Μήπως ήρθε η ώρα η Καλομοίρα να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην #Eurovision 2022;

 

 

Το ακούσαμε και αυτό! Στην ΕΡΤ προτιμούσαν να προωθήσουν μια πιο φρέσκια και νεανική προσέγγιση και όχι μια 36χρονη μητέρα τριών παιδιών, όπως η Καλομοίρα - Μήπως ήρθε η ώρα η Καλομοίρα να εκπροσωπήσει την Κύπρο; - Οι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Τορίνο & την #Eurovision 2022 - Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο γιος του Πάριου και της Αλιμπέρτη, ο Ηλίας Κόζας, ο Νίκος Γκάνος και οι παίκτες των talent show

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη Eurovision 2022 στην Ιταλία έχει ξεκινήσει! Το Τορίνο είναι η πόλη της Ιταλίας που θα φιλοξενήσει τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έπειτα από τη νίκη της χώρας στον διαγωνισμό του 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με τους Måneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni».

Η Καλομοίρα, αν και ήταν το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision, τελικά δεν κατέθεσε την πρόταση της στην ΕΡΤ.

Η Καλομοίρα δούλευε πυρετωδώς για τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό από τον Ιούλιο. Από τα μέσα Αυγούστου που επέστρεψε στην Αμερική μέχρι σήμερα είχε έρθει τρεις τουλάχιστον φορές μυστικά από την Ουάσινγκτον στην Ελλάδα (ακόμα και για 48 ώρες) για να μπει στο στούντιο ηχογράφησης και να κάνει συναντήσεις με συνεργάτες αλλά και με την ΕΡΤ.

Όπως δηλώνουν άνθρωποι από την ομάδας της η ίδια αποφάσισε να μην καταθέσει τελικά την αίτηση για τον διαγωνισμό το πρωί της Κυριακής, της τελευταίας μέρας δηλαδή που μπορούσε κάποιος να υποβάλλει επίσημα την πρότασή του. Ο λόγος ήταν, όπως μαθαίνουμε, καθαρά συναισθηματικός, καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν άνθρωποι μέσα από τον κρατικό φορέα (όχι από το γραφείο τύπου) που την έκαναν να αισθανθεί ότι δεν στηρίζουν την επιλογή της και προτιμούσαν να προωθήσουν μια πιο φρέσκια και νεανική προσέγγιση, όπως πέρσι με τη Stefania -και όχι ίσως μια 36χρονη μητέρα τριών παιδιών. 

Μήπως ήρθε η ώρα η καλομοίρα να εκπροσωπήσει την Κύπρο;

 

Πάμε να δούμε λοιπόν, ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που – σύμφωνα με τον OGAE – κατέθεσαν συμμετοχή για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον επόμενο μουσικό διαγωνισμό.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, αποφάσισε να καταθέσει στην ΕΡΤ μια δυναμική μπαλάντα με την οποία ο ίδιος ευελπιστεί να επιστρέψει στη σκηνή της Eurovision. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός τραγουδιστής έχει λάβει μέρος στον μουσικό διαγωνισμό. 

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου το 1996 εκπροσώπησε την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Μόνο Για Μας» τερματίζοντας στην 9η θέση. Το 2002 διαγωνίστηκε ως μέλος των One στη Eurovision για την Κύπρο με το τραγούδι «Gimme» που έφτασε την 6η θέση. Το 2005 επιλέχθηκε από το ΡΙΚ για να εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Ela Ela». Η συμμετοχή αυτή, ωστόσο, δεν είχε παρόμοια αποτελέσματα με τις δύο προηγούμενες του, αφού καταλαμβάνει τη 18η θέση. 

 

Good Job Nicky

Ο Good Job Nicky είναι ένα από τα φαβορί που έχουν ακουστεί για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision 2022.

Ο ταλαντούχος, με ιδιαίτερο στυλ καλλιτέχνης θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στη σκηνή του Τορίνο με τα ελληνικά χρώματα με ένα τραγούδι σε σύνθεση του ίδιου και του αγαπημένου συνεργάτη και φίλου του, Ερμή Γεραγίδη. Οι στίχοι φέρουν την υπογραφή του good job nicky. Το ύφος του τραγουδιού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι στο γνώριμο στυλ του Νικόλα, μια μπαλάντα με στοιχεία soundtrack.

Ο 25χρονος καλλιτέχνης, είναι ο μικρότερος γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη, Νικόλας Βαρθακούρης και ήρθε με το ξεχωριστό του παρουσιαστικό, το στιλ και την ιδιαίτερη αισθητική του, να αφήσει το δικό του μουσικό στίγμα στην χώρα μας.

Στο δισκογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο «January 8th» ο Good Job Nicky υπογράφει εξ ολοκλήρου τον αγγλικό στίχο και μέρος της σύνθεσης. Δέχτηκε από μικρός έντονες καλλιτεχνικές επιρροές μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, και τώρα είναι έτοιμος να ανοίξει τον δικό του προσωπικό μουσικό δρόμο.

 

Νίκος Γκάνος

Ο Νίκος Γκάνος είναι ακόμη μία υποψηφιότητα για την ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision 2022.

Ο γνωστός τραγουδιστής συμμετέχει με ένα χορευτικό τραγούδι κι ευελπιστεί να εκπροσωπήσει τη χώρας μας στον προσεχή διαγωνισμό. Το τραγούδι που επέλεξε να υποβάλλει πιστεύει ότι τον αντιπροσωπεύει περισσότερο και είναι έναν pop πολύ χορευτικό τραγούδι όπως άλλωστε τον έχουμε συνηθίσει! Το όνομά του είχε ακουστεί και άλλες χρονιές ως πιθανός υποψήφιος, ενώ ο ίδιος δεν είχε κρύψει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στη Eurovision.

 

Joanne

H Joanne, έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice, όπου κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια στον μεγάλο τελικό. Μέντοράς της η Έλενα Παπαρίζου.

Η ταλαντούχα Joanne διεκδικεί την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2022, με ένα δυνατό pop, μοντέρνο με ethnic στοιχεία τραγούδι σε αγγλικό στίχο.

Οι στίχοι του τραγουδιού περιλαμβάνουν ένα σπουδαίο και συγκινητικό μήνυμα ζωής. Η πρόταση ήδη έχει κατατεθεί, ενώ η ομάδα της Joanne ασχολείται με extra λεπτομέρειες ώστε να παρουσιασθεί ακόμα πιο άρτια στη σκηνή του Τορίνο! 

 

Άρτεμις Ματαφιά

Μία ακόμη προτεινόμενη για τη Eurovision 2022, είναι η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Άρτεμις Ματαφιά , η οποία κατέθεσε δύο σε συνθέσεις της ίδιας και του Κώστα Γιαξόγλου και σε στίχους του γνωστού ηθοποιού και στιχουργού Βαγγέλη Δουκουτσέλη. Πρόκειται για ένα dance τραγούδι και ένα πιο ατμοσφαιρικό, ερωτικό τραγούδι.

Η Άρτεμις Ματαφιά έκανε σπουδές στο Δημοτικό ωδείο Πρέβεζας και στην Αθήνα, στο Δημοτικό ωδείο Ζωγράφου και στο Εθνικό Ωδείο, μελετώντας παράλληλα κλασική κιθάρα και τζαζ τραγούδι. Η τραγουδίστρια έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια μιούζικαλ σε Ελλάδα και Αγγλία. Γράφει μουσική και στίχους για τραγούδια ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές δουλεύοντας πάνω στο λαϊκό, σμυρναίικο, έντεχνο, παραδοσιακό και jazz ρεπερτόριο. Συμμετέχει σε μουσικές-θεατρικές παραστάσεις από το 2007 και διδάσκει τραγούδι σε ηθοποιούς, καθώς και σε όσους αγαπούν να εκφράζονται μέσα από αυτό.

 

Evangelia

Η πρόταση της Panik Records για φέτος είναι η Evangelia. Η Evangelia είναι τραγουδίστρια με καταγωγή από την Κρήτη, που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Η όμορφη καλλιτέχνης, έχει παραγωγό τον Jay Stolar, έναν άνθρωπο με σπουδαίες μουσικές γνώσεις και συνεργασίες με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Camila Cabello, Aloe Blacc και G-Easy.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η πρόταση περιλαμβάνει τρία τραγούδια, όλα με ερμηνεύτρια την Evangelia. Η παραγωγή τους έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε έχουν ήδη γυριστεί και τα τρία βιντεοκλίπ και ετοιμαστεί οι αντίστοιχες χορογραφίες.

H 29xρονη άφησε το επάγγελμά της ως δασκάλα για να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά αγαπάει, την μουσική. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει δύο πολύ δυνατά singles, με τους τίτλους «Fotia» και «Pame pame».

 

Jimmy Sion

Ακόμη ένας φιλόδοξος καλλιτέχνης που έχει προσεγγίσει την ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision είναι ο Jimmy Sion , τον οποίον μπορεί να γνωρίσαμε οι περισσότεροι μέσα από το πρόσφατο talent show «House of Fame», στο οποίο τερμάτισε δεύτερος, αλλά ο ίδιος μετρά ήδη χιλιόμετρα στον χώρο της μουσικής.

Έμπειρος με τις live εμφανίσεις και με πολύ πάθος, o Jimmy Sion, με καταγωγή από τη Νάξο και τα Κουφονήσια, θέλει να πραγματοποιήσει το τεράστιο όνειρό του, να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision! O Sion έχει καταθέσει δύο υποψήφια τραγούδια στην ΕΡΤ, σε αγγλικό στίχο. Το ένα είναι σε electronic pop ρυθμούς ενώ το δεύτερο είναι μια πολύ δυναμική μπαλάντα.

 

Ηλίας Κόζας

Ο Ηλίας Κόζας το 2013 εκπροσώπησε την Ελλάδα με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι «Alcohol is free», κατακτώντας την 6η θέση. Ο Ηλίας Κόζας κατέθεσε την πρότασή του στην ΕΡΤ, η οποία περιλαμβάνει τρία τραγούδια. Τα δύο από αυτά φέρουν στη σύνθεση την υπογραφή του Ηλία Κόζα, ενώ το τρίτο έχει γίνει σε συνεργασία με Σουηδούς συνθέτες και παραγωγούς, που έχουν δουλέψει με Κ-pop συγκροτήματα και καλλιτέχνες. 

 

 

Amanda Tenfjord

Μία ακόμη πρόταση για τη φετινή Eurovision, ήταν αυτή της Amanda Tenfjord, της ομογενούς από τη Νορβηγία.

Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και αποτελείται από ένα τραγούδι. Η 24χρονη Amanda ερμηνεύει ένα δυναμικό μελωδικό κομμάτι που έγραψε η ίδια και είναι γεμάτο συναίσθημα, καθώς προέρχεται από ένα δυνατό γεγονός που συνέβη στη ζωή της, το χωρισμό της μετά από μια μακροχρόνια σχέση. Στην παραγωγή του τραγουδιού βρίσκουμε το Νορβηγό παραγωγό Bjørn Helge Gammelsæter, που «έκτισε» το τραγούδι πάνω στη μοναδική χροιά της φωνής της Amanda. 

Η Αμάντα Γεωργιάδη δραστηριοποιείται στην Νορβηγία. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, απ’ όπου έφυγε για την Νορβηγία σε ηλικία μόλις 3 ετών. Θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια της νορβηγικής ποπ μουσικής. Μόλις 21 ετών, κέρδισε την προσοχή με μια σειρά από singles αλλά και συνεργασίες με σπουδαία ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Askjell Solstrand (Sigrid, Aurora). Έδωσε ζωντανές συναυλίες τόσο στην Νορβηγία, αλλά και στο εξωτερικό, Λονδίνο Στοκχόλμη κ.α.

 

Kianna

H Κωνσταντίνα Ζέρβα είναι μια ανερχόμενη τραγουδίστρια της pop σκηνής. Η Kianna γεννήθηκε στην Καλαμάτα και έδειξε από μικρή ηλικία την αγάπη της για τη μουσική. Η Kianna μας αποκάλυψε ότι η πρόταση της προς την ΕΡΤ για τη Eurovision 2022 είναι ένα κομμάτι με αγγλικό στίχο το οποίο είναι Electro Dance με Disco και Techno επιρροές και το υπογράφει η Beyond Music. Σύμφωνα με την ίδια, το κομμάτι αυτό ήταν μέσα στα τραγούδια του δίσκου της που ετοιμάζει και θα βγει κοντά στα Χριστούγεννα.

Η Kianna στην ηλικία των 16 λοιπόν ξεκίνησε μαθήματα στο ωδείο της Καλαμάτας και έπειτα στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στο Fame Studio και τη σχολή του Θεοφάνους, όπου διδάχτηκε σολφέζ θεωρία, μουσική σκηνική παρουσία, θέατρο και χορό.

Αξιοσημείωτο ήταν το πέρασμα της από το «The Voice» και το «Rising Star», ενώ δεν άργησε να κάνει και τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα, αφού μόλις στα 22 της χρόνια μετράει ήδη δύο δισκογραφικές δουλειές.

 

Marseaux

Την τελευταία στιγμή ήρθε μια πρόταση-έκπληξη για να προστεθεί στις υποψηφιότητες για τη Eurovision 2022. Η πρόταση της Marseaux είναι ένα δυναμικό, σύγχρονο alternative pop τραγούδι με αγγλικό στίχο. Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού είναι ενός καλλιτέχνη της νέας γενιάς, στιχουργού, συνθέτη και παραγωγού Solmeister (Μανώλη Σολιδάκη) με μήνυμα για γυναικεία ενδυνάμωση και το κίνημα #metoo.

Έχοντας στο ενεργητικό του hip hop, emo rap και alternative δημιουργίες που έχουν σημαδέψει τους έφηβους και τη νέα γενιά, έχει υπογράψει και τραγούδια του συγκροτήματος Wednesday Night Cypher και της Marseaux με την οποία έχει κάνει εμφανίσεις. O Solmeister έχει γράψει και τους ραπ στίχους του «Deja Vu» που ερμηνεύει η Έλενα Παπαρίζου μαζί με τη Marseaux.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - H epic Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
#MasterchefGR: Τον καθαίρεσαν από αρχηγό & δεν θέλει ούτε τον Θεό για αντίπαλο - Οι υποψήφιοι αποχώρησης
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!