ΙΚΕΑ: Ευρηματικές ιδέες και λύσεις για σωστή οργάνωση και μια πιο εύκολη καθημερινότητα

 

Η οργάνωση είναι σημαντικός παράγοντας για τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα ενός σπιτιού. Όσο πιο οργανωμένος είναι ο προσωπικός μας χώρος, τόσο καλύτερη γίνεται η καθημερινότητά μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Τώρα που μένουμε περισσότερο στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για να βάλουμε σε τάξη τα αντικείμενά μας, οργανώνοντας τον χώρο μας, ξεκαθαρίζοντας και αποθηκεύοντας τα παλιά και δημιουργώντας ταυτόχρονα χώρο για τα καινούργια.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανωθούμε και να φέρουμε μια ανανέωση στο σπίτι μας. Αν η οργάνωση δεν είναι το δυνατό μας σημείο, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Η ΙΚΕΑ γνωρίζει καλά πώς να μας εμπνέει και να δίνει τις κατάλληλες λύσεις και ιδέες για να ξεδιπλώσουμε το ταλέντο μας στην οργάνωση. Το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει!

Δίνουμε νέα ζωή στα παλιά μας ρούχα!

Το πρώτο βήμα ξεκινώντας τη διαδικασία οργάνωσης είναι να βρούμε τα πράγματα ή τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια και δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να συνεχίσουμε να τα κρατάμε.

Στη συνέχεια, αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορούμε να τα χαρίσουμε σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη ή αλλιώς να τα ανακυκλώσουμε συμβάλλοντας έτσι σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το καθημερινό ντύσιμο μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση!

Αφού βρήκαμε σπίτι για τα παλιά μας ρούχα, μπορούμε να προχωρήσουμε στην οργάνωση των καινούργιων.

Η εύρεση της καθημερινής ενδυμασίας για τη δουλειά μπορεί να είναι μία διασκεδαστική διαδικασία ή ο χειρότερός μας εφιάλτης. Όλα εξαρτώνται από την οργάνωση της ντουλάπας, των ρούχων και των αξεσουάρ μας.

Πόσες φορές έχουμε αντικρίσει τα ρούχα μας ανακατεμένα και τις τσάντες μας πεταμένες παντού; Μπορούμε εύκολα να τα τακτοποιήσουμε όλα σε μια κρεμαστή θήκη αποθήκευσης με 7 ράφια.

Επιλέγοντας μια ντουλάπα ανάλογα με τον διαθέσιμό μας χώρο και εξοπλίζοντάς την με τα κατάλληλα εσωτερικά εξαρτήματα οργάνωσης και ταξινόμησης των αντικειμένων βρίσκουμε ό,τι θέλουμε άμεσα και γρήγορα.

Για ευκολότερη πρόσβαση, υπάρχει η επιλογή της ανοιχτής ντουλάπας που μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε τα σύνολα που θα φορέσουμε όλη την εβδομάδα.

Όσον αφορά στα αξεσουάρ μας, τα κουτιά αποθήκευσης με καπάκι ή με τμήματα, είναι ιδανικά για τα κοσμήματά μας, αφού με αυτό τον τρόπο τα προστατεύουμε, αλλά και τα εντοπίζουμε πολύ εύκολα.

Τα παπούτσια μας βρήκαν τον χώρο τους!

​Το πρώτο πράγμα που κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς μόλις επιστρέφουμε στο σπίτι είναι να βγάλουμε τα παπούτσια μας.

Αδιαμφισβήτητα, το να σκοντάφτουμε πάνω σε παπούτσια στην είσοδο του σπιτιού ή στο υπνοδωμάτιό μας δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Η ΙΚΕΑ προσφέρει την τέλεια λύση για την αποθήκευση των παπουτσιών μας με τη μεγάλη ποικιλία σε παπουτσοθήκες, οι οποίες καλύπτουν τις διαφορετικές μας ανάγκες.

Είτε προτιμούμε πάγκο για εύκολη πρόσβαση στα παπούτσια που φοράμε πιο συχνά, είτε κλειστή παπουτσοθήκη, το σίγουρο είναι ότι θα εξοικονομήσουμε χώρο και θα προστατεύσουμε τα παπούτσια μας.

Διπλασιάζουμε τον χώρο αποθήκευσης στη στιγμή με ένα εξάρτημα οργάνωσης παπουτσιών που εξοικονομεί χώρο καθώς επιτρέπει να τοποθετήσουμε το ένα παπούτσι πάνω από το άλλο. Επίσης, τοποθετώντας τα παπούτσια μας μας σε κουτιά μας βοηθάει να τα διατηρήσουμε καινούργια για περισσότερο καιρό!

Όλα στη θέση τους!

Έρευνες έχουν δείξει ότι ξοδεύουμε μέχρι και έξι χρόνια από τη ζωή μας ψάχνοντας πράγματα. Στην ΙΚΕΑ θα βρούμε ιδέες και λύσεις που θα κάνουν την οργάνωση εύκολη υπόθεση.

Τα ένθετα συρταριών μας επιτρέπουν να βλέπουμε το περιεχόμενό τους, ώστε να βρίσκουμε αυτό που χρειαζόμαστε αμέσως.

Τα διαχωριστικά είναι ακόμα μια καλή λύση που μας επιτρέπει να φυλάμε διαφορετικά πράγματα, μαζί!

Επίσης, ένας διάτρητος πίνακας με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος σύμμαχος στην οργάνωση των μικροαντικειμένων.

Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και ως βάση για να κρεμάσουμε τα ρούχα που θα φορέσουν τα παιδιά την επόμενη μέρα.

Έτσι θα αποφύγουμε την ακαταστασία και θα κερδίσουμε χρόνο. Χρησιμοποιούμε κουτιά αποθήκευσης, τσάντες και καλάθια για να βάλουμε τέλος στην ακαταστασία και να βρίσκουμε εύκολα τα πράγματά μας.

Ένα οργανωμένο περιβάλλον βοηθάει πολύ στη διατήρηση της ηρεμίας μέσα στο σπίτι καθώς δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για τίποτα. Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ομπρέλες, κλειδιά είναι στη θέση τους και μας περιμένουν!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Ένα λειτουργικό και άνετο μπάνιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινούμε και να τελειώνουμε την ημέρα μας όμορφα! Μπορούμε με απλές και πρακτικές λύσεις να φτιάξουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να έχουμε ένα οργανωμένο μπάνιο προκειμένου να γλιτώνουμε πολύτιμο χρόνο το πρωί ή να χαλαρώνουμε το βράδυ. Το μπάνιο πρέπει να έχει χώρους αποθήκευσης για τα πάντα: οδοντόκρεμα, κοσμήματα, άπλυτα ρούχα, και άλλα.

Ο συνδυασμός ανοιχτής και κλειστής αποθήκευσης και η ύπαρξη ραφιών αφιερωμένων ειδικά σε κάθε μέλος της οικογένειας, θα βοηθήσουν στην οργάνωση του μπάνιου μας.

Μία καλή λύση είναι και τα ευρύχωρα συρτάρια με ένθετα που οργανώνουν τα πάντα στο εσωτερικό τους ή ένας πάγκος με πολλούς χώρους αποθήκευσης και ένα όμορφο καλάθι για τις χρησιμοποιημένες πετσέτες.

Επιλέγουμε να φυλάμε τα μικροαντικείμενα όπως τις μπατονέτες, το βαμβάκι και τα κοκαλάκια για τα μαλλιά σε διάφανα κουτιά, για να βρίσκουμε εύκολα όταν τα χρειαζόμαστε.

Για ένα μικρό μπάνιο χωρίς ντουλάπια και συρτάρια αποθήκευσης, οι ραφιέρες σε συνδυασμό με κουτιά ή καλάθια αποθήκευσης για να κρύψουμε όλα εκείνα τα μικροαντικείμενα που δεν θέλουμε να είναι σε πρώτο πλάνο, είναι η κατάλληλη λύση για καλύτερη οργάνωση.

Ένα τρόλεϊ είναι ιδανικό για το απορρυπαντικό πλυντηρίου, τις επιπλέον πετσέτες και τα καθαρά ρούχα. Ένα σπίτι οργανωμένο θα μας χαρίσει ένα συναίσθημα ηρεμίας και αρμονίας.

Γνωρίζοντας ότι όλα μας τα αντικείμενα είναι στη θέση τους και ότι έχουμε τον έλεγχο του σπιτιού μας, θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στο προσωπικό μας καταφύγιο. Μπορεί να μοιάζει χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Κι αν χρειαστούμε έμπνευση και ιδέες, η ΙΚΕΑ μας προσφέρει αμέτρητες λύσεις με τις επιλογές που παρέχει, οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν στις διαφορετικές μας ανάγκες.

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»