Η επίσημη αγαπημένη κοινού, παικτών & κριτών, η πρώτη Ελληνιδα #MasterChefGR!

 

Χαμός με τους κριτές να χορεύουν Michael Jackson στο πλατό - Η στυλιστική επιλογή του Παύλου προκάλεσε «κοκομπλόκο» στους κριτές - Το γλυκό του chef Jason Atherton άφησε άναυδους τους πάντες- Το αποτυχημένο δοκιμαστικό του Σωτήρη Κοντιζά - H Μαργαρίτα έκανε το Double! Κέρδισε πρώτα το Silver Award και την πρώτη θέση και το Χρυσό τίτλο της πρώτης γυναίκας #MasterChefGR 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Πάνος Ιωαννίδης ανέβασαν βίντεο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram, όπου βλέπουμε τους τρεις κριτές με σμόκιν να χορεύουν Michael Jackson.

 

 

Σημαντική η αποψινή βραδιά και δεν θα μπορούσε να λείπει από εκεί η αγαπημένη του Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Μπορεί προπέρσι να ήταν η μαμά του στο πλατό, όμως φαίνεται πως τα πράγματα στην προσωπική ζωή του σεφ πάνε από το καλό στο καλύτερο κι έτσι, φέτος είναι κοντά του η όμορφη σύντροφός του. 

 

Η μεγάλη βραδιά για την ανάδειξη του νικητή έφτασε! Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης σε μια «μάχη» όλα για όλα!

Ο φετινός τελικός του MasterChef θα είναι πιο απαιτητικός από ποτέ.   

 

 

Έχοντας φτάσει πλέον μια ανάσα από το φινάλε αυτού του συναρπαστικού μαγειρικού ταξιδιού, οι δύο μάγειρες αναμένουν με αγωνία την αποκάλυψη των πιάτων αντιγραφής ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.  

Τα απαιτητικά πιάτα του μαγειρικού αυτού θρύλου, που καλούνται οι δύο φιναλίστ να αντιγράψουν, μαρτυρούν τη σημαντικότητα του σημείου, που έχουν φτάσει στον διαγωνισμό.

Πλέον τίποτα δεν χωράει ως δικαιολογία και η ικανότητα θα θριαμβεύσει. Αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία, καθαρό πνεύμα και αγάπη για ό,τι κάνουν, είναι τα κύρια υλικά για να κατακτήσουν την κορυφή!

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ξεκίνησε με τους τρεις κριτές να υποδέχονται στο πλατό τους παλιούς παίκτες του φετινού κύκλου, αλλά και τους συγγενείς των φιναλίστ.​

​Όλοι ήταν ντυμένοι στην… τρίχα, ωστόσο, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στον Παύλο Χάππιλο και το ντύσιμό του. «Παύλο μου, έφυγες βιαστικά;», ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και όλοι έβαλαν τα γέλια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

«Ήθελα κάτι χαλαρό, κάτι άνετο και επίσημο ταυτόχρονα. Γενικότερα μου αρέσει να ντύνομαι σαν δωδεκάχρονο μαθητάκι, οπότε είπα… γιατί όχι;», είπε ο Παύλος Χάππιλος.

 

Ποιος είναι όμως ο κορυφαίος σεφ, Jason Atherton που με τα πιάτα του θα καθορίσει τον μεγάλο νικητή;

  • Η εκπαίδευσή του ξεκίνησε στο Army Catering Corps, μία επιχείρηση που προμήθευε με φαγητό τον βρετανικό στρατό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια κάποια από τα πιο φημισμένα λονδρέζικα εστιατόρια.
  • Η θητεία του περιλάμβανε περάσματα δίπλα σε θρύλους της γαστρονομίας όπως οι Pierre Koffmann, Nico Ladenis και Marco Pierre White.
  • Το ταλέντο του και η πολύ σκληρή δουλειά, αλλά και μερικές πολύ φρέσκες ιδέες, τον έκαναν να ξεχωρίσει εξαρχής, για να βρεθεί, το 2001, στο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι.
  • Το 2005 επέστρεψε στο Λονδίνο για το άνοιγμα του περίφημου Maze και στη συνέχεια των ‘παραρτημάτων’ του. Το 2010, ο Atherton αποφάσισε να φύγει από τον όμιλο του Ramsay για να χτίσει κάτι δικό του. Για την ακρίβεια, ήταν μόλις η αρχή μίας αυτοκρατορίας -της εταιρείας του, The Social Company- που σήμερα καταφέρνει να έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες ετησίως.
  • Το πρώτο του εστιατόριο άνοιξε τον Μάιο του 2010 στην Σανγκάη της Κίνας και ήταν το Table No. 1, για να ακολουθήσει σχεδόν ένα έτος αργότερα το υπέροχο Pollen Street Social στο Mayfair, που χρειάστηκε μόλις μερικούς μήνες από το άνοιγμά του ώστε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin αλλά και να γίνει λατρεμένο λονδρέζικο spot.
  • Το εστιατόριο έχει καταταχθεί στον νούμερο έξι στα κορυφαία 50 εστιατόρια του Good Food Guide 2013 & 2014 και το νούμερο τρία στον οδηγό του 2016, ενώ έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις και βραβεία.
  • Μέσα στην επόμενη πενταετία ακολούθησαν και τα υπόλοιπα εστιατόριά του σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Σεντ Μόριτζ και νοτιοανατολική Ασία (King’s Social House, Hiya, City Social, The Clocktower, Marina Social, Berners Tavern μεταξύ άλλων).
  • Έχει γράψει 4 βιβλία (Maze: The Cookbook, Gourmet Food for a Fiver, Social Suppers και Social Sweets) και έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο στη βρετανική όσο και στην αμερικανική και αυστραλιανή τηλεόραση.

Παρά την τεράστια αναγνωρισιμότητα παραμένει χαμηλών τόνων και πάνω από όλα σεφ!

«Για εμένα έχει ιδιαίτερη σημασία που βρίσκεται σήμερα εδώ. Πρώτη φορά γνωριστήκαμε πριν από 17 χρόνια στο Λονδίνο όταν με είχε φιλοξενήσει στην κουζίνα του. Πέραν από το πόσο εξαιρετικός σεφ είναι, έχοντας φτιάξει έναν παγκόσμιο όμιλο το χαρακτηριστικό του δεν είναι αυτό, αλλά το ότι συζητάμε για έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό στην πορεία μας ως μάγειρες και να μαθαίνουμε συνταγές αλλά να μαθαίνουμε και συμπεριφορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

 Το αποτυχημένο δοκιμαστικό του Σωτήρη Κοντιζά

 

Οι δύο μάγειρες περίμεναν με αγωνία την αποκάλυψη των πιάτων αντιγραφής ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton. Τα απαιτητικά πιάτα του μαγειρικού αυτού θρύλου, που καλούνται οι δύο φιναλίστ να αντιγράψουν, μαρτυρούν τη σημαντικότητα του σημείου, που έχουν φτάσει στον διαγωνισμό.

Πλέον τίποτα δεν χωράει ως δικαιολογία και η ικανότητα θα θριαμβεύσει.

Αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία, καθαρό πνεύμα και αγάπη για ό,τι κάνουν, είναι τα κύρια υλικά για να κατακτήσουν την κορυφή!

Όπως θα δεις και στο βίντεο τα πιάτα που κλήθηκαν να αντιγράψουν ήταν δύσκολη με τους φιναλίστ να προβληματίζονται, ιδίως με το γλυκό.

 

 

 

Ντελικάτο και με μια μυστική συνταγή η οποία κρύβει κινδύνους.

 

Η Ανούς Χεριμιάν, που είναι γνωστό πως διατηρεί σχέση με τον Διονύση Σαρακίνη, βρισκόταν στον εξώστη και συγκεκριμένα στο πλάι των γονιών του αγαπημένου της, με τον Σωτήρη Κοντιζά να κάνει το σχόλιό του.

«Και η Ανούς που συνεχίζει να ξοδεύει, οπότε… κανόνισε», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς και όλοι έβαλαν τα γέλια.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ σεφ, αλλά από τα δικά μου ξοδεύω. Δεν είναι και πολλά, θα εξαντληθούν, άρα γι’ αυτό θέλουμε το έπαθλο», είπε γελώντας η Ανούς Χεριμιάν.

«Δίπλα στην κυρία Βάσω και τον κύριο Αρίστο η Ανούς. Εντάξει, έχουν φτιάξει εκεί μια κλίκα, τι θα αντιμετωπίσω όταν θα βγω έξω είναι το θέμα», σχολίασε ο Διονύσης Σαρακίνης.

 

Η απάντηση της Μαργαρίτας πάγωσε τον Σωτήρη Κοντιζά

 

Μετά από 3,5 ώρες μαγειρικής οι δύο φιναλίστ ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους και όπως είναι λογικό ξέσπασαν σε κλάματα, από την μεγάλη πίεση που βίωσαν.

Όλοι οι παίκτες αλλά και οι κριτές τους χειροκρότησαν, με την Μαργαρίτα και τον Διονύση να αναμένουν τα αποτελέσματα και την Μαργαρίτα να ξεσπά σε κλάματα.

 

Δες ολόκληρο το Α' Μέρος του Μεγάλου Τελικού

 

Τι είπε η Μαργαρίτα λίγο πριν την ζωντανή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;

 

«Ας το κερδίσει αυτός που το θέλει πιο πολύ!» είπε ο Διονύσης.

 

Τελικά εκείνη που κατάφερε να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά από τις πέντε δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν η Μαργαρίτα Νικολαϊδη που κατάφερε έτσι να γίνει η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το ριάλιτι μαγειρικής στη χώρα.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

Πρώτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αγωνία στο κόκκινο! Ο μεγάλος τελικός του #MasterChefGR ξεκίνησε!

 

Δεύτερη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η υπέροχη Μαργαρίτα & η αναδρομή της στην 2η Δοκιμασία Τελικού του #MasterChefGR

 

Τρίτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10

Διονύσης Σαρακίνης: 8/10

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πειράγματα, η συγκίνηση και το δώρο του Fredrik Berselius στους φιναλίστ

 

Τέταρτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τελευταία μάχη πριν την ανακοίνωση του νικητή ενώπιον γονιών, δεσμών & παικτών

 

Πέμπτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10

Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 38/50

Διονύσης Σαρακίνης: 36/50

Δες ολόκληρο το Β' Μέρος του Μεγάλου Τελικού

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - H epic Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
#MasterchefGR: Τον καθαίρεσαν από αρχηγό & δεν θέλει ούτε τον Θεό για αντίπαλο - Οι υποψήφιοι αποχώρησης
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!