Δροσερό αμυγδαλωτό με τραγανό παστέλι μερίδες

 

Βήμα βήμα, η σεφ Εύη Χιώτη μας δείχνει πως να φτιάξουμε παγωμένο αμυγδαλωτό με σπιτικό τραγανό παστέλι

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Η σεφ Εύη Χιώτη, μας δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε ένα δροσερό αμυγδαλωτό με τραγανό παστέλι

TA ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

Αμυγδαλωτό παγωμένο

Αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 125 γρ

Ζάχαρη Άχνη 100 γρ

Ανθόνερο 30 μλ

Φρέσκα κρέμα 100 γρ

Αμυγδαλωτό φούρνου

Βούτυρο ανάλατο  100 γρ

Εσάνς αμυγδάλου 3-4 σταγόνες

Ζάχαρη 80 γρ

Αμυγδαλόψιχα 100 γρ

Αυγά 100 γρ

Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 30 γρ

Χαλβάς

Ελαιόλαδο 80 μλ            

Ζάχαρη 90 γρ

Σιμιγδάλι 80 γρ

Ζεστό νερό 230 μλ

Λικέρ πικραμύγδαλου 10 μλ

Ασπρισμένα αμύγδαλα (χοντροκομμένα) 60 γρ

Αχλάδια 200 γρ

Φράουλες  120 γρ

Παστέλι

Φυλλαρισμένο αμύγδαλο  60 γρ

Σουσάμι 80 γρ

Ζάχαρη 30 γρ

Μέλι 50 γρ

Σάλτσα λευκού κρασιού

Λευκό κρασί 100 μλ

Κρόκοι αυγού 40 γρ

Ζάχαρη άχνη 60 γρ

Φρέσκα κρέμα 120 μλ

Στήμονες (Ζαφορά) 10-12

Σάλτσα ερυθρού κρασιού

Ερυθρό κρασί  200 μλ

Ζάχαρη 100 γρ

Πορτοκάλι 100 γρ

Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων 20 γρ

Αστεροειδή Γλυκάνισο

Κανέλλα

Γαρύφαλλο

Κόκκοι πιπεριού

Παστά σύκα (Μικρά) 16 κ.

Κόρν φλάουρ 5 γρ

 

Δειτε Επισης

H Ελένη Φουρέιρα έγραψε ιστορία με το πρώτο διαμαντένιο άλμπουμ στην Ελλάδα
Γιώργος Λιάγκας: «Ο σταθμάρχης είχε πόρνη για να σκοτώνει την ώρα του ενώ οι επιβάτες σκοτώθηκαν κανονικά»
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία εις βάρος μου. Δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστώ»
Η Αλέξια, έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο στην Νέα Υόρκη: «Είμαι βαθειά συγκινημένη που είχα αυτή την τιμή»
Το ευχαριστώ της Μαρίνας Ψάλτη στην κηδεία του συζύγου της, Γιάννη Φέρτη
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»
Ιβάν Σβιτάιλο: «Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Mπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο και οι άλλοι κλαίγανε!»
Δεν προχώρησε ούτε σήμερα η διαδικασία αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα - Οι τελευταίες εξελίξεις