5 τροφές που πρέπει να τρως κάθε πρωί

Ένα καλό και σωστό πρωινό μπορεί να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκριθείς επάξια στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Η συνήθεια του να αποκλείσεις το πρωινό γεύμα από τη διατροφή σου με τη δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνεις πρέπει να αλλάξει ριζικά, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι η παράλειψη του γεύματος αυτού συντελεί στην απόκτηση περιττών κιλών, στην έλλειψη ενέργειας, ενώ επηρεάζει ριζικά τη διάθεσή μας. Βέβαια, για να έχουμε τα αναμενόμενα ευεργετικά αποτελέσματα που υπόσχεται το πρωινό γεύμα, πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας συγκεκριμένες τροφές. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε ποιες είναι οι 5 καλύτερες τροφές που θα συνοδεύσουν τον πρώτο καφέ ή το τσάι της ημέρας.

1. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ιδανική επιλογή αφού είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη Β που έχει χαρακτηριστεί ως και η βιταμίνη της ευτυχίας μιας και είναι αυτή που επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία και τη διάθεσή μας. Επιπλέον, το γιαούρτι είναι μια τροφή εύκολη και γρήγορη προς κατανάλωση.

2. Φρουτοσαλάτα

Μια φρουτοσαλάτα είναι η πιο γλυκιά κι υγιεινή επιλογή για όλους εκείνους που θέλουν κάτι νόστιμο και κυρίως ελαφρύ και δροσερό για πρωινό. Συγκριτικά με τον φρεσκοστυμμένο χυμό, η κατανάλωση των φρούτων είναι πιο ωφέλιμη, αφού εφοδιάζει τον οργανισμό με φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την απορρόφηση των τροφών και έτσι βοηθούν στη διατήρηση της χοληστερόλης σε χαμηλά επίπεδα.

3. Ομελέτα με λαχανικά

Αφιερώστε λίγη περισσότερη ώρα για να φτιάξετε μια ομελέτα με λαχανικά και δεν θα το μετανιώσετε, και δεν εννοούμε μόνο γευστικά. Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε νερό και πρωτεΐνες και ο κρόκος σε βιταμίνη Α και Β και χολίνη, ουσία απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και την ενίσχυση του ήπατος. Επιπλέον τα πλούσια σε στοιχεία και βιταμίνες λαχανικά θα προσδώσουν και μια πιο νόστιμη νότα.

4. Δημητριακά

Τα δημητριακά, τα οποία πρέπει να προσέξουμε να μην περιέχουν αρκετή ζάχαρη, αποτελούν από τις κυριότερες πηγές σιδήρου, βιταμίνης C, μαγνησίου, ψευδαργύρου και καλίου. Ιδιαίτερα τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες , οι οποίες και μειώνουν την αίσθηση της πείνας. Επιπλέον εντάξτε την κινόα στο πρωινό σας συνοδεύοντάς την με κανέλα. Η κινόα είναι το δημητριακό που περιέχει όλα εκείνα τα αμινοξέα που χρειαζόμαστε, ενώ εμπλουτίζοντάς την με κανέλα, θα έχετε ένα γευστικότατο πρωινό.

5. Ψωμί

Ένα αμυλούχο τρόφιμο σαν το ψωμί είναι απαραίτητο για το πρωινό μας ξεκίνημα. Περιέχει υδατάνθρακες, που ευνοούν την εγκεφαλική λειτουργία, ενισχύουν τη μνήμη και μας εξασφαλίζουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, αλλά και φυτικές ίνες απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.  
 

Δειτε Επισης

Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»