Κουνέλι με άγρια χόρτα και υπόγεια λαχανικά

 

 

 

Βήμα βήμα, o σεφ Αντρεας Αναστασίου μας δείχνει πως να φτιάξουμε κουνέλι με άγρια χόρτα και υπόγεια λαχανικά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Για το κουνέλι

Σέλλες κουνελιού                                    300γρ

Θαλασσινό Αλάτι , Πιπέρι

Σκόρδο                                                      1 Σκελίδα

Θυμάρι                                                      1 γρ

Ελαιόλαδο                                                20μλ

Βούτυρο                                                   20γρ

 

Λαχανικά φρικασέ

Πούλλες                                                                           200 γρ

Άγριες Αγκινάρες (Τζιλίντρικα)                                   100 γρ

Αγρέλια                                                                           100 γρ

Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο                                              80 γρ

Φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος                        5 γρ

Σινάπι                                                                               2 γρ

Λευκός ζωμός κουνελιού                                            500 μλ

Ελαιόλαδο                                                                      20 μλ

Βούτυρο                                                                          30 γρ

Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι

 

 Σάλτσα

Κροκάδια αυγού                                                          3

Χυμό λεμονιού                                                             20 μλ

Ζωμός  από τα λαχανικά φρικασέ                             200 μλ

Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι

 

Λαχανικά σε ζύμη άλατος

Μικρές πατάτες                                                              8

Μικρά κοκκινογούλια                                                    4

 

Ζύμη άλατος

Αλεύρι για όλες της χρήσης                                        250 γρ 

Αλάτι                                                                               270 γρ 

Λασμαρίν                                                                       15 γρ

Θυμάρι                                                                            15 γρ

Φρέσκα ρίγανη                                                              15 γρ

Ασπράδια                                                                        4

Νερό                                                                                (Αν χρειαστεί)

 

Τραγανό κρεμμύδι

Κρεμμύδι                                                                         200 γρ

Γάλα                                                                                  100 μλ

Αραβοσιτάλευρο                                                             10 γρ

Θαλασσινό Αλάτι

 

 Αυγό ορτυκιού

Αυγά ορτυκιού                                                                 4

Ελαιόλαδο                                                                        20 μλ

Θαλασσινό Αλάτι, Πιπέρι

 

Μέθοδος

Για το κουνέλι

  • Αφαιρούμε από τις σέλλες τα κόντρα φιλέτα.
  • Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι.
  • Ρολάρουμε με πλαστική μεμβράνη.
  • Ψήνουμε σε κενό αέρος (Sous-vide) στους  57®C , για 2 ώρες.
  • Αροζάρουμε με ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόρδο και θυμάρι. 

Λαχανικά φρικασέ

  • Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι, σε βούτυρο και ελαιόλαδο
  • Κόβουμε τες πούλες σε κυβάκια ενός εκατοστού και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες και  τα σπαράγγια.
  • Βάζουμε το σινάπι .
  • Γλασάρουμε με ζωμό κουνελιού
  • Τελειώνουμε με το κόλιανδρο

Λαχανικά σε ζύμη άλατος

  • Για την ζύμη άλατος, ανακατέυουμε σε μπασίνα όλα τα στερεα υλικά.
  • Ζυμώνουμε με τα ασπράδια.
  • Προσθέτουμε νερό αν χρειάζετε
  • Τυλίγουμε τα λαχανικά με την ζύμη και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά.
  • Ανάβουμε με ζιβανία για να σπάσει η κρούστα

Τραγανό κρεμμύδι

  • Κόβουμε το κρεμμύδι κάθετα στην μέση.
  • Το περνάμε από μαντολίνο σε λεπτές φέτες.
  • Μαρινάρουμε σε γάλα για 1 ώρα.
  • Αλατίζουμε το αραβοσιτάλευρο.
  • Περνάμε τις φέτες κρεμμυδιού, από το αραβοσιτάλευρο.
  • Τηγανίζουμε στους 160 .

Αυγό ορτυκιού

  • Τηγανίζουμε  τα αυγά σε ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι, κόβουμε με μικρό τσέρκι και αλατοπιπερώνουμε.

Σάλτσα

  • Κτυπάμε με μπίμερ τα κροκάδια και το χυμό λεμονιού.
  • Ενώ συνεχίζουμε να κτυπάμε, προσθέτουμε το ζωμό από τα λαχανικά, για να δώσουμε θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγολέμονο.

 

 

 

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!