Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε βάθος» συμβάλλει στο εικαστικό έργο «Καλυψώ»!

 

Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους όλων των συντελεστών, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 τα εγκαίνια του εικαστικού έργου «ΚΑΛΥΨΩ», το οποίο τοποθετήθηκε στην παραλία Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Το εικαστικό έργο ετοιμάστηκε στα πλαίσια του έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” το οποίο ενθαρρύνει την μείωση της κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσης στην επαρχία Αμμοχώστου και είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού για το φλέγον ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας των ωκεανών, κυρίως από τα πλαστικά απορρίμματα που είναι η αιτία για τον θάνατο χιλιάδων θαλάσσιων οργανισμών κάθε χρόνο.

To γλυπτό σε σχήμα χελώνας, στο οποίο δόθηκε το όνομα «ΚΑΛΥΨΩ» από την κόρη του Ωκεανού, δημιουργήθηκε από πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια εκστρατειών καθαριότητας των παραλιών και του βυθού θαλασσών της Κύπρου.

Όλες οι εκστρατείες καθαριότητας των παραλιών πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος “Keep our Sand and Sea Plastic Free” σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα, τοπικές αρχές και επιχειρήσεις. Οι εκστρατείες καθαριότητας του βυθού πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του DIXAN στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος» της GPM-Henkel.

Το πρόγραμμα «Καθάρισε σε βάθος» του Dixan έχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση.

Ξεκίνησε με καθαρισμούς του βυθού των κυπριακών θαλασσών, ενώ επεκτείνεται με αλυσιδωτές δράσεις στην κοινωνία, την εκπαίδευση και την επιστήμη.

Το επιτυχημένο πρόγραμμα, που τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έχει μπει στον δεύτερο χρόνο ζωής του και μετράει ήδη εκατοντάδες κιλά ανασυρμένων απορριμμάτων, με τη βοήθεια δυτών του No Limit Scuba Training Centre και με την υποστήριξη του Scuba Diving Support Centre για παροχή εξοπλισμού.

Η «ΚΑΛΥΨΩ» φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Βαγγέλη Ευαγγέλου και φιλοξενείται από τον Δήμο Παραλιμνίου.  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά