Jason Statham, Megan Fox, Andy Garcia και 50Cent στην Θεσσαλονίκη για γυρίσματα!

 

 

Για την παραγωγή δίνει το «παρών» και εξοπλισμός που προέρχεται από τον ελληνικό στρατό - Σήμερα ξεκινούν τα γυρίσματα του «The Expendables 4» - O ίδιος ο δημιουργός της σειράς ταινιών, Sylvester Stallone, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα των σκηνών του στο Λονδίνο 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

«Παρέλαση» αστέρων του Χόλιγουντ θα γίνεται από σήμερα και για δύο εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη αφού τα γυρίσματα της ταινίας Expendables 4 φέρνουν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς παγκοσμίως.  

Από σήμερα λοιπόν, ο πρωταγωνιστής ηθοποιός δράσης Τζέισον Στέιθαμ, ο ‘Αντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φόξ, Κέρτις «50 Cent» Τζάκσον, όπως και ο ενδεχόμενος «αντίπαλος» των «Αναλώσιμων» στην ταινία, ο Ταϊλανδός σταρ του Χόλιγουντ Τόνι Τζα, σπεσιαλίστας στις πολεμικές τέχνες που προστέθηκε στο καστ, θα γυρίζουν σκηνές στη Θεσσαλονίκη. Τα γυρίσματα  θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και για την ολοκλήρωση τους, όπως έγινε και με τα γυρίσματα του Second Unit τις ημέρες που μας πέρασαν, θα χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο πλατό στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης αλλά και ο βιομηχανικός χώρος που έχει μισθωθεί στα δυτικά.

O ίδιος ο δημιουργός της σειράς των συγκεκριμένων ταινιών, Συλβέστερ Σταλόνε, έχει ολοκληρώσει ήδη τα γυρίσματα των σκηνών του στο Λονδίνο και μάλιστα ανακοίνωσε πως μετά τους «The Expendables 4» δεν θα συμμετέχει σε νέες ταινίες του franchise ως Μπάρνει Ρος με τον Τζέισον Στέιθαμ να αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο.

Για την παραγωγή στα πλατό των «Expendables 4» στη χώρα μας, δίνει το «παρών» και εξοπλισμός που προέρχεται από τον ελληνικό στρατό, μια πρακτική που είναι συνήθης για κάθε παραγωγή δράσης, σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για διάθεση μέσων πολύ σημαντική που πολλές φορές μάλιστα «κρίνει» και την εκ νέου παραγωγή ταινιών δράσης σε μια χώρα, αφού τέτοιες ταινίες είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν βαρύ εξοπλισμό τοπικής προέλευσης, οχήματα και μέσα που συνεισφέρουν στην αληθοφάνεια του τελικού κινηματογραφικού αποτελέσματος. Έτσι, στην συγκεκριμένη ταινία, που προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες το 2022, οι Έλληνες θεατές θα δουν οχήματα που θα τους είναι γνώριμα από τον καιρό της στρατιωτικής τους θητείας.  

Την ταινία σκηνοθετεί ο Scott Waugh, ενώ στις προηγούμενες ταινίες «The Expendables» έχουν στο παρελθόν συμμετάσχει οι 'Αρνολντ Σβάρτσενεγκερ, Τζέτ Λι, Μπρούς Γουίλις, Τέρι Κρου, Ζαν Κλόντ Βαν Νταμ, Χάρισον Φόρντ, Γουέσλι Σνάιπς, Αντόνιο Μπαντέρας, Μίκι Ρούρκ, Μελ Γκίπσον, Τσάκ Νόρις, Ντόλφ Λούντγκρεν αλλά και πολλοί άλλοι μεγάλοι αστέρες ταινιών δράσης.​

Ειδικοί στα εφέ και κατασκευές μεγάλου μεγέθους

«To "The Enforcer" ήταν ένα πολύ μεγάλο τεστ που πέρασε και η πόλη και η περιοχή, με πολύ μεγάλη επιτυχία, και γι' αυτό οι παραγωγοί επιστρέφουν σε πολύ μικρό διάστημα με μια πολύ μεγαλύτερη πλέον και πολύ πιο απαιτητική σε γυρίσματα και κατασκευές παραγωγή», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ που προσθέτει ότι καθώς η συγκεκριμένη είναι μια «καθαρόαιμη» ταινία δράσης, έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα ειδικοί από το Λονδίνο.

«Από την περασμένη εβδομάδα έχουν φτάσει ειδικοί στον τομέα των ειδικών εφέ αλλά και των ειδικών σκηνικών, ενώ σε τοποθεσία στα ανατολικά της πόλης, όπου θα λάβει χώρα ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων, οι άνθρωποι της παραγωγής κατασκευάζουν τα εξωτερικά σκηνικά τους, μέρος των οποίων θα είναι κι ένα... πολεμικό πλοίο, πάνω στο οποίο θα γυριστούν πάρα πολλές σκηνές», αναφέρει ο κ. Κουάνης που απαντά πως στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σχεδόν το σύνολο του καστ. 

 Από την Αγγλία στην Κεντρική Μακεδονία

Ο ίδιος ο εμπνευστής της σειράς των ταινιών, ο Συλβέστερ Σταλόνε, είχε ειδοποιήσει τους φαν του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 3 Οκτωβρίου, με τη φράση «στην Αγγλία για να ξεκινήσω να εργάζομαι για τους νέους "Expendables" που έχουν και τα νέα μέλη του καστ», πως το ένα τμήμα της ταινίας έχει ξεκινήσει να παράγεται. Ο σταρ των «Ρόκι» και «Ράμπο» όμως θα είναι ο μόνος από τους πρωταγωνιστές που δεν θα κάνει γυρίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Στην πόλη, οι ξένοι ηθοποιοί θα καταφθάσουν στα τέλη Οκτωβρίου για να γίνουν τα γυρίσματα τον Νοέμβριο», αναφέρει ακόμη ο κ. Κουάνης, ενώ ερωτηθείς για το πώς η παραγωγή αυτή θα είναι διαφορετική από εκείνη του Ιουλίου. «Από όσα μας έχουν γίνει γνωστά, η ταινία θα έχει στη Θεσσαλονίκη πολλές σκηνές δράσης, πολλά κυνηγητά, ως επί το πλείστον όμως μακριά από το κέντρο της πόλης και σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας», εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ. Στην πόλη, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να φτάσουν «ο Τζέισον Στέιθαμ που είναι και πρωταγωνιστής, όπως και ο Άντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φοξ, ο Ντολφ Λούντγκρεν, ο 50 Cent αλλά και πάρα πολλοί άλλοι ηθοποιοί του υπόλοιπου καστ».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξανδρου Θάνου, τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου: «Είπα ήρθε και μένα η ώρα μου!»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
#MasterChefGR: Από συμπαίκτες... αντίπαλοι! Πέντε μάγειρες για την τελική 10άδα και τρεις για αποχώρηση!
#SurvivorGR: O James εγκατέλειψε τη μονομαχία και αποχώρησε - Oι μάχες για την 4η ασυλία & το Coco Bongo
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θεωρώ “Περρη-ττό” να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα»