 2gr
Πράσινο χρώμα 2gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Κτυπάμε τον βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και όλα τα υγρά. Την κρυώνουμε , την ανοίγουμε λεπτή, την κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και την ψήνουμε στους 160c βαθμούς για 10 λεπτα.
ICE CREAM
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Χυμός κόκκινου σταφυλιού 200gr
Σιρόπι ζάχαρης 228gr
Νερό 72gr
Λευκό ξηρό κρασί 50gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υγρά υλικά μαζί να ζεσταθούν μέχρι τους 85 ‘. ,και βάζουμε το μίγμα μας στην μηχανή παγωτού.
HONEY TUILE
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Βούτυρο 50gr
Αλεύρι 50gr
Ασπράδι αυγού 50gr
Βούτυρο 50gr
Ζάχαρη άχνη 50gr
Κίτρινο χρώμα 1gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Στρώνουμε το μίγμα πάνω στην σιλικόνη ,και ψήνουμε στους 160c βαθμούς για 5 λεπτά.
WHITE GRAPE FLUID GEL
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Greene grape 600gr
Σιρόπι 100gr
Agar Agar 10gr
Γλυκόζη 50gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ζεσταίνουμε όλα τα υγρά στους 40c΄. Προσθέτουμε το Agar και ανακατεύουμε μέχρι τους 60c. Κρυώνουμε στο ψυγείο, και το μπλενταρουμε καλά.
RED GRAPE FLUID GEL
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Greene grape 550gr
Χυμός λεμόνι 50gr
Σιρόπι 100gr
Agar Agar 10gr
Γλυκόζη 50gr
Κίτρινο χρώμα 1gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ακολουθούμε την ίδια μέθοδο όπως προηγουμενος
CRUMBLE
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αλεύρι 320gr
Βούτυρο 260gr
Ζάχαρη 210gr
Αλεσμένο κουκουνάρι 40gr
Σησάμι 20gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα θρυμματισμένο μίγμα. Ψήνουμε στους 160c βαθμούς για 30 λεπτά.
RED GRAPE LAYER
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Χυμός κόκκινου σταφυλιού 300gr
Φύλλα ζελατίνης 10gr
Ζάχαρη 40gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Βράζουμε τα υγρά και το ζαχαρι 60c βαθμούς. Προσθέτουμε την ζελατίνη μαλακωμένη. 2.Βάζουμε το μίγμα μας σε μια σιλικόνη και το παγώνουμε
BUBBLES
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Χυμό σταφύλι 250gr
Bubble Powder 6gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Βάζουμε το χυμό και το Bubble Powder και τα χτυπάμε με το μίξερ χεριού
LEMON SPONGE
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Ξύσμα λεμονιού 20gr
Αυγά 300gr
Ζάχαρη 350gr
Αλάτι 2gr
Κρέμα 160gr
Baking powder 5gr
Βούτυρο clarified 90gr
Αλεύρι 300gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Αφρατευουμε το αυγό μα την ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα. Βάζουμε το αλεύρι, το Baking powder και το αλάτι και το ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ελαφρά μέχρι να αναμιχθούν. Πρόσθέτουμε στο τέλος τον βούτηρο και ανακατεύουμε.Το απλώνουμε σε μία λαμαρίνα και το ψήνουμε στον φουρνο στους 175c βαθμούς για 25 λεπτά.
SPHERE. GLUCONOLACT BATH
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Μεταλλικό νερό 500gr
Gluconolact 5gr SPHERE.
ALGINANT MIXTURE
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Χυμός λευκού σταφυλιού 250gr
Alginate 3g
Ζάχαρη 50gr
ΜΕΘΟΔΟΣ
Και για τις δυο συνταγές κάνουμε την ίδια διαδικασία. 2.Βάζουμε ολα τα υλικά μαζί και τα μπλεντάρουμε καλά και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. 3.Βάζουμε το μίγμα με τον χυμό σταφυλιού σε μία σύριγγα και το μίγμα νερού σε ενα μπώλ. 4.Βάζουμε με την σύριγγα μικρές σταγόνες στο μίγμα νερού.