O Dior στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου για την κολεξιόν «Croisiere 2022»

 

 

Ο Dior οργανώνει ντεφιλέ στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν «Croisière 2022», ανακοίνωσε ο γαλλικός οίκος - Mε αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα είναι αποκλειστικά εμπνευσμένη από την ιστορία, τον πολιτισμό και την ευρύτερα κουλτούρα της Ελλάδας -  To υπουργείο Πολιτισμού διευκρυνίζει πως δεν έχει υποβληθεί αίτημα για χορήγηση άδειας φιλοξενίας εκδήλωσης σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε...στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται στην ανακοίνωση χωρίς να διευκρινίσει αν η εκδήλωση θα γίνει με προσκεκλημένους ή χωρίς κοινό. 

 

Το 1951 ο γαλλικός οίκος είχε πραγματοποιήσει μία φωτογράφιση της κολεξιόν του στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
 

Μπορεί πριν από εβδομήντα ολόκληρα χρόνια τα μοντέλα του Dior να είχαν φωτογραφηθεί μπροστά στον Παρθενώνα, στο πρώτο ολοκληρωμένο σόου του διάσημου οίκου στην Αθήνα ωστόσο, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, κάποια ένδειξη πως πρόκειται να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση πως η ελληνική πρωτεύουσα θα είναι η πόλη που θα παρουσιαστεί η νέα καλοκαιρινή  κολεξιόν του κορυφαίου brand, το υπουργείο Πολιτισμού διευκρυνίζει πως δεν έχει υποβληθεί αίτημα για χορήγηση άδειας φιλοξενίας εκδήλωσης σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο. 

 

«Στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα» αναφέρει χαρακτηριστικά το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Πολιτισμού ενώ υπογραμμίζεται πως «άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί» και πως «εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 

Από την παραπάνω ανακοίνωση προκύπτει πως οι ημερομηνίες των επισκέψεων των αρχαιολογικών χώρων δεν ταυτίζονται με αυτήν της επίσημου σόου του Dior στην Αθήνα ο χώρος διεξαγωνής του οποίου παραμένει ακόμη άγνωστος.

Εξάλλου, σε περίπτωση που ο διεθνούς φήμης γαλλικός οίκος μόδας επιθυμούσε να πραγματοποιήσει το ντεφιλέ του σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο θα έπρεπε να πάρει την απαραίτητη άδεια από το αρμόδιο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο οποίο δεν έχει φθάσει ανάλογο αίτημα. 

Το μόνο σίγουρα είναι ότι η νέα συλλογή του Dior θα αναδύει έντονο ελληνικό άρωμα καθώς, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα είναι αποκλειστικά εμπνευσμένη από την ιστορία, τον πολιτισμό και την ευρύτερα κουλτούρα της Ελλάδας. 

 

Τα ρούχα που θα παρουσιαστούν στο ντεφιλέ της Αθήνας φέρουν την υποφραφή της διευθύντρια του Dior, κουρφαίας Ιταλίδας σχεδιάστριας έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Μαρία Γράτσια Κιουρί, η οποία βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο τη χώρα μας αναζητώντας πηγές έμπνευσης. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην Καλαμάτα αλλά και τα Ανώγεια της Κρήτης όπου ενημερώθηκε για την μακρά παράδοση της υφαντικής τέχνη.

Η ίδια πάντως τρέφει μεγάλο θαυμασμό και αγάπη για τη χώρα. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου. Έχοντας καταγωγή από τη Ρώμη, για μένα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά και εξαιρετικά ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του, που εμπνέει. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός σόου και γιορτάζει τώρα περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και την όσμωση των πολιτισμών.» δήλωσε η ίδια προσθέτοντας: «Είναι μεγάλη μου τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο μεγάλης ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από το χορό έως το σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν τόσο πολύ και τα οποία θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου». 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ο George Russell φοράειτ ην συλλογή TOMMY HILFIGER Spring 2024 στο Grand Prix της Αυστραλίας
Στέλιος Κουδουνάρης: «Συζητάμε να σχεδιάσω το σύνολο της Silia Kapsis για τη #Eurovision»
Η Χριστίνα Κοντοβά επέστρεψε στην Ουγκάντα με την κόρη της Ada και δείχνει το παλιό της σπίτι
Η Calvin Klein αποκαλύπτει την Camila Morrone με Calvin Klein Jeans
To κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του Elton John
Περπάτησε όλη η A list του Hollywood στo κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του #VanityFair
#Oscars2024: Δείτε τα εντυπωσιακά looks από το κόκκινο χαλί των #Oscars2024
Ο Νίκος Αποστολόπουλος παντρεύεται τον σύντροφό του! «Ο γάμος της χρονιάς θα είναι ο δικός μου!»
Η Tommy Hilfiger μας συστήνει την "Kendall Jenner & Friend" καμπάνια για την Άνοιξη 2024
#BritAwards 2024: Οι μετρημένες λαμπερές παρουσίες στο πιο κιτς κόκκινο χαλί της χρονιάς