«H Ουκρανία θα φιλοξενήσει την #Eurovision στην απελευθερωμένη Μαριούπολη»

 

 

Το δημόσιο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη νίκη της Ουκρανίας στην #Eurovision 22 - Kalush Orchestra: Τα πρώτα λόγια μετά τη νίκη τους – Η απάντηση σε όσους είπαν ότι νίκησαν λόγω πολέμου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

   

Τη νίκη της χώρας του στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι  συνδέοντάς την με τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

«Την επόμενη χρονιά η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision» ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος και εξέφρασε την ελπίδα κάποια ημέρα ο διαγωνισμός τραγουδιού να φιλοξενηθεί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη.

 

 

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania», έναν συνδυασμό χιπ-χοπ και παραδοσιακής μουσικής, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision με 631 βαθμούς.

Η κραυγή του τραγουδιστή της Ουκρανίας 

Με ένα μήνυμα για την εμπόλεμη Ουκρανία και συγκεκριμένα για τη Μαριούπολη αποχαιρέτισε το κοινό της Eurovision ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Kalush Orchestra.

Tο τραγούδι Stefania, γράφτηκε πριν από τον πόλεμο, για τη μητέρα του τραγουδιστή αλλά μετά την εισβολή της Ρωσίας έγινε σαν ύμνος για τη μητέρα πατρίδα.

«Βοηθήστε την Ουκρανία, την Μαριούπολη, το Azovstal, τώρα!» φώναξε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος στο τέλος του τραγουδιού με όσους βρίσκονταν στο στάδιο να τον αποθεώνουν!

Ποιος είναι ο Kalush

Την ίδια ώρα, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Kalush, που πήρε το όνομά του από την πόλη της δυτικής Ουκρανίας, που δέχεται κύματα προσφύγων, ενώ παράλληλα οχυρώνεται για τον πόλεμο, άφησε προσωρινά την σκηνή για να ηγηθεί μιας ομάδας εθελοντών, που φτιάχνει μολότοφ, μοιράζει τρόφιμα και φάρμακα και μεταφέρει πρόσφυγες σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανάμεσα στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Stefania», υπάρχουν βιντεοκλίπ με εικόνες πολέμου, βομβαρδισμούς και στρατεύματα, υπό τους ήχους του νανουρίσματος.

Με την κοπέλα του χωρίστηκαν, εξαιτίας του πολέμου και κάθε ημέρα ζει με τον φόβο, αν θα την ξαναδεί. Και δεν είναι ο μόνος άνθρωπος για τον όποιο ανησυχεί ο Όλεχ Πσιουκ.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», είχε δηλώσει ο ίδιος στο Reuters

Ο φίλος του και μέλος του συγκροτήματος, που χαϊδευτικά τον φωνάζουν «χαλί» από το ολόσωμο κουστούμι που φοράει, που καλύπτει και το πρόσωπο του και παραπέμπει σε τατουάζ με διαφορά σχήματα, είναι ένας από αυτούς.

Έχοντας καταταχθεί στον στρατό, βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία και πολεμάει τους Ρώσους, ενώ στο βίντεο που δημοσίευσε ο φίλος του κρατάει έναν σουγιά και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί την πατρίδα του.

 

 

Αμέσως μετά το τέλος της Eurovision 2022, το συγκρότημα βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, όπου απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν σε όλους όσοι υποστήριξαν ότι κέρδισαν τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου, αλλά και στο αν είχαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ζελένσκι.

«Πράγματι το τραγούδι Stefania ήταν νούμερο ένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της Eurovision. Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν στο top5 σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων. Οποιαδήποτε νίκη, σημαίνει πολλά για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Τελευταία επιτίθενται στην ουκρανική κουλτούρα και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ουκρανική κουλτούρα και η ουκρανική μουσική είναι ζωντανές κι έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και όμορφη υπογραφή» ανέφεραν.

Στην ερώτηση για το αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του συγκροτήματος και του προέδρου Ζελένσκι και πώς φαντάζονται να γίνει το 2023 ο διαγωνισμός στη χώρα τους, επεσήμαναν: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον πρόεδρο μέχρι αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε αυτές τις ημέρες είναι απασχολημένος με άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Όσο για τη Eurovision 2023, η Ουκρανία θα είναι χαρούμενη να φιλοξενήσει στη νέα ενσωματωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».

Οι Kalush Orschestra σε δύο ημέρες θα επιστρέψουν στην Ουκρανία κι όπως τόνισαν «οι ανησυχίες τους για τον πόλεμο δε σταματούν, όταν περνούν τα σύνορα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   

 

Δειτε Επισης

Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - H epic Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
#MasterchefGR: Τον καθαίρεσαν από αρχηγό & δεν θέλει ούτε τον Θεό για αντίπαλο - Οι υποψήφιοι αποχώρησης
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!