Προτάσεις από την IKEA για ένα λειτουργικό καθιστικό για όλη την οικογένεια

Για τη σωστή συνύπαρξη σε ένα σπίτι το πιο σημαντικό είναι να μπορούν όλοι να κάνουν πράγματα που τους αρέσουν χωρίς να επηρεάζουν τις συνήθειες των υπολοίπων. Το νέο σπίτι που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ το μοιράζονται 4 ενήλικες και ένα παιδί και, όπως είναι αναμενόμενο, οι επιθυμίες τους είναι να κάνουν πράγματα διαφορετικά, γεγονός που καθιστά την ευελιξία του καθιστικού απαραίτητη. Είναι πολύ σημαντικό, πέρα από τη συνύπαρξη, να αισθάνονται όλοι καλά και με το αισθητικό αποτέλεσμα στον χώρο, δεδομένου ότι εφόσον τον μοιράζονται,  δικαιούνται όλοι να έχουν άποψη και να νιώθουν όμορφα σε αυτόν.

Η οικογένεια μένει στο σπίτι όχι μόνο κάποιες ώρες αλλά όλη μέρα, αφού εργάζεται από εκεί. Λόγω του ότι δεν ήθελε να έχει ξεχωριστό τραπέζι για τον υπολογιστή, με τις επιλογές που προσφέρει η ΙΚΕΑ κατάφερε να βρει τη λύση και επέλεξε μια επιφάνεια γραφείου, όπως η LAGKAPTEN, για να δημιουργήσει έναν χώρο εργασίας στο καθιστικό. Το επόμενο βήμα ήταν να τοποθετηθεί ο καναπές μακριά από τον τοίχο, αφήνοντας έτσι αρκετό ελεύθερο χώρο για να δημιουργηθεί ένα γραφείο και χώρος αποθήκευσης στον τοίχο. Οι 3 συρταριέρες HELMER, μία για κάθε εργαζόμενο μέλος της οικογένειας, έχουν μεγάλη χωρητικότητα και μετακινούνται εύκολα προσφέροντας σε όλους τον δικό τους ατομικό χώρο αποθήκευσης. Η επιλογή της σωστής καρέκλας γραφείου διαφέρει για τον καθένα, κάτι που μπόρεσαν να ξεπεράσουν αφού έβαλαν 2 καρέκλες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Τέλος, για να ολοκληρωθεί ο εργασιακός χώρος, χρειάζεται ένα ή και περισσότερα φωτιστικά που θα φωτίζουν τη… λεπτομέρεια και θα απομονώσουν αυτήν την ιδιαίτερη γωνιά. Από τα φωτιστικά η οικογένεια επέλεξε ένα φωτιστικό γραφείου για να φωτίζει τα ράφια και τις συρταριέρες, ενώ ένα  φωτιστικό οροφής φωτίζει κατευθείαν το γραφείο.

Το γραφείο μπήκε σε τάξη και ήρθε η ώρα να φτιαχτεί και ο χώρος που χαλαρώνει η οικογένεια, μόνη ή με παρέα. Τα συστήματα καθισμάτων ή οποιοσδήποτε άλλος πολυμορφικός καναπές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα ή να συνδυαστούν δημιουργώντας τη σύνθεση που ταιριάζει στις ανάγκες της οικογένειας. Είναι σημαντικό ότι αυτός ο καναπές επέτρεψε να υπάρχει στον χώρο άνεση, αφού μετακινώντας κάποια από τα καθίσματα ο χώρος μπορεί και ανοίγει, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα στον καθένα να έχει τη δική του γωνιά ή, όταν έρχονται φίλοι, να χωράνε όλοι με μεγαλύτερη ευκολία. Συνδυαστικά, η ανάγκη για επιπλέον καθίσματα καλύπτεται με τα πουφ SANDARED ή άλλα πουφ και υποπόδια. Όσο για την ολοκλήρωση του καθιστικού, μία πρακτική λύση είναι τα τραπεζάκια ζιγκόν, όπως το LACK, εξαιρετικά εύκολα στη μετακίνησή τους, καθώς και κάποιο από τα βοηθητικά τραπεζάκια που περιμένουν διακριτικά τη στιγμή που θα είναι απαραίτητα και θα κληθούν να μας εξυπηρετήσουν. Φυσικά, η ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με το σωστό χαλί που ζεσταίνει απευθείας τον χώρο. Η επιλογή του χαλιού είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και εδώ η οικογένειά μας επέλεξε το TIPHEDE,  χαλί χαμηλής πλέξης από βαμβάκι, ένα απαλό, φυσικό υλικό που απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Το σπίτι έχει σαν βάση το ασπρόμαυρο χρώμα και η οικογένεια ήθελε να φωτίσει το καθιστικό με μαξιλαράκια και ριχτάρια και να του προσθέσει ενδιαφέρον με διακοσμητικά αλλά και πόστερ που σπάζουν τη λευκή μονοτονία του τοίχου. Με διάφορα καλύμματα μαξιλαριών και ένα ριχτάρι EVALI ενισχύουν την όμορφη ατμόσφαιρα και δημιουργούν μια πιο έντονη αίσθηση ζεστασιάς. Ο τοίχος στολίζεται, χωρίς να ξεφύγει όμως από τη λογική του άσπρου - μαύρου, με πόστερ που χαρίζουν ζωντάνια στον χώρο.

Αυτό που κάνει το κάθε σπίτι να γίνεται “σπίτι μας” είναι τα προσωπικά μας αντικείμενα, αυτά που μαζέψαμε μέσα στα χρόνια και ως άτομα αλλά και ως οικογένεια  σίγουρα θέλουμε χώρους για να τα βάλουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να τα βλέπουμε και να θυμόμαστε όμορφες στιγμές. Το ντουλάπι BRIMNES, με πόρτες που έχουν γυαλί, προστατεύει τα αναμνηστικά μας και παράλληλα μας επιτρέπει να τα βλέπουμε όποτε θέλουμε. Ο φωτισμός ολοκληρώνει το αποτέλεσμα και βοηθάει στο να δημιουργούμε ατμόσφαιρα ανάλογα με τη στιγμή αλλά και τη χρήση του καθιστικού. Ένα φωτιστικό δαπέδου SKURUP ενισχύει τον φωτισμό οροφής και μας επιτρέπει να κατευθύνουμε το φως εκεί που θέλουμε, καθιστώντας το ιδανικό για διάβασμα αλλά και για να φωτίζουμε μόνο συγκεκριμένα σημεία.

  

Στην ιστοσελίδα της η ΙΚΕΑ μας παρουσιάζει άλλη μία καθημερινή ιστορία ανθρώπων, για να μας εμπνεύσει και να μας διευκολύνει να διαμορφώσουμε το καθιστικό μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα στο σπίτι μας ακόμα καλύτερη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να επιλέγουμε προϊόντα και λύσεις σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες μας.

 

Δειτε Επισης

Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»
Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου: «Είπα ήρθε και μένα η ώρα μου!»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
Μπαράζ αναρτήσεων του Δημήτρη Παπανώτα μετά την διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτοί είναι στο πλευρό του
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται
Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι άνεργη παρουσιάστρια και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές»