Μια συναυλία αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, όπως θα την ονειρευόταν ο ίδιος

 
Η απουσία του βαθιά μα τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα!
Δείτε τις πιο εμβληματικές στιγμές μιας γιορτής που θα θυμόμαστε για χρόνια - Βαθιά υπόκλιση του κοινού στον Θάνο Μικρούτσικο. Σωστή κίνηση της ΕΡΤ να μεταδώσει τη συναυλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

"Η τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά, σαν τον καθρέφτη, μα σαν φακός να μεγεθύνει". Με αυτόν το στίχο του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι άρχισαν όλα. Δυόμισι ώρες γεμάτες με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, ένα μελωδικό ταξίδι στην 50χρονη διαδρομή του, την οποία μας άφησε παρακαταθήκη.

 
 
 

Η τελευταία γιορτή για τον Θάνο Μικρούτσικο ήταν μια πραγματική μυσταγωγία, μια τελετή σαν ύστατο "χαίρε". Η αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής θα ήταν ούτως ή άλλως κατάμεστη.

Η ΕΡΤ όμως φρόντισε να μεταδώσει ζωντανά τη συναυλία για να τη δουν, κυριολεκτικά όλοι, ενώ μεταδόθηκε και από το Δεύτερο Πρόγραμμα (103,7 & 102,9) σε παρουσίαση Έλενας Διάκου.

Νέοι και παλιοί φίλοι του Θάνου Μικρούτσικου, που ερμήνευσαν τα τραγούδια του και τα έκαναν δικά τους, ήταν εκεί, ενώνοντας τη φωνή τους.

 

Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαριάννα Πολυχρονίδη απότισαν τον δικό τους φόρο τιμής με τον Οδυσσέα Ιωάννου να διαβάζει αποσπάσματα από τη βιογραφία του Θάνου, "Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος: Μια αυτοβιογραφία μέσα από 24 συναντήσεις".

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε ο Θύμιος Παπαδόπουλος ενώ η συναυλία έγινε σε συμπαραγωγή της Γέφυρας Πολιτισμού 440 και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα τραγούδια μιλάνε καλύτερα από οποιαδήποτε περιγραφή.

 

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης και Χρήστος Περτσινίδης (κιθάρα), Βαγγέλης Μάχαιρας (μπουζούκι), Δημήτρης Αγαθός (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι) και Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο και σαξόφωνο).

 

Στη συναυλία, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Highlight της βραδιάς ήταν η μοναδική, απογειωτική εκτέλεση του Θάνου στους "Επτά νάνους στο ss Cyrenia", μια εκτέλεση που προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη που ήταν πίσω απ’ τη σκηνή. Ήταν η στιγμή, που όπως έλεγε ο ίδιος, "πετούσε" πάνω από τη σκηνή για να επιστρέψει μετά, ακούγοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

 

H συναυλία έκλεισε με όλους τους συντελεστές μαζί, να τραγουδούν την "πιο όμορφη θάλασσα".

"Θα γελάσεις απ' τα βάθη των χρυσών σου ματιών

είμαστε μες στο δικό μας κόσμο

Η πιο όμορφη θάλασσα

είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει

Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα

Τις πιο όμορφες μέρες μας

δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα

Κι αυτό που θέλω να σου πω

το πιο όμορφο απ' όλα,

δε στο 'χω πει ακόμα".

Πράγματι, το πιο όμορφο απ' όλα δε μας το είχε πει ακόμα, και σίγουρα είχε πολλά να δώσει. Θυμίζουμε πως μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας, ενώ η οικογένειά του, ακολουθώντας την επιθυμία του, είχε ζητήσει αντί για στεφάνια στην κηδεία του, να διατεθούν χρήματα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την περίθαλψη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

 

Παράλληλα, ο κόσμος έδωσε ένα μεγάλο "μπράβο" στην ΕΡΤ για την απευθείας μετάδοση της συναυλίας, γιατί όπως έγραψαν πολλοί, τα καλά πρέπει να λέγονται.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς