Αποχώρηση – έκπληξη στο #J2US - Έφυγε… αθόρυβα η Queen

 

Light: «Ο βασιλιάς ήταν ένας αλλά τώρα που δεν είναι εδώ, θα δεχτώ τον τίτλο» - Η γεμάτη νόημα μαντινάδα του Κονταρού αφιερωμένη στην Βανδή & η αντίδραση της - Τα άκουσε» η Άννα Μαρία Ψυχαράκη «Γεννημένη σολίστ δεν καταδέχτηκες να κοιτάξεις τον Χάρη. Μας φέρνεις σε άβολη θέση» - Το golden girl Πατούλη έκανε την ανατροπή και μένει στον διαγωνισμό «Όπου και να πάει ο κάθε Γιώργος σε εσενά θα γυρίσει» - H Queen Μεϊμαρίδη έσπαγε σπυράκια στον καθρέφτη της και ξενέρωσε τη Μπακοδήμου - «Χέρι» έβαλε στην Δήμου ο Κόνσολος

 

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Μία από τις εκπλήξεις που είχε ετοιμάσει για το τηλεοπτικό κοινό ο Νίκος Κοκλώνης ήταν ο Light.

Ο ράπερ εμφανίστηκε στη σκηνή και ξεσήκωσε τον κόσμο που τον απόλαυσε, ενώ στη συνέχεια είχε και μια συζήτηση με τον παρουσιαστή, ο οποίος τον ρώτησε για τον αγαπημένο του φίλο Mad Clip, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

«Ο βασιλιάς ήταν ένας αλλά τώρα που δεν είναι εδώ, θα δεχτώ τον τίτλο. Τον θάνατο του Mad Clip τον έμαθα από το τηλέφωνο. Στην αρχή δεν το πίστευα, αλλά σιγά σιγά άρχισα να μπαίνω στην πραγματικότητα. Είναι μια τεράστια απώλεια και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για τους fans».

Ο Light μίλησε για τον ρατσισμό με αφορμή το προσωνύμιό του Nero Grego και τόνισε: «Υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας. Οι νεότερες γεννιές το αποβάλλουν σιγά σιγά. Ο ρατσισμός και αυτές οι νοοτροπίες έρχονται από τις παλαιότερες γεννιές. Εγώ σαν παιδί δέχτηκα ρατσισμό από τους γονείς των παιδιών».

Ο ράπερ αποκάλυψε ότι δύο από τα αγαπημένα του τραγούδια ανήκουν στον Γιώργο Σαμπάνη και τον Αντύπα.

Ο Light βρέθηκε στη νούμερο ένα θέση του Spotify και θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια την εταιρεία του και όχι μόνο. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Mad Clip γιατί αν ήταν ζωντανός θα ήταν αυτός το νούμερο ένα. Κάθε νίκη δική μου είναι και δική του»

 

Καλεσμένοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Τσαλίκης μαζί με τον Μανώλη Κονταρό. Οι δύο καλλιτέχνες ξεσήκωσαν το κοινό με τις επιτυχίες τους. 

 

Μάλιστα,  Μανώλης Κονταρός επιφύλασσε μια έκπληξη στην , Δέσποινα Βανδή που την είδε να απολαμβάνει το πρόγραμμα από την θέση της στην κριτική επιτροπή του μουσικού σόου. Έτσι, της πρόσφερε μια μαντινάδα όλο νόημα!

«Ήθελα να κάτεχα ποιος σε έχει κερδισμένη! Όποιος φιλεί τα χείλη σου ζάχαρι πιπιλίζει και όποιος κοιμάται δίπλα σου, καθόλου δεν κοιμάται! Και όποιος κοιμάται δίπλα σου τον ύπνο λαχταρίζει» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Κονταρός με την Δέσποινα Βανδή να ανταποδίδει με μεγάλο χαμόγελο.

 

Με ένα εντελώς διαφορετικό τραγούδι από αυτά που μας έχουν συνηθίσει βγήκαν στη σκηνή του J2US, η Super Kiki και ο Γιώργος Βελισσάρης, με τον Φωκά Ευαγγελινό να δίνει τα… ρέστα του, στο στήσιμο του ζευγαριού.

Οι δυο τους τραγούδησαν «Τα καλύτερα παιδιά» της Ζόζεφιν, με τον τραγουδιστή να εμφανίζεται ως προτομή στη σκηνή και τη Super Kiki να είναι εκθαμβωτική με το μαύρο φόρεμά της.

Μπορεί το ζευγάρι να μην τραγούδησε όπως θα περίμεναν οι κριτές, ωστόσο το όλο σκηνικό κέρδισε τις εντυπώσεις και βοήθησε στο να πάρουν καλύτερη βαθμολογία.

«Από τα ωραιότερα act που έχουμε δει. Πάρα πολύ έξυπνο στήσιμο, μπράβο σε όλους. Το κακό είναι ότι έχει έρθει η Ζόζεφιν και το θυμόμαστε. Με το κουπλε ήτανμεγάλο το ζήτημα και το πρόβλημα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό», είπε η Μαρία Μπακοδήμου.

«Πάρα πολύ ωραία η προσέγγιση σε αυτό το τραγούδι. Είχε αστάθειες αλλά έχεις βελτιωθεί. Κάτι είχε και κάτι δεν είχε. Δεν το υποστήριξες, ήταν σαν να ήσουν μαγκωμένη», τόνισε η Δέσπονα Βανδή.

«Το κουπλέ δεν ήταν καλό», είπε ο Σταμάτης Φασουλής και η Βίκυ Σταυροπούλου συμφώνησε με όλους.

 

«Καλημέρα καινούρια μου αγάπη» κλήθηκαν να τραγουδήσουν στο J2US η Άννα Μαρία Ψυχαράκη και ο Χάρης Βαρθακούρης, ύστερα από μία εβδομάδα όπου βρέθηκαν στη σκηνή με διαφορετικούς παρτενέρ.

Ο Χάρης Βαρθακούργης στα παρασκήνια δήλωσε ότι αυτό το ζευγάρι έχει μέλλον στο παιχνίδι.

 

Το «ζευγάρι» το οποίο περνά… κρίση στη σχέση του, εμφανίστηκε στο stage με ένα απίθανο act, ωστόσο δεν κατάφερε να «ενωθεί», εξαιτίας της Άννας Μαρίας, η οποία, όπως είπε η κριτική επιτροπή, δεν καταδέχτηκε ούτε να κοιτάξει τον τραγουδιστή, καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού.

Οι κριτές εξέφρασαν το συναίσθημα που εισέπραξαν, η Άννα Μαρία, όπως πάντα, θέλησε να απαντήσει, γεγονός που δημιούργησε εκνευρισμό.

«Δεν είδα καμία επαφή μεταξύ σας. Στο κουπλέ δεν το έλεγε με πίστη Άννα Μαρία. Ο Χάρης από την αρχή σε κοίταγε, εσείς ήσουν απομονωμένη. Δεν με βοηθάς να σου βάλω 10», είπε η Βίκυ Σταυροπούλου, ενώ ο Χάρης Βαρθακούρης θέλησε να δικαιολογήσει την κατάσταση, τονίζοντας ότι το στήσιμο ήταν του Φωκά Ευαγγελινού.

«Υπήρχαν σημεία που δεν ήταν καλά Άννα Μαρία. Ήταν πιο ενοχλητική η σολιστική σου διάθεση. Σε ένα τραγούδι με τόσα υπονοούμενα, ήσουν σόλο, δεν σε ενδιέφερε η παρουσία του Χάρη πάνω στη σκηνή. Δεν είχες καμία διάθεση συντονισμού», τόνισε η Δέσποινα Βανδή αλλά εκείνη δεν συμφώνησε. Ο Σταμάτης Φασουλής αντέδρασε στα λόγια της παίκτριας και της είπε ότι είναι αυτό που έβλεπαν.

«Η εμφάνιση ήταν πολύ ωραία, δεν μου άρεσε στο κουπλέ που δεν υπήρχε ο Χάρης. Γεννημένη σολίστ δεν καταδέχτηκες να τον κοιτάξεις. Ο άγιος Χάρης, ενώ πήγε να σε κοιτάξει, είδε τη σολιστάρ να σολάρει. Είναι κρίμα. Καταδέξου να κοιτάξεις το ζευγάρι σου» είπε ο Σταμάτης Φασουλής κι εκείνη συνέχισε να απαντά ότι ήταν επιλογή του Φωκά Ευαγγελινού.

«Όταν μιλάνε οι άνθρωποι που είναι εδώ, δεν είναι ωραίο να απαντάς. Μας φέρνεις σε άβολη θέση», είπε η Μαρία Μπακοδήμου.

 

Η Κατερίνα Στικούδη, όταν υποδέχτηκε το ζευγάρι στα παρασκήνια, τους είπε ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε την επανασύνδεσή τους και ότι τους θέλει μονιασμένους.

 

 

Αφού επιβίωσε από τη Μάρα Μεϊμαρίδη, η Ειρήνη Παπαδοπούλου επέστρεψε στο J2US μαζί με τον Τζέιμς Καφετζή, για να τραγουδήσουν «Σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Το ζευγάρι άρεσε πολύ στην κριτική επιτροπή με τη Δέσποινα Βανδή να μιλά για «ρεσιτάλ ερμηνείας».

«Το στυλάκι σου, το ότι γούσταρες που το έλεγες, μου άρεσαν πολύ. Ήσασταν υπέροχοι», είπε η Βίκυ Σταυροπούλου.

«Ο Τζέιμς, για Τζέιμς ήταν άριστος», πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή και επεσήμανε η Μαρία Μαρία Μπακοδήμου: «Πάρα πολύ καλοί, πολύ όμορφοι και οι δυο σας».

«Δεν θα μπορέσεις να είσαι καλύτερος», είπε ο Σταμάτης Φασουλής που του έδωσε συγχαρητήρια.

 

«Χρυσή» εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίνα Πατούλη και ο Στέλιος Διονυσίου, με το ζευγάρι να τραγουδά ένα τραγούδι γεμάτο υπονοούμενο.

 

«Κυρά Γιώργαινα, ο Γιώργος σου που πάει», αναρρωτήθηκαν οι δυο τους, με τη Μαρία να βγάζει τον πραγματικό της εαυτό πάνω στη σκηνή, με το χρυσό αποκαλυπτικό της φόρεμα.

«Η Μαρίνα που ξέρουμε», είπε ενθουσιασμένος ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος σχολίασε την υπέρλαμπρη εμφάνιση της Μαρίας Πατούλη, αλλά και το τατουάζ που έχει στην πλάτη της.

«Είναι πονηρός ο Γιώργος, έχεις ζήσει κι εσύ», συνέχισε ο παρουσιαστής. «Θέλουμε να συνεχίσεις, δεν θέλω να ακούω βλακείες», τόνισε και όλοι στο πλατό συμφώνησαν, με τη Μαρία Μπακοδήμου

«Έχω εισπράξει τόση αγάπη, τόση χαρά. Έχω μάθει να αγωνίζομαι και περνάω πολύ όμορφα. Δεν μπορώ να χαλάσω χατίρι στον Νίκο. Θα σας κουφάνω», είπε η Μαρίνα Πατούλη.

«Έτσι πρέπει να ντύνεσαι, είναι η ταυτότητά σου. Είσαι απαραίτητη εδώ, ανεξάρτητα από τις φωνητικές σου ικανότητας», είπε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Το golden girl τα σπάει. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δει ο οποισδήποτε Γιώργος και να μη μείνει. Όπου και να πάει ο καθένας, σε εσενά θα γυρίσει. Μπήκε η Μαρίνα που όλοι αγαπήσαμε», της είπε η Βίκυ Σταυροπούλου.

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια είναι η Μάρα Μεϊμαρίδη και ο Stan, με το ζευγάρι να επιστρέφει στη σκηνή ερμηνεύοντας Άντζελα Δημητρίου και «Ήθελα να ‘ξερα δεν ντρέπεσαι».

Η κ. Μάρα εμφανίστηκε καθισμένη στον θρόνο της, με ένα τεράστια στέμα, κρατώντας έναν καθρέπτη στο χέρι, σαν την κακιά βασίλισσα από το παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι».

«Μεγαλειοτάτη» τη φώναξε ο Νίκος Κοκλώνης κι εκείνη χαρακτήρισε τον εαυτό της «τσαρίνα Λαρίσα» και εξήγησε τι έχει ντυθεί, με επιρροές από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον τσάρο κλπ.

«Κοιτάω αποσβολωμένη. Ήταν μια εμφάνιση με πολύ φαντασία. Θα μείνω σε αυτό που άκουσα και ήταν καλό. Ωραία, στα πλαίσια της Μάρας», είπε η Δέσποινα Βανδή.

«Μπερδεύτηκα πάρα πολύ. Ήθελα να ήξερα πώς σου ήρθε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος; Άλλη η ερμηνεία της Μάρας, άλλη του Stan και είχε ενδιαφέρον. Ήταν διασκεδαστικό», είπε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Φαίνεται ότι ξέρει από μουσική η Μάρα. Μια χαρά ήσασταν», τόνισε η Βίκυ Σταυροπούλου.

«Αυτό που η Μάρα έσπαγε σπυράκια στον καθρέφτη με ξενέρωσε», είπε η Μαρία Μπακοδήμου με πολύ χιούμορ.

 

 

Το πιο sexy και εκθαμβωτικό ζευγάρι είναι η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και η Κατερίνα Λιόλιου, οι οποίες κλήθηκαν να τραγουδήσουν το «Διθέσιο», σε μία διαφορετική εμφάνιση από αυτές που μας έχουν συνηθίσει.

 

«Εξαιρετικές. Με εσάς περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο. Πέρα από το φιλανθρωπικό και τη χαρά να τραγουδήσουμε. Το αντιμετωπίζετε στο κέντρο την κατάσταση. Θα ήθελα να μου πείτε, τι εννοείται ότι δεν ήταν το αυτοκίνητο το θέμα του τραγουδιού; Είστε υπέροχες», ρώτησε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Να είχα πιο πολύ βαθμό να βάλω στα κορίτσια σήμερα. Σας έχω δει ότι δουλεύετε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα το τέλειο, εσείς βάζετε και ψυχή σε αυτό. Η Αλεξάνδρα έχει τόση ψυχή και την ανοίγει και είναι πολύ σημαντικό. Όλο αυτό το δέσιμο μεταξύ τους, για εμένα, πέρα από τις νότες, μας πάει μακριά», συνέχισε η Μαρία Μπακοδήμου.

«Εύγε Αλεξάνδρα. Τις έχεις τις δεύτερες και θεωρώ ότι καμία σου εμφάνιση δεν υστερεί σε τίποτα. Εσείς σε ό,τι και να σας δοθεί αποδίδεται υπέροχα. Είστε πολύ τυχερές που έχετε η μία την άλλη», τόνισε η Δέσποινα Βανδή.

«Τρομερή διφωνία, είστε καταπληκτικές», πρόσθεσε η Βίκυ Σταυροπούλου

 

«Τσακωμένοι» βγήκαν στο stage  βγήκαν η Εβελίνα Νικόλιζα και ο Νίκος Μπάρκουλης, με τους δυο τους να έχουν «συζυγικό» καβγαδάκι στα παρασκήνια για το προηγούμενο Σάββατο, όπου εκείνη τραγούδησε με τη Super Kiki και εκείνος με τον Νικηφόρο.

Ο ένας έκανε ζήλιες στον άλλον και τόνισαν ότι θα τραγουδήσουν μαζί τελείως τυπικά. Φυσικά όλα αυτά, με πολύ χιούμορ και αγάπη ο ένας για τον άλλον.

 

Εβελίνα και Νίκος τραγούδησαν τραγούδησαν "Mambo No. 5" και άφησαν ευχαριστημένους τους κριτές.

«Μου αρέσει που σε είδα φωτεινό, χαλαρό, να το διασκεδάζεις. Απέδειξες ότι μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα, γι αυτό σου έχω βάλει έναν βαθμό παραπάνω», είπε η Βίκυ Σταυροπούλου.

«Ήταν από τις καλύτερές σου εμφανίσεις. Ήσουν λαμπερός, δυναμικός, ήσουν στα καλύτερά σου», πρόσθεσε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Από όλα τα παιδιά εδώ μέσα, όταν κάτι σου αρέσει τελικά το αποδίδεις υπέροχα. Ήσουν καλός αλλά εκτίμησα ότι το χαίρεσαι. Έχεις τη μεγαλύτερη θεατρικότητα από όλους τους διαγωνιζόμενους επάνω στη σκηνή», δήλωσε η Δέσποινα Βανδή.

«Αγαπώ και τη δοτικότητα που έχει η Εβελίνα. Ευχαριστούμε γιατί ο τρόπος που εισπράττεις τα σχόλια για τον Νικόλα γεμίζει την καρδιά μας. Ο Νικόλας είναι ο πιο εξελιγμένος παίκτης του J2US. Ήταν η καλύτερή σου στιγμή», τόνισε η Μαρία Μπακοδήμου.

 

«Χέρι» έβαλε στην Ελένη Δήμου ο Μαρίνος Κόνσολος, ο οποίος τη μάλωσε που πήγε με την Πηγή Δεβετζή την περασμένη εβδομάδα και της τόνισε ότι δεν θα το ξαναδεχτεί.

 
Το ζευγάρι έκανε… αγάπες στα παρασκήνια και στη σκηνή τραγούδησε το «Ροζ».
 

 

«Σας πέχουν δοθεί τραγούδια πολύ πιο πάνω σας. Ήταν λιγότερο ταιριαστό σε σχέση με την προσωπικότητά σας. Ένα πολύ πιο βατό τραγούδι. Έχετε πιο σπουδαία πράγματα και μας έχετε ανατριχιάσει. Δεν ήταν κακό, αλλά δεν ήταν αυτό το κάτι…» είπε η Δέσποινα Βανδή.

«Θα σας πω την αλήθεια πολύ καθαρά. Δεν μου αρέσει αυτό το τραγούδι, δεν με ακουμπάει. Εσείς με κάνατε να το προσέξω. Εδώ είναι υποκειμενικά τα πράγματα», τόνισε η Μαρία Μπακοδήμου.

«Έχετε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Ξινίζουμε για κάτι που ήταν καλό. Δεν οφέλησε η πρόβα. Το τραγούδι έχει μια παραίτηση, είναι μια μπαλάντα της συμβίβασης κι εδώ έγινε ένας σχεδόν καβγάς. Αυτό με εμπόδισε να είναι άριστα», είπε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Αποπροσανατολίστηκα. Με όλο αυτό το σκέρτσο, με πήγε πίσω, δεν με άφησε να εστιάσω σε αυτό που τόσο συγκλονιστικά το έχετε κάνει τις προηγούμενες φορές», δήλωσε η Βίκυ Σταυροπούλου.

Η Ελένη Δήμου στεναχωρήθηκε, αλλά ο Νίκος Κοκλώνης ελάφρυνε το κλίμα.

 

 

Τη  “Maria” του Ricky Martin κλήθηκαν να τραγουδήσουν η Λάουρα Νάργες και ο Νικηφόρος στη σκηνή και έβαλαν φωτιά στη σκηνή με τον χορό και την ερμηνεία τους.

«Είσα καταπληκτική στην κίνηση Λάουρα. Εδώ ήσουν εξαιρετική. Δεν δίνουμε σημασία στα λίγα στοναρίσματα. Είχες ανάσες μετά από τόσο χορό», είπε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Είσαι όνειρο Λάουρα. Μόλις βγήκατε στη σκηνή είχε τέτοια δυναμική αυτό που κάνατε, που παρόλο τις αστάθειες δεν έμεινα σε αυτές», τόνισε η Βίκυ Σταυροπούλου.

«Η πιο ωραία γυναικεία παρουσία στο J2US. Έχεις τρομερό εκτόπισμα στη σκηνή και θεωρώ ότι με αυτό γεννιέσαι. Δεν πρέπει να σε κρίνω για τα τονάλε σου, η σκηνική σου παρουσία ήταν για 20», είπε η Δέσποινα Βανδή.

«Ήταν η καλύτερή σας εμφάνιση. Είχε τόση δύναμη αυτό που είδαμε. Ο Νικηφόρος μου άρεσε πάρα πολύ στο τραγούδι. Είδαμε έναν διαφορετικό Νικηφόρο. Η Λάουρα ήταν τεράστια, σπουδαία με την κίνηση και το εκτόπισμά της», είπε η Μαρία Μπακοδήμου.

 

Οκτώ έγιναν τα ζευγάρια στο J2US μετά την αποχώρηση.

Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε και αποφάσισε ότι από τον διαγωνισμό τραγουδιού αποχωρούν η Μάρα Μεϊμαρίδη και ο Stan.

Αυτά είναι τα τραγούδια των ζευγαριών για την επόμενη εβδομάδα:

Νίκος Μπάρκουλης – Εβελίνα Νικόλιζα: Μαγική τσατσάρα

Μαρίνος Κόνσολος – Ελένη Δήμου: Τηλλυρκώτισσα

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου – Κατερινα Λιόλιου: Αντίδοτο

Super Kiki – Γιώργος Βελισσάρης: S.A.G.A.P.O

Τζέιμς Καφετζής – Ειρήνη Παπαδπούλου: Μπορεί

Άννα-Μαρία Ψυχαράκη – Χάρης Βαρθακούρης : Σήκω χόρεψε συρτάκι

Μάρα Μεϊμαρίδη – Stan: Αφού το θες

Μαρίνα Πατούλη – Στέλιος Διονυσίου: Είσαι παιδί μου πειρασμός

Λάουρα Νάργες – Νικηφόρος: Ζιγκολό

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για την αποχώρηση Γιάννη Ξανθόπουλου & Άντζελας Δημητρίου από το #J2US
#SurvivorGR: Η νέα αλλαγή στις ομάδες και ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση
Σίσσυ Χρηστίδου για Ιωάννα Μαλέσκου: «Ώπα κούκλα μου, που νομίζεις ότι πας;»
Μπέττυ Μαγγίρα: «Παρουσιάστρια ήμουν από πριν, ο Δημήτρης Παπανώτας το ζει μόνος του»
Κώστας Τσουρός: «Θα μας ξεβλαχέψει η Μαρίνα Σάττι; Τουλάχιστον ντροπιαστικό» - H epic απάντηση της
Σοκάρε η 71χρονη Βίκυ Λέανδρος το κοινό της - Έπεσε από τη σκηνή στο κενό ενώ τραγουδούσε το «I love life»
#J2US: «Βόμβα» από την Άντζελα Δημητρίου: «Πρέπει να φύγω, η ψυχή και η καρδιά μου είναι στη μητέρα μου»
#Eurovision 2024: Οι μεγάλες αλλαγές της φετινής διοργάνωσης – Οι ανακοινώσεις της EBU
Η Μαρία Σολωμού «κέρδισε» τις Απόκριες! Μεταμφιέστηκε σε Απόλυτη - Τo σχόλιο της iconic Άννας Βίσση
Ακυρώνονται οι εμφανίσεις του Νίκου Οικονομόπουλου για αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω ίωσης