Το όραμα του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα γίνεται Πραγματικότητα

 

 

O ΟΚΥΠΥ προχωρά άμεσα με την αναβάθμιση και επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ

 

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα χαιρετίζει και επικροτεί την απόφαση του ΟΚΥΠΥ να προχωρήσει με την άμεση αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία που περιλαμβάνει την ανακαίνιση αλλά ιδιαίτερα και την επέκταση της η οποία θα προηγηθεί της ανακαίνισης της υφιστάμενης Μονάδας ώστε να μετακινηθούν τα νοσηλευόμενα νεογνά σε ασφαλή χώρο με υποδομή Εντατικής Μονάδας.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την συμπερίληψη στον προϋπολογισμό του ΟΚΥΠΥ για το 2021 συγκεκριμένου ποσού που σχετίζεται με τα μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν το Μακάριο Νοσοκομείο στα οποία περιλαμβάνεται η ΜΕΝΝ και μάλιστα ανάμεσα στα πρώτα στη λίστα προτεραιοτήτων .

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, με την ίδρυση του το 2015, έθεσε σαν άμεση προτεραιότητα την κτηριακή αναβάθμιση της ΜΕΝΝ. Οραματίστηκε μια Μονάδα Ευρωπαϊκού επιπέδου βάσει Διεθνών Προτύπων που καμιά μόλυνση ή πανδημία να μην στερεί την επαφή των μητέρων με τα μωρά τους.

Μια Μονάδα στολίδι για την Κύπρο όπου τα «Μωρά Θαύματα» να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα ζωής που δίνουν και οι μητέρες να είναι δίπλα στα μωρά τους όσες ώρες το επιθυμούν.

Ευχαριστούμε όλους τους αρμόδιους φορείς που εισάκουσαν τις εισηγήσεις μας και βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο να πραγματοποιηθεί το όραμα μας. Θερμά ευχαριστούμε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή με αγάπη το Σύνδεσμο μας.

Συνεχίζουμε με συνέπεια να στηρίζουμε και να είμαστε δίπλα στα «Μωρά Θαύματα» και στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Μονάδας.

 

 

 

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»
Ιβάν Σβιτάιλο: «Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Mπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο και οι άλλοι κλαίγανε!»
Δεν προχώρησε ούτε σήμερα η διαδικασία αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα - Οι τελευταίες εξελίξεις
Η στιγμή που o Αντώνης Ρέμος ζητά συγγνώμη από τους Αλβανούς: «Η Ελλάδα σας πλήγωσε»
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκπλήξεις, τα ηχηρά ονόματα & οι celebrities
Λευτέρης Ελευθερίου για την οικονομική βοήθεια στον Θανάση Βισκαδουράκη: «Άμα τα λες τι νόημα έχει…»
Μετά από 7 σεζόν η Έλενα Παπαρίζου αποχαιρετά το #TheVoiceGR - Στην θέση της στο νέo κύκλο η Απόλυτη
Ορέστης Τζιόβας: «Έλαβα πολύ αρνητικά, άσχημα σχόλια και βρισίδι. Δεν το μετάνιωσα, ήταν αναμενόμενo»
To ατύχημα στο κεφάλι του Άρη Σοϊλέδη και τα ράμματα: «Η κατάρα συνεχίζεται... μου άνοιξε το κεφάλι»