«Για 3 χρόνια την προτείναμε στην ΕΡΤ για #Eurovision. Παίρναμε άκυρο γιατί…»

 

 

Για το παρασκήνιο της συμμετοχής της Ελένης Φουρέιρα, που μάγεψε όλη την Ευρώπη με το #Fuego το 2018 ως εκπρόσωπος της Κύπρου στη #Eurovision, μίλησε ο Γιώργος Αρσενάκος, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, το συμβάν που την έριξε ψυχολογικά λίγο πριν ανέβει στο stage, αλλά και την άρνηση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Ο Game Changer της ελληνικής βιομηχανίας φέτος είπε το «ναι» σε έναν τηλεοπτικό ρόλο. Ο Γιώργος Αρσενάκος έχει μπει δυναμικά τις τελευταίες εβδομάδες στην τηλεοπτική μας πραγματικότητα, μέσα από τον ρόλο του κριτή στο μουσικό reality του House Of Fame. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό ΟΚ! και την Σόνια Καζόνι, μιλά για πολλά. Σημαντικό μέρος της κουβέντας τους, ωστόσο, αφορά και την πολυετή συνεργασία και φιλία του με την Ελένη Φουρέιρα. 

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Φουρέιρα, που έχουν συνδέσει όλη τους την πορεία μαζί σου.

Με την Ελένη, όπως και με τον Κώστα Μαρτάκη, δουλέψαμε πολύ στενά. Η Ελένη μού είχε προτείνει η ίδια να την αναλάβω. Τότε ήταν σε ένα συγκρότημα, τις Mystique, και ένα βράδυ που συναντηθήκαμε σε ένα μαγαζί μού είπε: «Έχω δει τη δουλειά που κάνεις και θέλω να συνεργαστούμε. Σκέφτομαi να προχωρήσω σόλο». Ήμουν ειλικρινής μαζί της. Της είπα ότι έβλεπα σε εκείνη πράγματα που μου άρεσαν πολύ και πως η σκηνική της παρουσία ήταν μοναδική, δεν θύμιζε καμία άλλη τραγουδίστρια. Πάνω σε αυτό μπορούσαμε να χτίσουμε ένα ξεχωριστό πρότζεκτ, εφόσον αποφάσιζε να ξεκινήσει σόλο καριέρα. Από το 2010 που ξεκινήσαμε μέχρι και σήμερα η σχέση μας είναι αυτή. Αφήνεται σε όσα της προτείνω κι εγώ από την πλευρά μου πάντα την ακούω και αφουγκράζομαι τις καλλιτεχνικές ανάγκες της και πότε είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα.

Μαζί κάνατε και τη μεγάλη επιτυχία της Eurovision.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί περάσαμε από σαράντα κύματα. Για τρία χρόνια πριν από το 2018 προτείναμε στην ΕΡΤ να συμμετάσχει η Ελένη με την Ελλάδα και ήμασταν διατεθειμένοι να συνεργαστούμε σε όλες τις πιθανές εκδοχές: με συμμετοχή σε διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση, όπως εκείνοι θα ήθελαν. Και κάθε φορά παίρναμε άκυρο. Δεν την περνούσαν ούτε στο διαγωνιστικό μέρος.

Γιατί;

Παρόλο που δεν μου το είπαν ποτέ ξεκάθαρα και ανοιχτά, νομίζω ότι έπαιξε ρόλο όλη αυτή η παραφιλολογία με το θέμα της καταγωγής της.

Στην Κύπρο δεν είχαν αντίστοιχες επιφυλάξεις με αυτό το θέμα;

Τη χρoνιά που εκπροσώπησε την Κύπρο η Ελένη Φουρέιρα, πριν έρθουν σε εμάς, είχαν μιλήσει με την Έλενα Παπαρίζου και με την Τάμτα, οι οποίες για τους δικούς τους λόγους δεν μπορούσαν να το κάνουν. Η τρίτη τους επιλογή ήταν η Ελένη. Μας προσέγγισαν και μας είπαν πως ήθελαν να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο. Αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη επιλογή.

 

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της η Ελένη δεν μιλούσε για την καταγωγή της. Τι την είχες συμβουλεύσει σχετικά;

Αν θέλεις το πιστεύεις, αλλά ούτε ήξερα από πού είναι, ούτε και είχα σκεφτεί να τη ρωτήσω. Η Ελένη είχε δηλώσει κάποια στιγμή ότι έχει ρίζες από το Μεξικό και θεωρούσα πως έτσι θα είναι. Όταν άρχισε να τίθεται το θέμα από τα κανάλια και τα media, ποτέ δεν πήγα να τη ρωτήσω, μέχρι που μου το συζήτησε εκείνη. Της είχα πει: «Αγάπη μου, ξέρεις καλά πως δεν με νοιάζει καθόλου από πού είσαι» και μου είπε πως είμαι ο μόνος άνθρωπος που δεν την είχα φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση σχετικά με αυτό. Όταν μου είπε τι πραγματικά ίσχυε, ήμουν πάλι ειλικρινής. Της εξήγησα πως πιστεύω ότι οι άνθρωποι γίνονται ακόμα πιο δυνατοί όταν σκοτώνουν τον «δράκο» τους. Ο καθένας από εμάς έχει έναν «δράκο». Της είπα ότι θεωρώ πως θα βγει πιο δυνατή και θα απογειωθεί η καριέρα και θα απελευθερωθεί το είναι της όταν το κάνει. Έτσι, την παρότρυνα μόλις νιώσει έτοιμη να προχωρήσουμε μαζί σε αυτό το βήμα. Όταν ένιωσε έτοιμη, μίλησε για αυτό και το άφησε πίσω της. Και τότε συνειδητοποίησε πως ήταν πολύ πιο εύκολο από όσο νόμιζε. Δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα.

 

Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια της Panik έχεις ζήσει πολλά. Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, ξεχωρίζεις κάποιες ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές;

Πολλές, αλλά έτσι που με ρωτάς, δύο πράγματα μου έρχονται πρώτα στο μυαλό. Όταν πήγαμε στον διαγωνισμό της Eurovision με την Ελένη Φουρέιρα, στις πρόβες ο εκπρόσωπος της Αλβανίας τής είχε προτείνει να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό-σύμβολο της αλβανικής σημαίας. Η Ελένη πολύ αυθόρμητα δέχτηκε και έτσι έβγαλαν τη φωτογραφία και την ανάρτησαν στα social media. Μια μέρα μετά ξέσπασε ένα τεράστιο θέμα στην Ελλάδα. Μαζί με τη χαρά ότι μετά τις πρώτες πρόβες είχε μια τεράστια άνοδο, από τη θέση 20 στο top 5 των στοιχηματικών, ήρθε και ο απόηχος αυτού του ποστ, που την καταρράκωσε. Λέγονταν τρελά πράγματα, πως είναι εθνικίστρια, πως κάνει τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας, πως θέλει να… πάρει την Άρτα! Και το χειρότερο ήταν πως πολλά από αυτά λέγονταν από ανθρώπους με τους οποίους είχε συνεργαστεί και γνώριζε. Όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει την Ελλάδα, που είναι η χώρα όπου μεγάλωσε και ζει. Όλη αυτή η επίθεση ήταν πολύ υποκριτική και την έκανε ράκος. Ήμασταν, όμως, όλη η ομάδα της εκεί και της είπαμε ότι στη Λισαβόνα (σ.σ. όπου γινόταν ο διαγωνισμός) έχει έρθει για έναν στόχο και πρέπει να συγκεντρωθεί αναπόσπαστη στο stage performance της, με το οποίο πάντα έκλεινε τα στόματα όσων τη σχολίαζαν. Στη δεύτερη πρόβα πήγε ακόμα πιο πεισμωμένη και ανέβηκε ακόμα πιο πολύ στα στοιχήματα. μέχρι που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!
#SurvivorGR: Συμπληρώθηκε, το κουαρτέτο των υποψηφιοτήτων - Στον τάκο και η «βασίλισσα» των Μπλε
#Μονομάχος: Ο Νίκος Κωστόπουλος έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και κέρδισε 20.193 ευρώ!
Τραϊάνα Ανανία: «Δεν ξαναέκανα θέατρο από τότε, τραυματίστηκα πάρα πολύ από τον Γιώργο Κιμούλη»
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανακοίνωσε την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του #Maestro
Aμήχανoς o Χάρης Γρηγορόπουλος για την απομάκρυνση Πολυδερόπουλου – Κατσαφάδου: «Υπάρχουν φαγωμάρες»
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Πολλοί σύντροφοί μου δεν μπόρεσαν να με διαχειριστούν, γι’ αυτό και δεν μείναμε μαζί»