Η φανταστική συνταγή κουραμπιέδων με βούτυρο Lurpak

 
Η ιστορία του Lurpak ξεκινάει επίσημα την 23η Οκτωβρίου 1901 όταν το Δανέζικο βούτυρο "Lurmak" έγινε εμπορικό σήμα κατατεθέν και μέτρο σύγκρισης σύμφωνα με το οποίο αξιολογούνταν οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ανά τον κόσμο.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus
 
Από το 1911 τακτικές τυφλές δοκιμές και εβδομαδιαία δείγματα έδειξαν ότι μόνο τα καλύτερα γαλακτοπωλεία μπορούν να χρησιμοποιούν το δανέζικο βούτυρο Lumark Danish Butter, ένα επίπεδο ελέγχου που διασφαλίζει ότι όσοι το προτιμούν απολαμβάνουν το καλύτερο βούτυρο στον κόσμο.
 
Το 1957 το Δανέζικο Βούτυρο Lurmak έγινε το Lurpak που ξέρουμε και αγαπάμε σήμερα. Από τότε η Δανία άρχισε να προσκαλεί και άλλες χώρες να δοκιμάσουν το βούτυρό της, ενώ έχει εδραιωθεί ως ένα βασικό και απαραίτητο υλικό στην κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
 
Από το τηγάνισμα και το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι το ψήσιμο στα κάρβουνα και το άλειμμα, το Lurpak® πωλείται σε περισσότερες από 75 χώρες, ενώ το στηρίζουν και το προτιμούν όλο και περισσότεροι πιστοί υποστηρικτές του, που αξίζουν το βούτυρο ανώτερης ποιότητας και τίποτε λιγότερο.
 
To 2020 το Lurpak® έλαβε το πρώτο βραβείο ως η καλύτερη μάρκα βουτύρου παγκοσμίως, στον διαγωνισμό World Championship Cheese Contest, στην κατηγορία «Αλατισμένο και Ανάλατο Βούτυρο».
 
Κατακτώντας την πρώτη θέση, το Lurpak® έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε άλλες 30 συμμετοχές.
 
Φανατικοί του Lurpak® είναι όλοι οι καταναλωτές που μαγειρεύουν γιατί το Lurpak εκτός από ένα νόστιμο και υψηλής ποιότητας βούτυρο είναι και ο κύριος υποστηρικτής όλων όσων προσπαθούν να μαγειρέψουν.
 
Άλλωστε η βασική φιλοσοφία του Lurpak είναι ότι δεν είσαι μάγειρας αν δε μαγειρέψεις. Οι φανατικοί καταναλωτές του Lurpak® είναι και πολύ μεγάλοι λάτρεις του φαγητού.
 
Απολαμβάνουν ολόκληρη τη διαδικασία προετοιμασίας φαγητού, από την έμπνευση για το τι να μαγειρέψουν, την επιλογή των συστατικών, το χρόνο για το μαγείρεμα και τη δημιουργία αλλά και απολαμβάνουν το να μοιράζονται την αγάπη τους με άλλους ανθρώπους.
 
Νιώθουν υπέροχα με τη διαδικασία μαγειρέματος που είναι ενδιαφέρουσα και τους ανταμείβει. Δεν φοβούνται να λερώσουν τα χέρια τους και η «στιγμή της δημιουργίας» είναι γι’ αυτούς η κορυφαία στιγμή και μέρος της διαδικασίας.
 
Την στιγμή της δημιουργίας το Lurpak τους βοηθάει να απελευθερώσουν τον λάτρη του φαγητού μέσα τους.
 
Το Lurpak® διανέμεται στην Κύπρο από την ipH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd, επίσημο διανομέα προϊόντων της Arla Foods.
 
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
 
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. βούτυρο Lurpak
• 120 γρ. αμύγδαλα xωρίς φλούδα
• ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
• 110 γρ. ζάχαρη άχνη & επιπλέον
 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝIΡΙΣΜΑ:
• 25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
• 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.
 
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα
χτυπάμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια, ή τα σπάμε, πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.
 
Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες).
 
Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα (γιατί θα ζορίζεται το μίξερ) για 10 λεπτά.
 
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.
 
Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή.
 
Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.
 
Τους βγάζουμε από το φούρνο, και αφού κρυώσουν καλά ,τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο ζάχαρη άχνη.
 
Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη .
 

Δειτε Επισης

Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Δεν έχασα χρυσόψαρο, τον αδελφό μου έχασα! Βίωσαν τον πόνο μου, που είναι η ανθρωπιά;»
Θοδωρής Κατσαφάδος: «Παίζω σε παράσταση που ξέρω ότι δεν με θέλουν! Με στενοχωρεί, το ζω πρώτη φορά!»
Δημήτρης Παπανικολάου για τον αυτισμό: «Δεν θέλουμε ούτε οίκτο, ούτε να μας αποκαλούν super ήρωες»
Αμάντα Μανωλάκου: «Έχω πολλαπλές εστίες σκλήρυνσης στο κεφάλι»
Αρετή Πασχάλη: «Δεν είχα καμία σύνδεση με το μωρό μου, δεν μπορούσα να βρω νόημα στη ζωή»