Η Emirates ξεκινά τις πράσινες οδικές μεταφορές του πληρώματός της στο Ντουμπάι

 

Η Emirates ανακοίνωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο του αποκλειστικού στόλου λεωφορείων μεταφοράς για το πλήρωμα καμπίνας στο Ντουμπάι θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής με βιοκαύσιμα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα μπροστά στην περιβαλλοντική αποστολή της για μείωση των εκπομπών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο συμβαλλόμενος πάροχος υπηρεσιών της αεροπορικής εταιρείας, Al Wegdaniyah, έχει δεσμευτεί να εκτελεί όλα τα οδικά ταξίδια με βιοντίζελ που παρέχεται από την Neutral Fuels, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς βιοκαυσίμων των ΗΑΕ, χρησιμοποιώντας μαγειρικό λάδι τοπικής προέλευσης, ως πρώτη ύλη.

Μόνο στο Ντουμπάι, η Emirates προμηθεύει 48 λεωφορεία για την ασφαλή μεταφορά του πληρώματος καμπίνας από και προς τα σπίτια και το χώρο εργασίας, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 700.000 χιλιόμετρα τον μήνα.

Όπως με τις αεροπορικές της επιχειρήσεις, έτσι και στα χερσαία της δρομολόγια, η Emirates θεωρεί σημαντική τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των μεταφορών και τη μείωση των εκπομπών.

Η εκτιμώμενη εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα μόνο από αυτήν την πρωτοβουλία ανέρχεται στα 75.000 κιλά ετησίως και η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με άλλους προμηθευτές μεταφορών ούτως ώστε να επεκτείνει αυτήν την πρωτοβουλία σε ολόκληρο τον στόλο μεταφορών.

Ο Karl W. Feilder, Διευθύνων Σύμβουλος της Neutral Fuels συγχαίρει την Emirates και τον Al Wegdaniyah για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι συμβαδίζει με τους ενεργειακούς στόχους βιωσιμότητας που έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν τα ΗΑΕ έως το 2050.

Η χρήση βιοκαυσίμων μειώνει τα αέρια του θερμοκηπίου και άλλους ρύπους, και η αλλαγή μπορεί να γίνει εύκολα, διότι η μετάβαση από ορυκτά καύσιμα σε βιοκαύσιμα δεν απαιτεί τροποποίηση σε κινητήρες ντίζελ. Έχει θετική επίδραση στους κινητήρες, επειδή οι λιπαντικές του ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης φθοράς και αστοχίας και λειτουργεί ακόμη και ως απορρυπαντικό στα συστήματα καυσίμου, αφαιρώντας τις εναποθέσεις λάσπης που βελτιώνουν την απόδοση και μειώνουν το κόστος συντήρησης.

Επιπλέον, η Emirates επιχειρεί δοκιμή χρήσης ηλεκτρικών λεωφορείων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, για τη μεταφορά του πληρώματος μεταξύ του τερματικού σταθμού και του αεροσκάφους.

Με την πάροδο των ετών, η αεροπορική εταιρεία έχει επενδύσει σε ηλεκτρικά οχήματα για τις επίγειες δραστηριότητές της, όπου αυτό είναι εφικτό. Για παράδειγμα, στο υπερσύγχρονο Emirates Engineering Center του Ντουμπάι, το οποίο περιλαμβάνει ένα συγκρότημα υπόστεγων, εργαστήρια, καταστήματα υλικών και γραφεία, πάνω από 130 ηλεκτρικά αμαξίδια και 80 οχήματα χειρισμού ηλεκτρικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων των περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων, χρησιμοποιούνται για καθημερινές λειτουργίες.

Η Emirates δεσμεύεται για την περιβαλλοντική διαχείριση, εστιάζοντας τις συνεχείς προσπάθειές της σε τρεις βασικούς τομείς: μείωση εκπομπών, υπεύθυνη κατανάλωση και διατήρηση της άγριας ζωής και των βιοτόπων.

Η Emirates διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απόδοσης καυσίμου που διερευνά ενεργά και εφαρμόζει τρόπους για τη μείωση της περιττής καύσης και εκπομπών καυσίμων, όπου είναι λειτουργικά εφικτό, είτε στον αέρα είτε στο έδαφος.

Η λειτουργία σύγχρονων και αποδοτικών καυσίμων αεροσκαφών υπήρξε κύριο ζητούμενο στο επιχειρηματικό μοντέλο της Emirates από το ξεκίνημά της.

Αυτή η συνεχιζόμενη επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη δέσμευση της Emirates - όχι μόνο για την άνεση των επιβατών, αλλά και για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σχετικά με την Emirates Η Emirates εξυπηρετεί με υπερηφάνεια την κυπριακή αγορά για 25 χρόνια, προσφέροντας καθημερινά πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας στο Ντουμπάι και τη Μάλτα.

Η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρία στον κόσμο ενώνει τους Κύπριους ταξιδιώτες με 159 προορισμούς σε 86 χώρες και περιοχές στο παγκόσμιο δίκτυό της.

Η Emirates, διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο από Airbus A380 και Boeing 777, προσφέροντας έτσι στους Κύπριους ανέσεις αεροσκαφών ευρείας ατράκτου τελευταίας τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Emirates, κρατήσεις και όρους χρήσης, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.emirates.com/cy

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»