Παγκόσμια Μέρα κατά του AIDS: Safe sex is better sex

Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες από τη στιγμή που ο αγαπημένος ηθοποιός, Charlie Sheen, παραδέχεται σε τηλεοπτική εκπομπή κάτι που κανείς δεν ήθελε να πιστέψει, ότι δηλαδή ο ίδιος είναι θετικός στον ιό ΗΙV. Το Χόλιγουντ αλλά και οι θαυμαστές του Two and a Half Men, έμειναν σοκαρισμένοι να κοιτάνε τον ηθοποιό να ομολογεί ότι είναι οροθετικός τα τελευταία 5 χρόνια, κάτι που κατάφερε να κρατήσει μυστικό παρά την όλη δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπό του, πληρώνοντας ανθρώπους του περιβάλλοντός του για να κρατήσουν απόλυτη σιγή.

Ο γνωστός ηθοποιός είναι γνωστός playboy και μάλιστα δήλωσε ότι έχει κάνει σεξ με περισσότερες από 5000 γυναίκες (ποιος Σπαλιάρας καλέ;).

Κι εδώ ίσως να διερωτάστε γιατί αναφέρομαι στο πρόσφατο αυτό γεγονός. Γιατί η έντονη ερωτική ζωή του Charlie Sheen δεν ήταν ακριβώς και η πιο ασφαλής. Ο ίδιος πάλι παραδέχτηκε ότι δε χρησιμοποιούσε με όλες τις συντρόφους του προφυλακτικό και σίγουρα όχι σε κάθε περίσταση.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι διάσημοι που παραπέφτουν σε αφελείς πράξεις σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική τους ζωή αλλά και απλοί, καθημερινοί άνθρωποι  –κι ας το παραδεχτούμε– κι εμείς οι ίδιοι. Γιατί; Γιατί είναι το πιο εύκολο πράγμα να συμβεί. Σε μία στιγμή κάβλας κι ανεξέλεγκτου πάθους κανείς δε θα σκεφτεί να πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Μιλάμε για μία διαδικασία που ειδικά οι άνδρες θεωρούν πολλές φορές, αγγαρεία.

Και το προφυλακτικό είναι φανταστείτε ο πιο καλός τους σύμμαχος. Δεν προστατεύει μόνο από αφροδισιακά νοσήματα, αλλά και από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Να σημειωθεί ότι στις μέρες μας η μετάδοση των νοσημάτων είναι διευρυμένη λόγω της σεξουαλικής απελευθέρωσης αλλά και της άρνησης για προφύλαξη, μιας και όλοι πιστεύουν το ίδιο πράγμα: «δεν πρόκειται να συμβεί σε ‘μένα».

Οι πιθανότητες, όμως, να κολλήσεις ένα αφροδίσιο σεξουαλικό νόσημα είναι οι ίδιες με το να κολλήσεις μία απλή γρίπη. Ακόμη κι αν είσαι στην ίδια σχέση για χρόνια. Αντίθετα με τα όσα πιστεύουμε, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν κτυπούν την πόρτα μόνο όσων έχουν έντονη σεξουαλική ζωή αλλά και των μονογαμικών ζευγαριών. Δεν υπάρχει πραγματικά κάποια προληπτική συνταγή για να μη συμβεί ποτέ σε ‘σένα. Θα συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου και θα πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος γύρω από το θέμα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Η λύση είναι απλή! Αν έχεις σεξουαλική ζωή έντονη ή μη, με πολλαπλούς συντρόφους ή μόνο έναν, φροντίζεις να έχεις πάντα στην τσάντα μαζί σου προφυλακτικά. Είναι απλά ένα μικρό κουτάκι που παίρνει πολύ λίγο χώρο, μέσα σε όλα τα άλλα που κουβαλάς μαζί σου.

Αν είσαι σε σταθερή σχέση, στο μυαλό σου είναι ακόμη πιο δύσκολο να χρησιμοποιείς προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική πράξη. Κανείς δε θέλει να χαλάσει το ρομαντισμό μίας ερωτικής στιγμής και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να σκέφτεται συνεχώς τις προφυλάξεις. Νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια και αφήνεσαι στον κίνδυνο –ο οποίος σίγουρα μειώνεται σε μία μονογαμική σχέση– πιο εύκολα. Δικαιολογείς έτσι αφελώς τον εαυτό σου.

Ούτε η σταθερή σχέση κι η μονογαμική σεξουαλική ζωή σου παρέχουν την ασφάλεια που φαντάζεσαι, ίσως μειώνουν ελάχιστα τους κινδύνους μα σίγουρα δεν τους εξαφανίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από τα νοσήματα αυτά εξαφανίζονται μετά από μία ολιγοήμερη θεραπεία, εκτός κι αν μιλάμε για κάτι σοβαρό όπως στην περίπτωση του HIV. Η άλλη αλήθεια είναι ότι προκαλούν μεγάλη δυσφορία και απογοήτευση. Και εννοείται αποχή από το σεξ.

Κατάληξη: Μην υποτιμάς τους κινδύνους, προστάτεψε τη σεξουαλική σου ζωή, προστάτεψε τον εαυτό σου και το σύντροφό σου. Ποτέ χωρίς προφύλαξη. Το safe σεξ είναι πάντα το καλύτερο σεξ. 
 
Πράξια Αρέστη
Πρώτη Δημοσίευση: pillowfights.gr
 
 

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!