Η απάντηση του Αlpha μετά την καταγγελία βιασμού και την παραίτηση Κωστόπουλου

 

Η τοποθέτηση του Alpha για την πορεία της σειράς «Σασμός» μετά την αποχώρηση του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου - Μανούσος Μανουσάκης, Βάσια Παναγοπούλου, Κώστας Αρζόγλου, Σπύρος Δρόσος, Δημήτρης Ινδαρές δημόσια στο πλευρό του παραιτηθέντα σκηνοθέτη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Σαν βόμβα έσκασε χθες η είδηση ότι ο σκηνοθέτης της αγαπημένης σειράς «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Αφορμή για την απόφασή του αυτή, στάθηκε η μήνυση που φέρεται να κατέθεσε εναντίον του η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου «φωτογραφίζοντάς» τον παράλληλα μέσα από αναρτήσεις της ότι ήταν εκείνος που τη βίασε πριν 12 χρόνια.

Μετά την προβολή του προχθεσινού επεισοδίου της σειράς «Σασμός», με μακροσκελή του ανάρτηση στα social media, ο Κώστας Κωστόπουλος πήρε θέση για το θέμα σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα αναφέρεται σε αυτόν καθώς είχαν μια περιστασιακή γνωριμία πριν από 12-13 χρόνια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι για λόγους ευθύτητας και αξιοπρέπειας αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια και τονίζει πως αν όνντως η καταγγελία αφορά αυτόν αποτελεί χυδαία απόπειρα συκοφάντησής του. Σημειώνει επίσης ότι για ηθικούς λόγους παραιτείται από τη σειρά μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. 

 

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αρκετοί ήταν οι τηλεθεατές που θέλησαν να μάθουν τι θα γίνει με την πορεία της σειράς. Ο Αlpha, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, απάντησε σε έναν από τους τηλεθεατές, ότι η αγαπημένη σειρά θα συνεχιστεί κανονικά.

 

 

 

Στο «Πρωινό», ο Βαγγέλης Περρής αναφέρθηκε στον όρο που είχε στο συμβόλαιό του ο Κώστας Κωστόπουλος με τον «Σασμό».

«Τα συμβόλαια που υπογράφουν οι παράγοντες των μεγάλων παραγωγών που επενδύουν τα κανάλια, πλέον, δεν είναι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι πέρυσι. Έχει μεσολαβήσει το κίνημα #metoo και μπαίνει ο όρος ότι σε περίπτωση που εμπλακεί το όνομα, μέχρι η υπόθεση να διαλευκανθεί, όποιος είναι σχετικός με την καταγγελία δεν μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με κανάλι ή εταιρεία παραγωγής.

Ένα τέτοιο συμβόλαιο έχει υπογραφεί. Ήταν παραίτηση πριν μπει σε εφαρμογή ο όρος που έχει υπογράψει», αποκάλυψε ο Βαγγέλης Περρής.

 

 

Το πρωί της Παρασκευής 6 Μαίου, ο δικηγόρος του Κώστα Κωστόπουλου απάντησε για όλα όσα ακούγονται για καταγγελίες εις βάρος του, με πολλούς ηθοποιούς, που είχαν συνεργαστεί μαζί του, να τον στηρίζουν απόλυτα, μιλώντας για τον χαρακτήρα του. 

Ο γνωστός σκηνοθέτης είπε ότι δεχόταν απειλές από παλιά και ότι η ηθοποιός του είχε πει ότι θα τον κατήγγειλε και έτσι αποφάσισε την απομάκρυνσή του από την σειρά. Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο δικηγόρος του Κώστα Κωστόπουλου, Νικόλαος Βιτώρος απάντησε ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμα επίσημη μήνυση σε βάρος του εντολέα του και ότι δεν μπορεί να ειπωθεί, σε πρώτο χρόνο, κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο σίγουρο είναι ο Κώστας Κωστόπουλος θα σεβαστεί τους κανόνες της Δικαιοσύνης, για να αποδείξει την αθωότητά του.

 

 Από την ώρα που δημοσιεύτηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση, δεκάδες συνεργάτες και φίλοι του γνωστού σκηνοθέτη, σπεύδουν να εκφράσουν δημόσια τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.

Η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου, η οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Κώστα Κωστόπουλο, έγραψε χαρακτηριστικάσε σχόλιο: «Κώστα μου, συνεργάστηκα μαζί σου άψογα. ουδέποτε υπήρξε ο παραμικρός υπαινιγμός ή πλανήθηκε στον αέρα οτιδήποτε σχετικά με τις γυναίκες συνεργάτιδες σου. μας τιμούσες όλες και πάντα οι σχέσεις ήταν απόλυτα επαγγελματικές».

 

«Κώστα, έχεις την αγάπη και την εκτίμηση όσων σε γνωρίζουμε από την αρχή της πορείας σου. Συνέχισε τη δουλειά σου και άσε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δική της. Φρόντισε τους δικούς σου. Όλοι ξέρουμε τη δύναμη, το πείσμα και την καλή σου καρδιά», γράφει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές.

 

 

Η συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και καθηγήτρια υποκριτικής Άννα Σωτρίνη έγραψε: «Κωστή μου, ποιος είπε ότι δεν κακοποιούνται ΚΑΙ οι άντρες; Αυτό που σου συμβαίνει είναι πιστοποιημένη κακοποίηση. Στα χρόνια που σε γνωρίζω (και είναι πολλά) πέρα από το ταλέντο στη δουλειά σου, μπορούσαμε όλοι να μιλάμε για το ήθος σου! Θα ήσουν πραγματικά ο τελευταίος που θα φερόσουν ως... λαμόγιο! Την αγάπη μου και την εκτίμησή μου!».

«Δεν χρειάζεται να παρετηθεις ούτε από την σειρά ούτε από τίποτα απολύτως Κώστα, είναι σαν να την αποδέχεσαι κ κερδίζει (εκείνη)...μην μασάς... δύναμη κ υπομονή», γράφει ο ηθοποιός Σπύρος Δρόσος.

Άνθρωποι που γνωρίζουν ή έχουν συνεργαστεί με τον Κώστα Κωστόπουλο, όπως ο Κώστας Αρζόγλου, ο Μανούσος Μανουσάκης κι η Βάσια Παναγοπούλου τοποθετήθηκαν σχετικά στην εκπομπή «Πρωινό».

Ο Κώστας Αρζόγλου δήλωσε από την πλευρά του πως σε καμία περίπτωση δεν τον είχε ικανό για κάτι τέτοιο.

«Τον κύριο Κωστόπουλο τον εκτιμάω πολύ. Στεναχωριέμαι που στοχεύθηκε. Φυσικά, είμαι με τον καταγγέλλοντα, αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορώ να μην τονίσω την ευθιξία του Κώστα Κωστόπουλου για το ότι παραιτείται από μια τόσο επιτυχημένη σειρά. Είχαμε μέχρι και οικογενειακές σχέσεις, είχε έρθει με το παιδί του, παίζανε με τον Παύλο μου στο σπίτι. Έχω την εντύπωση και την εικόνα ενός πάρα πολύ καλού ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μανούσος Μανουσάκης χαρακτήρισε την απόφαση του σκηνοθέτη να παραιτηθεί από τη σειρά ως «αξιοπρεπέστατη». «Από την αρχή της Ιεράς Εξέτασης, μέχρι και σήμερα, με πολλούς αγώνες η ανθρωπότητα έχει κατακτήσει ένα επίπεδο νομικού πολιτισμού. Κύριο στοιχείο αυτού του πολιτισμού είναι το τεκμήριο της αθωότητας. Εδώ πέρα καταστρατηγείται κάθε έννοια νομικού πολιτισμού. Καταστρατηγείται κάθε αρχή προσωπικών δεδομένων. Αυτό που με πανικοβάλλει εμένα είναι η ευκολία, με την οποία δημοσιοποιούμε ονόματα, καταρρακώνουμε και καταστρέφουμε ανθρώπους», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η Βάσια Παναγοπούλου, η οποία εξέφρασε και νωρίτερα τη συμπαράστασή της με ένα μήνυμα στα social media, το οποίο έγραφε: «Κώστα μου, συνεργάστηκα μαζί σου άψογα. ουδέποτε υπήρξε ο παραμικρός υπαινιγμός ή πλανήθηκε στον αέρα οτιδήποτε σχετικά με τις γυναίκες συνεργάτιδες σου. μας τιμούσες όλες και πάντα οι σχέσεις ήταν απόλυτα επαγγελματικές», μίλησε ξανά υπέρ του Κώστα Κωστόπουλου.

«Ο Κώστας είναι ένας αξιόλογος σκηνοθέτης. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να έχει μια τέτοια αποκλίνουσα συμπεριφορά. Έβλεπα πάντα έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν πάρα πολύ προσεκτικός. Δεν μου πέρναγε από το μυαλό! Και γι’ αυτό έπεσα από τα σύννεφα χθες βράδυ, όταν διάβασα την ανάρτησή του. Λέω “κοίτα, ο Κώστας νιώθει την ανάγκη να φύγει αυτή τη στιγμή από μια τέτοια μεγάλη επιτυχία”. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για όλο αυτό», δήλωσε.

 

 

Σοκαρισμένοι οι συνεργάτες του Κώστα Κωστόπουλου που κατηγορείται για βιασμό. Τι δηλώνουν;

Την ίδια στιγμή η εκπομπή «Super Κατερίνα», μίλησε με ηθοποιούς που έχουν συνεργαστεί μαζί του, οι οποίοι όπως δήλωσαν, δεν είχαν εξαιρετική συνεργασία και δεν είχαν ακούσει ποτέ τίποτα το μεμπτό.

«Εξεπλάγην και είναι κάτι το οποίο με δυσκολία θα πίστευα. Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, με το χιούμορ του, με τις φωνές του στο γύρισμα, όπως οι περισσότεροι σκηνοθέτες. Με πολύ αγάπη προς τους ηθοποιούς και γενικότερα η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Γνωρίζοντας τον Κώστα και την οικογένειά μου δεν ταιριάζει στο προφίλ του αυτό το πράγμα», είπε μεταξυ άλλων η Άντα Λιβιτσάνου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»