Οι Iron Maiden έβαλαν φωτιά στο ΟΑΚΑ – Το «ευχαριστώ» του συγκροτήματος

Τουλάχιστον 50.000 κόσμος «ταρακούνησε» το ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου - Ο Bruce Dickinson, λογομάχησε με θεατή 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

«Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είστε και από που, με νοιάζει που είστε εδώ». Αυτά ήταν τα λόγια του frontman των Iron Maiden, Bruce Dickinson στην αρχή της χθεσινής συναυλίας στο ΟΑΚΑ που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των lives της μπάντας στην Ελλάδα.

Από νωρίς το μεσημέρι χθες, τα πούλμαν από όλη την Ελλάδα είχαν φτάσει στο Μαρούσι με τον κόσμο να μην μπορεί να περιμένει να ακούσει τις πρώτες κιθάρες να ηχούν. Είχαν πάρει θέση και περίμεναν καρτερικά να ζήσουν την… ιστορία που θα διηγούνται για χρόνια καθώς κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι το επόμενο μεγάλο τους τουρ και αν αυτό θα περάσει από τη χώρα.

«Περιμέναμε εμείς, περιμένατε εσείς, τόσο καιρό γι' αυτή τη συναυλία. Περάσαμε τρία χρόνια με μα***ες στον κόσμο, έτσι; Αλλά σήμερα, στην Αθήνα. Σήμερα όλες οι μ***ες, κομμένες. Γιατί σήμερα είμαστε μαζί. Η οικογένεια των Maiden. Εσείς, εμείς, όλοι. Το μόνο που μετράει είναι ότι είστε εδώ σήμερα. Μια μπάντα αδελφών. Όχι. Αδελφών εξ αίματος», είπε επίσης ο 63χρονος πλέον Bruce Dickinson.

 

 

  Νερό και φωτιά. Αυτές ήταν οι πρώτες εικόνες από τον κόσμο την στιγμή που ο Bruce Dickinson ξεκίνησε να τραγουδά το Senjutsu -που αποτελεί το πρώτο τραγούδι από το ομώνυμο άλμπουμ της μπάντας που βγήκε το 2021- σε φόντο… ιαπωνικό. Με ένα σκηνικό που παρέπεμπε τους ιαπωνικούς ναούς και κραδαίνοντας ένα τεράστιο κατάνα, ο 63χρονος πλέον τραγουδιστής έκανε την αρχή ενός μοναδικού σόου.

 

 

Αν κάποιος δεν ήταν αρκετά μυημένος στην «κουλτούρα» που ακούει στο όνομα Iron Maiden, δεν θα μπορούσε να μην μείνει με το στόχο ανοικτό από τα σκηνικά που έδιναν και έπαιρναν στο stage καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και σε κάθε τραγούδι. Όταν το κλίμα ξεκίνησε να «ανάβει» και η μπάντα να ζεσταίνεται, ήταν σαν να έχει βάλει κάποιος και να ακούει τον δίσκο τους μιας και ο ήχος ήταν εξαιρετικός. 

 

 

Ήταν αδιαμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής για πολλούς, κυρίως νεότερους, που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Όσο κι αν περιγράψει κανείς το κλίμα που επικρατούσε στο «Σπύρος Λούης» από τους σχεδόν 50.000 κόσμου που κατέκλυσαν το γήπεδο της Αθήνας -σύμφωνα με την ασφάλεια της διοργάνωσης- δεν μπορεί να αποτυπώσει το τι επικρατούσε από τους «τρελούς» οπαδούς της μπάντας. 

  

 

 

 

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» που δεν ήρθε ποτέ

Ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των εν Ελλάδι φανς των Iron Maiden είναι το «Alexander the Great». Ένα τραγούδι που μιλά για τον Μέγα Αλέξανδρο που «το όνομά του έκρουε το φόβο στις καρδιές των ανδρών».

Για προφανείς λόγους είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό, ωστόσο, είναι ένα τραγούδι που δεν παίζουν στα τουρ τους τα τελευταία χρόνια με… πολλές θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν και να παίρνουν. Ο Bruce Dickinson ήθελε να «τρολάρει» το κοινό χθες στην αρχή της συναυλίας. «Ο Μέγας Αλέξανδρος...», είπε στην αρχή με τον κόσμο να ξεκινά τις ιαχές. «Δεν είδε τι ήταν γραμμένο στον τοίχο», συμπλήρωσε για να αρχίσει το τραγούδι «The writing on the wall».

 

 

 

Τα έχωσε σε θεατή με καπνογόνο ο Bruce Dickinson

Ο Bruce Dickinson είναι γνωστό ότι σιχαίνεται τα καπνογόνα, τις φωτοβολίδες και τα… διάφορα, που ανάβουν οι φανατικοί οπαδοί της θρυλικής μπάντας στις συναυλίες της. Ζητάει, λοιπόν, συνήθως ευγενικά να μην ανάβει κανένας τίποτα, γιατί, επηρεάζει και την απόδοσή του καθώς τραγουδάει τα άκρως απαιτητικά τραγούδια του. Στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, κάποιοι δεν… χαμπάριασαν και άναψαν καπνογόνα. Με έναν εξ αυτών, ο Ντίκινσον δεν κρατήθηκε και άνοιξε έξαλλος διάλογο. 

 ​

Συγκεκριμένα, οπαδός της μπάντας άναψε καπνογόνο, με τον Bruce Dickinson στη διάρκεια του «The Number of the Beast» να τον βρίζει. Οργισμένος, δε, ο frontman των Βρετανών έφυγε από τη σκηνή και δεν τραγούδησε το πρώτο κουπλέ του θρυλικού τραγουδιού! Στη συνέχεια επέστρεψε και δείχνοντας φανερά τον εκνευρισμό του, με πολλές χειρονομίες, ολοκλήρωσε το τραγούδι.

 

 ​

Η τελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα ήταν το 2018 στη Μαλακάσα και φαίνεται πως ο κόσμος «διψούσε» να τους δει ξανά. Ο frontman της εμβληματικής μπάντας είχε δηλώσει απόλυτα ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στη χώρα μας, αλλά και για το γεγονός ότι θα έπαιζαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Θα είναι η μεγαλύτερη συναυλία που έχουμε κάνει ποτέ στην Ελλάδα», είχε προειδοποιήσει και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Η ανάρτηση των Iron Maiden και το ευχαριστώ

 

 

 

Δείτε εικόνες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media από τη συναυλία των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»
Το grand finale, τα δώρα του Ρέμου στη Φουρέιρα για τον γιο της και τον Μποτία, και οι λαμπερές παρουσίες
Η μακροσκελής ανάρτηση του Αλέξη Παππά μετά το #SurvivorGR: «Δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα»
Η μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε τελευταία στιγμή, για την εμφάνισή της η Μαρίνα Σάττι στην #Eurovision
#Eurovision 2024: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Έλενα Παπαρίζου
#MasterChefGR: Ξέρουμε τον πρώτο διεκδικητή του Silver Award και των 20.000 ευρώ! Ποιος θα είναι μαζί του;
Η Άννα Βίσση απαντά για τον Νίκο Καρβέλα και την πρόταση του Acun για το #TheVoiceGR
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»