Έκλεψαν παίκτη από τους Κόκκινους και ήρθαν τα πάνω κάτω στο #MasterChefGR

 

 

Το πείραμα του Παύλου με την rave σούπα που αλλαζει το pH και το πετσετάκι της γιαγιάς.. της Μαρίας και τα νεύρα της Μαργαρίτας στο #MasterChefGR

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Χασιώτη, μια εσωτερική ομαδική δοκιμασία, με έναν πάγκο γεμάτο καμπάνες και ένα σφυρί, περιμένει τους 15 μάγειρες του διαγωνισμού.

Ένας πλειστηριασμός, με τον Σωτήρη Κοντιζά στη θέση του δημοπράτη και τους δύο αρχηγούς ως πλειοδότες, όπως προέκυψαν από τις επιλογές του Τζιοβάνι Σκαράτζι, που κέρδισε το Τεστ Δημιουργικότητας, θα ανεβάσει επικίνδυνα τη θερμοκρασία στην κουζίνα του MasterChef 5, πριν ακόμα ανάψουν οι εστίες.

Ο Τζιοβάνι που κέρδισε το τεστ δημιουργικότητας αποφάσισε να ταράξει λίγο τα νερά στην κουζίνα του ριάλιτι μαγειρικής. 

Ο 44χρονος Ιταλός παίκτης, είχε αρκετά πλεονεκτήματα. To πρώτο ήταν να ορίσει τους αρχηγούς και στις δύο ομάδες. Επιπλέον μπορούσε να χαρίσει 20 παραπάνω λεπτά στην ομάδα του αλλά και να... κλέψει μάγειρα από την αντίθεση ομάδα.

Η απόφασή του λοιπόν να κλέψει τον Αντώνη από τους Κόκκινους και να τον μεταφέρει στους Μπλε, ήταν... μαχαιριά στην καρδιά των αντιπάλων οι οποίοι πόνταραν πολύ στις μαγειρικές δυνατότητες του Αντώνη.

Μάλιστα, εκείνος που έδειξε να ταράζεται παραπάνω ήταν ο Διονύσης ο οποίος όμως προσπάθησε να αντιμετωπίσει με χιούμορ την όλη κατάσταση και την απώλεια του φίλου του Αντώνη από τους Κόκκινους.

Βέβαια υπήρξαν και οι παίκτες εκείνοι που δεν παρέλειψαν να ρίξουν το... φαρμάκι τους για αυτή την εξέλιξη.

Ο Αρχηγός της κόκκινης ομάδας και το παιχνίδι της Μαρίνας

Ο Τζιοβάνι, πάντως, εξασφάλισε 20 λεπτά επιπλέον στην ομάδα του, τους Μπλε, και επέλεξε να φέρει τον Αντώνη από την Κόκκινη όμως αρχηγός των Μπλε ήταν ο Στέφανος ενώ στους αντιπάλους ο Αλέξανδρος ο οποίος και πήρε πάνω του τη διαχείριση του χρόνου αλλά και της εξασφάλισης των σωστών υλικών από τις καμπάνες στη δημοπρασία για την ομαδική δοκιμασία.

Παιχνίδια ισχύος και κουβέντες που φανερώνουν εξαιρετικό ανταγωνισμό, είναι εκείνα τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν και φέρνουν στους πάγκους τα τελικά υλικά, με τα οποία θα μαγειρέψουν οι Mπλε και οι Kόκκινοι στην 5η ομαδική δοκιμασία. Ο χρόνος αποδεικνύεται τελικά πολυτιμότερος «των αγαθών», μιας και κάποιοι, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των μελών της ομάδας τους, προτιμούν να «αγοράσουν» χρόνο παρά να «πληρώσουν ακριβά» για κάποια υλικά.

Με διαφορά χρόνου αλλά και υλικών, οι δύο ομάδες μαγειρεύουν σε μια δοκιμασία για ένα menu degustation 7 σταδίων. Ποια μέλη των δυο ομάδων θα σκεφτούν τα πιάτα τους και όχι το συνολικό καλό της ομάδας τους; 

Οι Μπλε με αρχηγό τον Στέφανο, λοιπόν, και οι Κόκκινοι με αρχηγό τον Αλέξανδρο Σ., αφού εξασφάλισαν τα υλικά που ήθελαν στον πλειστηριασμό, χρειάστηκε να φτιάξουν ένα μενού 7 πιάτων.

Μετά από πολλή δουλειά και τρέξιμο, οι ομάδες παρουσίασαν τα πιάτα τους στους κριτές. Μία από τις πιο... δυνατές στιγμές στη δοκιμή των πιάτων για τους κριτές ήταν όταν ο Παύλος από την Kόκκινη ομάδα παρουσίασε την ιδιαίτερη και διαδραστική σούπα από κόκκινο λάχανο που είχε φτιάξει για την Kόκκινη ομάδα.

Το πετσετάκι της γιαγιάς.. της Μαρίας και τα νεύρα της Μαργαρίτας

Μία ιδέα της Μαργαρίτας βρήκε τη... σθεναρή αντίδραση των συμπαικτών της, όμως εκείνη... ακάθεκτη! Δεν άκουγε κουβέντα!

Η Μαργαρίτα λοιπόν σκέφτηκε πως θα ήταν πιο... θελκτικό για τους κριτές να παρουσιάσει το πιάτο της, τοποθετώντας αυτό που είχε φτιάξει για την ομαδική, πάνω σε πετσετάκι που είχε τοποθετήσει μέσα σε πιάτο.

Όταν το έδειξε στον αρχηγό της Μπλε ομάδας για να πάρει την έγκρισή του, τον Στέφανο, εκείνος δεν έδειξε να εντυπωσιάζεται.

Το αντίθετο μάλιστα αφού της είπε ότι θα ήταν καλύτερο να ρωτήσει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

«Βγάζεις άκρη με τις γυναίκες; Λες ένα 'ναι' και τελείωσε» είπε με χιούμορ ο Στέφανος σε συμπαίκτη του όμως η Μαργαρίτα δεν τα κατάφερε τελικά καθώς όταν είδε το δημιούργημά της η Μαρία της είπε ότι το πετσετάκι μοιάζει με εκείνο της γιαγιάς της και ότι δεν ήταν ωραίο να το σερβίρουν έτσι στους κριτές.

Η Μαργαρίτα συνέχισε να επιμένει, και τελικά αποφάσισε πως δεν είχε νόημα αυτό που έκανε, επιλέγοντας όμως να κρατήσει την ιδέα της, αψηφώντας τα όσα είχε ακούσει από τους συμπαίκτες της. Δεν την πτόησε τίποτα απολύτως

Δείτε τι έπαθαν οι κριτές μετά από τη rave σούπα του Παύλου

Το γεγονός ότι είχε βάλει σόδα στο πιάτο για να κάνει χημική αντίδραση το χρώμα της κρέμας του με το κόκκινο τσάι που είχε ετοιμάσει όταν αυτά τα δύο στοιχεία θα ανακατεύονταν, έκαναν τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να ονομάσει τη συγκεκριμένη σούπα... raver (σ.σ. για όσους θα θυμούνται στις αρχές των 00s μεσουρανούσε στη νυχτερινή Αθήνα το κλαμπ Plus soda με rave μουσική).

Οι φιγούρες του Σωτήρη Κοντιζά αλλά και εκείνες του Λεωνίδα Κουτσόπουλου έκαναν τους πάντες να κλάψουν από τα γέλια. 

 

Δες την Παρασκευή 19.3.2021

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου: «Είπα ήρθε και μένα η ώρα μου!»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
#MasterChefGR: Από συμπαίκτες... αντίπαλοι! Πέντε μάγειρες για την τελική 10άδα και τρεις για αποχώρηση!
#SurvivorGR: O James εγκατέλειψε τη μονομαχία και αποχώρησε - Oι μάχες για την 4η ασυλία & το Coco Bongo
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θεωρώ “Περρη-ττό” να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα»