Τα συγκινητικά μηνύματα Κότσιρα - Μποφίλιου στον Σπύρο Παπαδόπουλο

 

 

 

Το οριστικό τέλος της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου μετά από 17 χρόνια δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον κόσμο, αλλά ειδικότερα τους καλλιτέχνες, αφού οι περισσότεροι σίγουρα είχαν βρεθεί στο πλατό της έστω και μία φορά. «Του χρωστάμε όλοι πολλά» «Ο Σπύρος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αναγνωρισιμότητα, που έχω κερδίσει»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Τη στήριξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά», που ρίχνει αυλαία μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, στον παρουσιαστή της Σπύρο Παπαδόπουλο και σε όλη την δημιουργική ομάδα της, επέλεξε να εκφράσει δημοσίως ο Γιάννης Κότσιρας μέσα από τα social media. 

 Αφορμή γι’ αυτή την προσωπική κατάθεση στάθηκαν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, κάποια εξαιρετικά πικρόχολα σχόλια που γράφτηκαν και ακούστηκαν για την μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, τα οποία τον ενόχλησαν.

Στην συγκεκριμένη μερίδα φαίνεται πως ανήκει και η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία με μία αναδρομή στην αρχή της καριέρας της, μίλησε για την συμβολή του «Στην υγειά μας» στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H ανακοίνωση Σπύρου Παπαδόπουλου για το τέλος του «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

 

Ο γνωστός τραγουδιστής θέλησε μέσα από ένα αναλυτικό και περιεκτικό κείμενό του να υπογραμμίσει, κυρίως, την «τεράστια συνεισφορά της εκπομπής στο ελληνικό τραγούδι» θυμίζοντας τα εξαιρετικά αφιερώματα και τις ενδιαφέρουσες μουσικές συμπράξεις που φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια αφήνοντας ως παρακαταθήκη, όπως με έμφαση σημειώνει «ένα τηλεοπτικό αρχείο, μουσικών ντοκουμέντων που ο ιστορικός του μέλλοντος πιθανότατα θα ανατρέχει σε αυτό, όπως σήμερα προστρέχουμε στο σπουδαίο αρχείο της ΕΡΤ».

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική προσφορά του «Στην υγειά μας ρε παιδιά», ενός σταθερού εβδομαδιαίου μουσικού ραντεβού που πρόσφερε συντροφιά, ψυχαγωγία και χαρά σε πάρα πολύ κόσμο που το είχε ανάγκη: «Κράτησε παρέα σε εκατομμύρια τηλεθεατές, που πολλές φορές δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, σε κάποια μουσική σκηνή ή ακόμη και σε κάποια συναυλία» υπογραμμίζει με νόημα.

Απαντώντας δε σε όσους έκαναν λόγο για χαμηλή μουσική ποιότητα κάποιων επεισοδίων, επιλογές προσκεκλημένων καλλιτεχνών με αυστηρά εμπορικά κριτήρια και διαρκή ανακύκλωση των ίδιων προσώπων αναφέρει με ειλικρίνεια: «Ανοίχτηκε κάποιες φορές και σε κάποιους που σίγουρα δεν ανήκουν στην παρέα των σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών αλλά στην παρέα εκείνων που εργάζονται στην μαζική και ίσως βιομηχανοποιημένη διασκέδαση. Όμως όλα έχουν το κοινό τους. Όλα έχουν το ρόλο τους και την χρησιμότητά τους στην κοινωνία. Άλλωστε δεν θα υπήρχαν εάν δεν υπήρχε το αντίστοιχο κοινό να τα παρακολουθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα φτήνια αλλά πλουραλισμό». Για να εξομολογηθεί λίγο παρακάτω: «Και επειδή πάντα υπήρξα απόλυτα ειλικρινής ακόμη και σε βαθμό παρεξήγησης, είχα κι εγώ αντιρρήσεις και διαφωνίες αρκετές φορές με την εκπομπή. Ίσως γι αυτό προσωπικά, να συμμετείχα πολύ λιγότερες φορές, σε σχέση με άλλους συναδέλφους μου αλλά αυτό έχει να κάνει με την δική μου ιδιοσυγκρασία και σε καμία περίπτωση δεν επιχαίρω την διακοπή της».

Αναφερόμενος προσωπικά στον Σπύρος Παπαδόπουλο, ο Γιάννης Κότσιρας κάνει λόγο για έναν «λάτρη της ελληνικής μουσικής και του λαϊκού τραγουδιού, που υπήρξε πάντα ευγενής, μελετημένος, προσεκτικός, εξαίρετος οικοδεσπότης και παρουσιαστής» ενώ με ιδιαίτερα θετικά λόγια αναφέρεται σε ολόκληρη την ομάδα της εκπομπής.

Καταλήγει μάλιστα διατυπώνοντας την άποψη πως «στο «Στην υγειά μας» χρωστάμε όλοι πολλά».

 

Μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Κότσιρα για την ολοκλήρωση της μουσικής εκπομπής «Στην υγειά μας ρε παιδιά», η Νατάσσα Μποφίλιου είναι η επόμενη που θέλησε να εκφράσει την γνώμη της, αλλά και την ευγνωμοσύνη της απέναντι στους συντελεστές με μία ανάρτηση στο Instagram.

Η Νατάσσα Μποφίλιουεξηγεί πως ο Σπύρος Παπαδόπουλος «ευθύνεται» σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή αναγνωρισιμότητα, που έχει κερδίσει η ίδια.

Κάτω από μία φωτογραφία, που απεικονίζει την ίδια και τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο πλατό της εκπομπής, μετά την εμφάνιση της, γράφει: «Διάβασα εχθές το εξαιρετικό κείμενο του @yanniskotsiras.official για τον τερματισμό της εκπομπής 'στην υγειά μας ρε παιδιά'. Νιώθω την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, να τοποθετηθώ και να ευχαριστήσω, με τη σειρά μου, όλους τους συντελεστές της εκπομπής για την προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι. Παρότι τα τελευταία χρόνια είχα επιλέξει να μην συμμετέχω, λόγω της κάθετης αισθητικής διαφωνίας μου με την αλλαγή πλεύσης και ύφους, οφείλω να πω και μην ξεχάσω ΠΟΤΕ ότι αν δεν υπήρχε το "στην υγειά μας", εγώ προσωπικά αλλά και το ρεπερτόριο μας, ίσως να μην είχαμε κατορθώσει, τη στιγμή που το κάναμε, να ανοίξουμε την επιδραστικότητα μας σε τόσο μεγάλο και διαφορετικό κοινό. Το οποίο μας χάρισε πολλά εισιτήρια και επιτυχία. Χρωστάω στον αγαπημένο μου @spiros_papadopoulos_official αλλά και ολόκληρη την ομάδα του την ευκαιρία να τραγουδήσω ως 'μικρή' το 2008 σε μιας τέτοιας εμβέλειας κοινό και ως 'νέοι' το 2012, με τον Θέμη και τον Γεράσιμο, να κάνουμε την πρώτη αφιερωματική εκπομπή σε καλλιτέχνη αυτής της γενιάς. Με τους όρους μας, κανονικότατα και χωρίς θέματα, παίξαμε τα τραγούδια μας και συστηθήκαμε ως ομάδα σε ένα τηλεοπτικό κοινό που ενδεχομένως και να μην γνώριζε τίποτα για μας. Πέραν όμως από τα προσωπικά οφέλη σε επαγγελματικό επίπεδο, η εκπομπή και ως θεατή, μου έχει χαρίσει πολλές μεγαλειώδεις καλλιτεχνικές στιγμές. Αρκεί μια αναζήτηση στο youtube, ιδιαίτερα σε παλαιότερες εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, για να τις βρει κανείς. Και κάτι τελευταίο. Ναι. Και η ωραία και η σπουδαία και η σύγχρονη ελληνική μουσική μπορεί να τραγουδιέται σε τραπέζια με κρασί και με τυρί. Καιρός να αφήσουμε τις υποκρίσιες ή τις χαρές ότι τελείωσε η "τηλε-ταβέρνα". Ας αποδεχθούμε με θάρρος οτι η ουσία του προβλήματος της σύγχρονης εγχώριας μουσικής δεν υπήρξαν, ούτε είναι οι εκπομπές. Είναι το μουσικό εργό που παράγουμε στο σύνολο του και ό,τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για αυτό.Καλή τύχη σε όλους σας και στην υγειά σας ρε παιδιά. Ευχαριστούμε για όλα»

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

#MasterChefGR: Από συμπαίκτες... αντίπαλοι! Πέντε μάγειρες για την τελική 10άδα και τρεις για αποχώρηση!
#SurvivorGR: O James εγκατέλειψε τη μονομαχία και αποχώρησε - Oι μάχες για την 4η ασυλία & το Coco Bongo
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θεωρώ “Περρη-ττό” να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα»
Το ‘πε και το ‘κανε ο Lavadom! Ο Ισπανός youtuber συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι!
Η Τατιάνα Στεφανίδου, έσφαξε on air, περίτεχνα και με το γάντι τον Γιώργο Λιάγκα: «Ξεχνάς, γρήγορα!»
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται
Φωκάς Ευαγγελινος: «Θα πω ότι υπάρχουν τρία ευρηματικά λεπτά! Με εμπνέει η αμεσότητά της Μαρίνας Σάττι»
#MasterChefGR: Το μαγειρικό δίδυμο από την Κύπρο μπήκε στην 10άδα! Αποθέωση Χριστίνας & Μάριου!
#SurvivorGR: Aνατροπή στη νέα υποψηφιότητα: «Ζήτησα από όλη την ομάδα να με ψηφίσει»