Τι να τρως κατά τη διάρκεια της περιόδου

Είναι εκείνες οι μέρες πριν και κατά τη διάρκεια που εύχεσαι να είχες γεννηθεί αγόρι και το μόνο δύσκολο που θα είχες να περιγράψεις στις φίλες σου θα ήταν η θητεία σου στην Κω. Όμως είσαι η Αναστασία και σύμφωνα με το ημερολόγιο περιόδου έφτασε η ώρα να υποστείς το μαρτύριο.
Έχουν ονομαστεί δύσκολες μέρες του μήνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ακόμα κι αν είσαι από τις τυχερές που δεν πέφτουν να πεθάνουν από τον πόνο όλο και κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα. Λίγα παραπάνω νεύρα, λίγη πίεση εκεί χαμηλά, ένας πόνος στη μέση.

Βούτυρο αμυγδάλου
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου να πάρεις αρκετή άπαχη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σου.
Εύκολη συνταγή: Στο μπλέντερ ρίχνω τα ανάλατα αμύγδαλα, όπως είναι με τη φλούδα τους και το λάδι καρύδας, αν έχω, και χτυπάω για 8', έως ότου δημιουργηθεί μια μαλακή κρέμα, σα βούτυρο.

Ψωμί ολικής άλεσης
Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά στη μείωση της σύσπασης των μυών. Διαθέτει Β και Ε βιταμίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης και της κατάθλιψης.

Καφές
Η καφεΐνη ενισχύει την απόδοση των γυναικών σε αγχώδεις καταστάσεις. Είναι γνωστή διεγερτική ουσία που καταπολεμά την υπνηλία και την κούραση.

Πορτοκάλια
Το ασβέστιο μειώνει τα καταθλιπτικά και αγχώδη συναισθήματα στον εγκέφαλο, ενώ η βιταμίνη D ρυθμίζει το ένζυμο που μετατρέπει την τρυπτοφάνη σε σεροτονίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης.

Τσάι
Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και μείωση της έντασης που οδηγεί σε άγχος και ευερεθιστότητα.

Στρείδια
Τα επίπεδα σιδήρου κάνουν μία τεράστια βουτιά δεδομένου ότι χάνεις πολύ αίμα. Είναι σημαντικό να ξαναγεμίσεις τις αποθήκες του οργανισμού σου με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως τα στρείδια, το κόκκινο κρέας, το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο.

Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6. Επίσης το μαγνήσιο και το κάλιο μπορούν να μειώσουν την κατακράτηση υγρών και να βοηθήσουν στο φούσκωμα.

Σοκολάτα
Γιατί δε χρειάζεται κανένας ιδιαίτερος λόγος για να βρεις αφορμή  

Δειτε Επισης

Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!
Το JBL Snow Party επιστρέφει για το 2024 με τους εκρηκτικούς Martin Garrix και Tigerlily στην σκηνή!
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου
Have you heard it? Η πιο... «crunchy» διαφήμιση της McDonald’s™ Κύπρου από την TBWA\Entelia!