Η συγκινητική αποχώρηση μια ανάσα πριν τον τελικό- Αυτοί είναι οι δυο φιναλίστ!

 

#MasterChefGR: Οι δυο φιναλίστ που θα ζήσουν το ταξίδι μέχρι το τέλος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Στο επεισόδιο (31-5) παρακολουθήσαμε την πρώτη φάση του μεγάλου τελικού, με τους φιναλίστ να δηλώνουν απόλυτα έτοιμοι για οποιαδήποτε νέα δοκιμασία. 

Μετά από επανειλημένες μαγειρικές δοκιμασίες, έφτασε η ώρα για τον μεγάλο τελικό, με τα ζητούμενα και τις μαγειρικές μονομαχίες να γίνονται όλο και πιο απαιτητικές.

Μετά την τελευταία αποχώρηση του ημιτελικού, η οποία και έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Νικήτα Μπατσικούρα, η τελική χρυσή τριάδα αποτελούνταν από την Ελπίδα Μορφούλη, τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο και την Καλλιόπη Μπεζαντέ.

Οι τρεις τους απέδειξαν ότι είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα και έτοιμοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε οποιαδήποτε δοκιμασία. Στο επεισόδιο της Τρίτης (31-5) παρακολουθήσαμε την πρώτη φάση του μεγάλου τελικού, η οποία και αποτελούνταν από δυο διαφορετικές μαγειρικές δοκιμασίες, οι οποίες και θα βαθμολογούνταν, έτσι ώστε να φανεί ποιός θα είναι εκείνος που θα εγκαταλείψει το MasterChef.

Οι τρεις κριτές ανέφεραν ότι η πρώτη δοκιμασία αφορούσε ένα τεστ δημιουργικότητας, το οποίο και σαν βασικό υλικό θα είχε το ξερό κρεμμύδι, το οποίο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα υλικά της κουζίνας. Οι τρεις φιναλίστ έμειναν άφωνοι, μιας και δεν μπορούσαν να σκεφτούν αμέσως κάτι τόσο δημιουργικό, το οποίο και θα είχε σαν βάση το κρεμμύδι. Ωστόσο δήλωσαν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν. Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν 45 λεπτά!

 

 

Στην πρώτη φάση του τελικού και λίγο πριν παρουσιάσει το πιάτο της, η Καλλιόπη Μπεζαντέ προχώρησε σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων για ένα συγγενικό της πρόσωπο, που έχει φύγει από την ζωή. 

Η Καλλιόπη αναφέρθηκε στον θείο της, ο οποίος την έμαθε να μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία και στο τέλος να αγαπήσει την μαγειρική και να αποφασίσει να το ακολουθήσει επαγγελματικά. Μάλιστα, τόνισε ότι το πιάτο ήταν το αφιερώνει σε εκείνον, μιας και κάθε φορά που τρώει ή μαγειρεύει κρεμμύδια, σκέφτεται εκείνον, μιας και ήταν το βασικό υλικό που χρησιμοποιούσε σε κάθε του πιάτο.

«Κακά τα ψέμματα, τον θείο μου τον Στέλιο τον είχα σαν τον πατέρα μου και έφυγε πριν από λίγους μήνες. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω καν ότι δεν είναι πια στην ζωή. Του οφείλω το ότι αγάπησα την μαγειρική, εκείνος μου τα είχε μάθει όλα από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά η Καλλιόπη.

 

 

Η δεύτερη δοκιμασία ήταν εκείνη, που ανέβασε, για άλλη μια φορά, τον πήχη του διαγωνισμού ψηλά και φυσικά επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι τρεις φιναλίστ μπορούν να καταφέρουν τα πάντα και με οποιαδήποτε δυσκολία.

Πολύ πιο συγκεκριμένα, η δοκιμασία είχε να κάνει με την αντιγραφή πιάτου ενός διακεκριμένου Γάλλου σεφ, ο οποίος και είχε κερδίσει 2 αστέρια Michelin. Η ιδιαιτερότητα ήταν ότι στην συγκεκριμένη προσπάθεια θα μετρούσε μόνο η βαθμολογία του καλεσμένου σεφ, η οποία και ήταν αυτή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα και ποιος ήταν εκείνος, που θα αποχωρούσε από τον διαγωνισμό, μια ανάσα πριν από την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του καλεσμένου διακεκριμένου σεφ, η τελική κατάταξη είχε ως εξής:

  • Η Καλλιόπη συγκέντρωσε συνολικά 13 βαθμούς.
  • Η Ελπίδα συγκέντρωσε συνολικά 11 βαθμούς.
  • Ο Παναγιώτης συγκέντρωσε 13 συνολικά βαθμούς.

Αυτό σήμαινε αυτόματα ότι η Ελπίδα Μορφούλη ήταν εκείνη που αποχαιρέτησε το MasterChef, μια ανάσα πριν από την δεύτερη και τελευταία φάση του μεγάλου τελικού, η οποία και θα έκρινε τον μεγάλο νικητή. Η ίδια δήλωσε ευτυχισμένη για όλο αυτό το ταξίδι που έζησε, για όλες τις εμπειρίες που πήρε και για τους ανθρώπους που γνώρισε.

Οι δυο φιναλίστ που θα ζήσουν το ταξίδι μέχρι το τέλος είναι ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος και η Καλλιόπη Μπεζαντέ!

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων