Ο Τάσος Φώκου έκανε τη Μαρίζα Ρίζου να δακρύσει τραγουδώντας για την Αμμόχωστο

 

Παρέα με τον μεγάλο του έρωτα, την κιθάρα του, ο Τάσος Φώκου πήγε στο #XFactorGR για να αποδείξει ότι έχει όλο το πακέτο! - Άλλη μια εξαιρετική πολύχρωμη οντισιόν, η έννατη κατά σειρά, στο ανανεωμένο και πολύ μοντέρνο #TheXFactorGR  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο Τάσος Φώκου κατάγεται από την Κύπρο. Είναι μόλις 19 χρονών και σπουδάζει στο τμήμα Μουσική του ΑΠΘ.

Ο φοιτητής αποφάσισε να ερμηνεύσει μπροστά στην κριτική επιτροπή του «X-Factor» ένα τραγούδι ύμνο για την Κύπρο, «Αμμόχωστος (Το Χώμα που Περπάτησα)».

Οι κριτές συγκινήθηκαν με την ερμηνεία του Τάσου, αλλά και με το γεγονός ότι δεν ξεχνάει την πατρίδα του.

«Έχεις πολύ ωραίο μέταλλο. Αν και είσαι μόλις 19 χρονών, η φωνή σου δείχνει σοβαρότητα», είπε ο Στέλιος Ρόκκος.

Φανερά συγκινημένη ήταν η Μαρίζα Ρίζου: «Μου αρέσει όλη σου η ύπαρξη! Μου αρέσει η ευγένειά σου, η αισθητική σου, η φωνή σου…», είπε, ενώ ο Χρήστος Μάστορας τόνισε πως υπηρέτησε με αξιοπρέπεια το τραγούδι.

«Το μέταλλό σου είναι φανταστικό. Είναι πολύ όμορφο αυτό που είδαμε», είπε ο Μιχάλης Κουινέλης, με σύσσωμη την κριτική επιτροπή να ψηφίζει «ναι».

 

 

Η 25χρονη τραγουδίστρια σπούδασε φυσιοθεραπεία στην Αγγλία και ήταν μουσικός του δρόμου: «Στην Αγγλία ο κόσμος εμψυχώνει και λατρεύει τους μουσικούς του δρόμου. Μπορείς να ζήσεις από αυτό», ανέφερε.

Στην Ελλάδα ήρθε εξαιτίας της πανδημίας, είχε όμως ένα σοβαρό τροχαίο που την κράτησε μακριά από τη μουσική. «Κλείστηκα στον εαυτό μου και ήμουν αρνητική να κάνω οτιδήποτε», εξομολογήθηκε. Στο «X Factor» ήρθε για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα: «Και μόνο που είμαι εδώ πέρα, είναι μια μάχη με τον εαυτό μου», είπε αποφασισμένη.

Η ερμηνεία της στο «Wings» της Birdy ενθουσίασε τους κριτές: «Είσαι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια που έχω ακούσει στο παιχνίδι μέχρι τώρα. Σε θαύμασα!», της είπε η Μαρίζα Ρίζου. «Με χάνετε!», απάντησε από τη χαρά της η Άρτεμις Κυριακοπούλου.

«Έβγαλες ένταση σε ντεσιμπέλ και μέσα από την ψυχή σου. Δηλώνω ψαρωμένος!», σχολίασε ο Χρήστος Μάστορας, ενώ ο Μιχάλης Κουινέλης, πριν της δώσει το δικό του «ναι», ανέφερε: «Δεν θα δουλέψεις μόνη σου τη φωνή σου, γιατί θα είμαστε κι εμείς εκεί».

 

 

Ο Γιώργος Σινόπουλος έρχεται από την εξωτική Χαλκίδα και αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο «X-Factor» για να δοκιμάσει τον εαυτό του, αλλά και να δει εάν ακούγεται τόσο ωραία όσο ακούγεται στο... σπίτι του!

Ο Σίνο, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, παίζει κιθάρα από το δημοτικό και τραγουδούσε κρυφά απ’ όλους, ακόμα και από την οικογένειά του.

Οπλίστηκε με θάρρος και την αγαπημένη του κιθάρα και βρέθηκε μπροστά στους κριτές του X-Factor, ερμηνεύοντας το Yellow των Coldplay.

«Τι ωραία που το είπες το τραγούδι! Με συγκίνησες, έχω χαρεί πολύ με αυτό που άκουσα. Μου έχεις κινήσει την περιέργεια να ακούσω κι άλλα από εσένα», είπε ο Χρήστος Μάστορας.

«Νομίζω το βασικό κριτήριο για να καταλάβω ότι ένας ερμηνευτής μου αρέσει είναι να μου γεννάει εικόνες. Μου ήρθε θάλασσα, ηλιοβασίλεμα, αυτό το κατέβασμα της απογευματινής ώρας που σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά…», σχολίασε η Μαρίζα Ρίζου.

«Είσαι η τρανή απόδειξη πως μία κιθάρα και μία φωνή βγάζουν αυτές τις εικόνες», είπε ο Μιχάλης Κουινέλης, με τον Στέλιο Ρόκκο να συμπληρώνει πως έχει ουσία όταν κάποιος μπορεί να εντυπωσιάσει με μία κιθάρα μόνο.

Οι κριτές έμειναν εντυπωσιασμένοι με την ερμηνεία του Γιώργου Σινόπουλου, ο οποίος εξασφάλισε τέσσερα «ναι».

 

 

Με καταγωγή από το Ισραήλ, η Δάφνη Γλυνού έκανε... παρατήρηση στη γλώσσα της πατρίδας της στον κριτή του μουσικού talent show.

Όταν οι κριτές άκουσαν ότι η 21χρονη έχει καταγωγή από την Πάρο και το Ισραήλ, η Μαρίζα Ρίζου της ζήτησε να πει στον Μιχάλη Κουινέλη στα εβραϊκά «Μιχάλη, πρέπει να μιλάς λιγότερο!». Και εκείνη το έκανε!

Η Δανάη Γλυνού μας συστήθηκε λέγοντας ότι από πολύ μικρή οραματιζόταν να έρθει στο «X Factor», αν και τη συμμετοχή της τη δήλωσε η κολλητή της. «Νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα όταν μου τηλεφώνησαν από το “X Factor”», είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο της πλεονέκτημα θεωρεί τη συναισθηματική της ευφυία: «Επειδή η μουσική θέλει συναίσθημα, είμαι στο κατάλληλο μέρος!», είπε.

Για την audition της επέλεξε να «παντρέψει» το «Ερωτευμένος» του Νίκου Βέρτη, σε μουσική του διάσημου συνθέτη Idan Raichel, με την ισραηλινή εκδοχή του.

Ο πατέρας της την παρακολουθούσε βουρκωμένος από το backstage.

 

 

Xωρίς καμία εμπειρία ζωντανών εμφανίσεων, ο J'Wizzi ήρθε στο μουσικό talent show για να μας δείξει την άλλη πλευρά της trap μουσικής.

Έκπληκτοι έμειναν οι κριτές όταν άκουσαν ότι ο 26χρονος υποψήφιος δεν έχει ξανατραγουδήσε ποτέ ζωντανά σε κοινό. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που τους εντυπωσίασε.

Για τον J’Wizzi όλη η ζωή του είναι η trap μουσική. Αν και παρεξηγημένη, εκείνος πιστεύει ότι η trap έχει θέση στο «X-Factor» και ότι εκείνος μπορεί να μεταφέρει θετικά μηνύματα μέσα από αυτήν.

Στην audition του είπε τη «Βραζιλιάνα», ένα κομμάτι που έχει γράψει για την πρώην κοπέλα του. «Ελπίζω να τα δώσω όλα στη σκηνή και να νιώθει περήφανη για μένα», είπε ο J’Wizzi.

Ως αρμοδιότερος, ο Μιχάλης Κουινέλης παρατήρησε κάποιες ελλείψεις, αλλά τον πέρασε στην επόμενη φάση: «Μου άρεσε πολύ το flow σου, οι ρίμες σου ήταν ζουμερές εκεί που έπρεπε. Ήταν αξιοπρεπέστατο αυτό που άκουσα».

Η Μαρίζα Ρίζου έδωσε το «ναι» για τον δικό της λόγο: «Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι αμήχανα με την trap είναι ο τρόπος που οι καλλιτέχνες βλέπουν τη γυναίκα, αλλά εσύ είχες σεβασμό στη γυναίκα»

Με τέσσερα «ναι», σίγουρα θα ξανακούσουμε live τον J’Wizzi στη σκηνή.

 

 

Αποφασισμένος να σπάσει τα στερεότυπα στη μουσική βιομηχανία είναι ο Θωμάς Θεοδώρου.

Ο Θωμάς είναι 20 χρονών. Κατάγεται από την Άρτα, μένει στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει σκηνοθεσία. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το τραγούδι και τον χορό, με την μουσική να μπαίνει από νωρίς στη ζωή του.

«Πολλά χρόνια καταπιέζομαι και μέσω της εμφάνισής μου θέλω να δείξω ποιος πραγματικά είμαι. Όταν βγήκα για πρώτη φορά έξω με τακούνια, είδα πολλά βλέμματα να με κοιτάνε. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά, δεν ντρέπομαι να ντύνομαι όπως εκφράζομαι», δήλωσε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή του «X-Factor» ερμηνεύοντας το τραγούδι «I wanna be your slave» των Maneskin και δήλωσε αποφασισμένος να κερδίσει!

«Φωνητικά δεν ήσουν καλός. Έχεις ένα παρουσιαστικό, έναν αέρα, που είναι χρήσιμος, αλλά αυτό το πράγμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δυνατότητες στον λαιμό μας…», είπε ο Χρήστος Μάστοας.

«Το X-Factor είναι ένα πακέτο, δεν είναι μόνο μία φωνή. Θα ήθελα να σε ξαναδώ», είπε ο Μιχάλης Κουινέλης, ενώ η Μαρίζα Ρίζου δήλωσε πως φωνητικά δεν κατάλαβε την τύφλα της!

«Επέλεξες ένα κομμάτι που δεν θα έπρεπε. Αδερφέ, μην το αφήσεις καθόλου! Έχει κάτι που βλέπεις πολύ σπάνια στην Ελλάδα», είπε ο Στέλιος Ρόκκος, με τον Θωμά Θεοδώρου να λαμβάνει δύο «ναι» και δύο «όχι» από τους κριτές.

 

 

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος δεν ήρθε με άδεια χέρια στις auditions του μουσικού talent show.

O 51χρονος τσιγγάνος μεγάλωσε με κασέτες παλιών τραγουδιστών, αγαπάει το καλό ντύσιμο και περηφανεύεται ότι τον ξέρει όλος ο νομός Φωκίδας. Στο «X-Factor» ήρθε με τη σιγουριά ότι θα κάνει την κριτική επιτροπή να τον χειροκροτήσει. Τα κατάφερε άραγε;

Ερμηνεύοντας το «Πού θα πας χαρά μου» του Γιώργου Μαργαρίτη, δημιούργησε στο πλατό και στο backstage ατμόσφαιρα αυθεντικού πανηγυριού.

Οι κριτές έκαναν τα καλύτερα σχόλια. Η Μαρίζα Ρίζου τον αποκάλεσε «τυπάρα» και «ψυχάρα», ενώ ο Χρήστος Μάστορας αναγνώρισε τη «ροκιά» που έχει η ερμηνεία του.

Ο Μιχάλης Κουινέλης του είπε: «Αυτό που έχεις, το ψάχνω στους νέους που έρχονται. Το έχεις τόσο πολύ που θα σου έλεγα να το μοιράσεις με όλη σου την καρδιά. Η ψυχή που βγάζεις όταν τραγουδάς είναι τουλάχιστο συγκινητική».

Με τέσσερα «ναι», ο Σωτήρης Πετρόπουλος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα στις auditions του «X Factor» και προχωράει στην επόμενη φάση.

 

 

Η τετραμελής μπάντα άφησε πολλές υποσχέσεις με τον δυναμισμό της.

Η Ιωσηφίνα, ο Βασίλης και οι δύο Γιάννηδες ήρθαν στο μουσικό talent show με ροκ ορμή. Η μπάντα τους, οι Case Zero, έκαναν πρόσφατα μια νέα αρχή ανανεώνοντας τη σύνθεσή τους και φαίνεται ότι έχουν να δώσουν πολλά στο μέλλον.

Για την audition τους στο «X-Factor» επέλεξαν το «Always on the run» του Lenny Kravitz, κερδίζοντας τέσσερα «ναι» για την επόμενη φάση.

«Μου ήρθε ένα κύμα φρεσκάδας από τα πρόσωπά σας την ώρα που παίζατε και γουστάρατε», είπε η Μαρίζα Ρίζου, ενώ ο Χρήστος Μάστορας επαίνεσε τη δυναμική φωνή της Ιωσηφίνας.

Αν και χαρακτήρισε τον ήχο τους κάπως «light», ο Στέλιος Ρόκκος έδωσε και εκείνος το δικό του «ναι»

 

 

Πέρασε υπέροχα στο «X-Factor» παρόλο που δεν προκρίθηκε.

Παράτησε την επιχείρηση με ρούχα που είχε και αποφάσισε να αφοσιωθεί στο τραγούδι. Ο Σπύρος Πολυχρονιάδης από την Αθήνα ήρθε στο «X-Factor» γιατί θέλει να «τραγουδάει στο κοινό για ώρες», όπως ανέφερε αρχικά.

Αν ακολουθήσει τις συμβουλές των κριτών, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει!

Η ερμηνεία του στο «Πιο καλή η μοναξιά» του Γιάννη Πάριου πρόδιδε ότι ο διαγωνιζόμενος ασχολείται με το τραγούδι μόνο ένα χρόνο.

«Διαφωνούσες ριζικά με τον συνθέτη», σχολίασε ο Στέλιος Ρόκκος.

Οι κριτές δεν του έδωσαν τα «ναι» για την επόμενη φάση, αλλά τον παρότρυναν να προσπαθήσει κι άλλο: «Να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς», του είπε η Μαρίζα Ρίζου, ενώ ο Χρήστος Μάστορας του ζήτησε να πάρει θετικά όσα σχόλια άκουσε.

Στο τέλος, ο Σπύρος Πολυχρονιάδης δήλωσε ότι ήταν τιμή του που βρέθηκε στο «X Factor»: «Καιρό έχω να περάσω τόσο ωραία», είπε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για την πρώτη της ερωτική επαφή: «Μετά από 2,5 εβδομάδες χωρίσαμε»
Αλέξης Κούγιας για Εύη Βατίδου: «Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών μας»
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη
#SurvivorGR: Η Σταυρούλα ξανασυστήθηκε με την κορυφαία: «Γιατί, ποια είσαι εσύ;» - «Eίμαι η Κατερίνα Δαλάκα!»