Η μεγάλη επιστροφή στην Τv! Παπακαλιάτης - Παπαδουλάκης με νέες σειρές!

 

 
Το big bang της ελληνικής μυθοπλασίας ήρθε; Οι δυο σειρές διεθνών προδιαγραφών

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Το κανάλι της Συγγρού κάνει μία δυναμική αντεπίθεση και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ενισχύοντας σημαντικά και ουσιαστικά τον τομέα των ελληνικών σειρών

Αν είσαι μεγάλος παίκτης, αυτό θα φανεί στην σκακιέρα. Και το Mega δεν καθυστερεί. Με κινήσεις αντίστοιχες της πρωταγωνίστριας του «Queen’s Gambit», κάνει ματ στην μυθοπλασία και πλέον δημιουργεί ένα σύστημα που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοσδήποτε αντίπαλος. 

H ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια έχει περάσει δύσκολα. Είτε γιατί δεν γίνονταν επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα τηλεοπτικής παραγωγής είτε γιατί τα κανάλια εξαντλούσαν την υποχρέωση για την προσθήκη στο πρόγραμμά τους family comedies και καθημερινών δραματικών σειρών συνήθως χαμηλών παραγωγικών απαιτήσεων. Οι εξαιρέσεις (λιγοστές) απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Το  big bang της ελληνικής μυθοπλασίας δεν ήρθε ποτέ και η επιλογή εύπεπτων realities άρχισε να κυριαρχεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Η εποχή και οι απαιτήσεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Η ελληνική μυθοπλασία καλείται να αποβάλει παθογένειες του παρελθόντος, εμμονές εσωστρέφειας, μικροαστικές σεναριακές οπτικές και διεκπεραιωτικές λογικές από επεισόδιο σε επεισόδιο. Οι Έλληνες παραγωγοί, για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό που έρχεται πια από το εξωτερικό, πρέπει   να ανεβάσουν τα στάνταρτς και να προσφέρουν στους δημιουργούς τα κίνητρα για καλλιτεχνικά προϊόντα, υψηλών προδιαγραφών.

Το κανάλι που φαίνεται να το έχει αντιληφθεί αυτό, είναι το MEGA… Με τον προγραμματισμό στο εβδομαδιαίο του πρόγραμμα της εξαιρετικής σειράς «Σιωπηλός Δρόμος» έδειξε ότι το παράθυρο στη νέα εποχή άνοιξε διάπλατα. Μια σειρά που φανέρωσε από το πρώτο πλάνο πως αντιμετώπισαν οι δημιουργοί της τη δουλειά τους και πως οι τηλεθεατές με έκπληξη και θερμή αποδοχή συμφώνησαν ότι οι αναλογίες με σειρές που αγαπούν να βλέπουν σε συνδρομητικές πλατφόρμες (Netflix, HBO, κλπ) ήταν πολλές.

Η πλοκή, οι χαρακτήρες, η φωτογραφία, η πρωτότυπη μουσική, η σκηνοθεσία έφτιαξαν μια νέα συνθήκη. Και μαζί με την απόλαυση μιας νέας τηλεοπτικής πρότασης άρχισε να ανατέλλει και η ελπίδα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στην ελεύθερη τηλεόραση.

Το MEGA κάνει μια επαναστατική κίνηση για να δώσει στην ελληνική παραγωγή τη θέση που της αξίζει. Σειρές αυτού  του επιπέδου στέκονται επάξια δίπλα σε παραγωγές άλλων μεγάλων αγορών . Και σίγουρα, δικαιούνται να δοκιμάσουν την τύχη τους και εκτός Ελλάδος. Ηδη για τον «Σιωπηλό Δρόμο» έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διεθνείς  πλατφόρμες. Το ίδιο φιλοδοξούν να πετύχουν και οι άλλες μεγάλες παραγωγές του καναλιού. Μένει να ακολουθήσουν και άλλα κανάλια, ώστε να μιλάμε σύντομα για την «Ανοιξη της ελληνικής τηλεόρασης»!

 

Το αύριο της μυθοπλασίας είναι στο Mega

Με τη νέα σeζόν το Mega εντάσσει στο πρόγραμμα του άλλες 2 σειρές διεθνών προδιαγραφών:

Το πρώτο είναι το νεανικό δράμα μυστηρίου «Κομάντα και δράκοι» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή  Παπαδουλάκη («Το Νησί»). Πρόκειται για μεγάλων απαιτήσεων παραγωγή,  σε μια τυπολογία που δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση. Μυστήριο, σε συνδυασμό με εμπειρίες «αστρικής προβολής». Μεταφυσική και κοινωνικές και οικογενειεακές σχέσεις μπλέκονται με συναρπαστικό τρόπο στο περιβάλλον ενός φαινομενικά ειδυλλιακού παραθαλάσσιου χωριού στην Κρήτη. Οι «ψαγμένοι» έλληνες τηλεθεατές θα σκεφτούν αμέσως το «Stranger things» και δεν θα έχουν άδικο, αν και η σειρά βασίζεται σε ένα συναρπαστικό, 100% ελληνικό σενάριο! 

Η ολοκαίνουρια αυτή δουλειά του Θοδωρή Παπαδουλάκη εξελίσσεται σε ένα χωριό της Κρήτης. Μια οικογένεια από την Αθήνα, την εποχή του κορωνοϊού πηγαίνει να μείνει σε ένα χωριό της Κρήτης. Το παιδιά γίνονται μια παρέα. Και σιγά-σιγά μυστικά ανακαλύπτονται καλά κρυμμένα και μια βεντέτα που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Τα γυρίσματα για τη νέα αυτή σειρά «Κομάντα και δράκοι» του Mega θα ξεκινήσουν μέσα στο Μάιο. Και θα πραγματοποιηθούν στη περιοχή Σταυρός Ακρωτηρίου των Χανίων.

Ο σκηνοθέτης μετά το «κλείσιμο» του Βασίλη Μπισμπίκη συμφώνησε και με τη Μαρίνα Καλογήρου. Οι δύο αυτοί ηθοποιοί θα αποτελέσουν το βασικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της νέας  αυτής περιπέτειας μυστηρίου που θα δούμε από τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο Mega – λο κανάλι.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Μπισμπίκης θα συναντηθεί καλλιτεχνικά με τον σκηνοθέτη, καθώς είχε εκ νέου επιλεγεί ως πρωταγωνιστ 

 ής στη σειρά «Η λέξη που δεν λες» που προβλήθηκε στον Alpha.

 

Το δεύτερο μεγάλο εγχείρημα είναι η νέα δραματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο οποίος με την εμπειρία δύο σημαντικών κινηματογραφικών παραγωγών, επιστρέφει και αυτός στην καλή τηλεόραση. Η σειρά εκτυλίσσεται  στο πανέμορφο νησί των Παξών και θίγει καυτά θέματα κοινωνικών σχέσεων. Το casting, η φωτογραφία, η μουσική θα έχουν  βέβαια τα υψηλά στάνταρ  των παραγωγών του. Οσοι έχουν διαβάσει το σενάριο, μιλούν ήδη για «πολλά βήματα μπροστά» του ταλαντούχου δημιουργού. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - H epic Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
#MasterchefGR: Τον καθαίρεσαν από αρχηγό & δεν θέλει ούτε τον Θεό για αντίπαλο - Οι υποψήφιοι αποχώρησης
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!