Πέθανε ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne

Η εμβληματική παρουσία του, δεν επηρέασε μόνο τη μόδα αλλά και την αρχιτεκτονική το interior design και την τέχνη γενικότερα - Ο Francisco Rabaneda Cuervo, όπως ήταν το αληθινό του όνομα έφυγε σε ηλικία 88 ετών - Έζησε μία μυθική ζωή, αποθεώθηκε και έγινε συνώνυμο της μοντέρνας αισθητικής

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σχεδιαστής μόδας, Paco Rabanne.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του #BBC, ο εμβληματικός σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, στο Portsall της Γαλλίας. 

 

 

H είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από τον ισπανικό όμιλο Puig, ο οποίος διευθύνει τον οίκο μόδας και την επιχείρηση αρωμάτων Paco Rabanne. 

 «Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του κυρίου Πάκο Ραμπάν», δήλωσε ο Marc Puig, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Puig στο WWD. «Η ιστορία του Puig και του Paco Rabanne ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με την κυκλοφορία του αρώματος Calandre», πρόσθεσε.

 

 O οίκος μόδας «Paco Rabanne» αποχαιρέτησε τον ιδρυτή του με μία ανάρτηση στο Instagram. Κάτω από μια φωτογραφία του σχεδιαστή, αναφέρεται: «Ο οίκος Paco Rabanne επιθυμεί να τιμήσει τον οραματιστή σχεδιαστή και ιδρυτή μας που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Μεταξύ των πιο σημαντικών μορφών της μόδας του 20ου αιώνα, η κληρονομιά του θα παραμείνει μια συνεχής πηγή έμπνευσης. Είμαστε ευγνώμονες στον Monsieur Rabanne για την καθιέρωση της πρωτοποριακής μας κληρονομιάς και τον ορισμό ενός μέλλοντος με απεριόριστες δυνατότητες».

 

 

Το πραγματικό του όνομα ήταν Φρανσίσκο Ραμπανέντα Κουέρβο. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1934 στην πόλη Pasajes, στην επαρχία Gipuzkoa της βόρειας Ισπανίας. Έγινε ευρέως γνωστός, τη δεκαετία του 1960.

 

 

 

Η πρώτη συλλογή, με τίτλο «12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials», μπορεί να εξόργισε τον γαλλικό Τύπο που ασχολούταν με τη μόδα, όμως καθόρισε την πορεία του σχεδιαστή στον χώρο. 

Στα σχέδιά του, ο Paco Rabanne χρησιμοποιούσε «πρωτότυπα» υλικά από μέταλλο και χαρτί, για τα κουμπιά και τη γούνα, ενώ έντυσε σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μia Farrow, η Audrey Hepburn και η Jane Fonda.

 

 

 

 

Αν και σε καμία περίπτωση, οι δημιουργίες του δεν χαρακτηρίζονταν ως «παραδοσιακές», ο ίδιος είχε δηλώσει στο WWD: «Είμαι ένας από τους πιο κλασικούς δημιουργούς της μόδας. Οι Saint Laurent, Balenciaga, Givenchy και Cardin είναι μπαρόκ».

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1999, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Η τελευταία επίδειξη μόδας του οίκου Paco Rabanne:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Ο George Russell φοράειτ ην συλλογή TOMMY HILFIGER Spring 2024 στο Grand Prix της Αυστραλίας
Η Χριστίνα Κοντοβά επέστρεψε στην Ουγκάντα με την κόρη της Ada και δείχνει το παλιό της σπίτι
Η Calvin Klein αποκαλύπτει την Camila Morrone με Calvin Klein Jeans
To κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του Elton John
Περπάτησε όλη η A list του Hollywood στo κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του #VanityFair
#Oscars2024: Δείτε τα εντυπωσιακά looks από το κόκκινο χαλί των #Oscars2024
Ο Νίκος Αποστολόπουλος παντρεύεται τον σύντροφό του! «Ο γάμος της χρονιάς θα είναι ο δικός μου!»
Η Tommy Hilfiger μας συστήνει την "Kendall Jenner & Friend" καμπάνια για την Άνοιξη 2024
#BritAwards 2024: Οι μετρημένες λαμπερές παρουσίες στο πιο κιτς κόκκινο χαλί της χρονιάς
Χριστίνα Κοντοβά: «Προς το τέλος της υιοθεσίας, νόμιζα ότι θα πηδούσα από το παράθυρο από την απόγνωση»