Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος σε ηλικία μόλις 60 ετών

 

 

Θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου σε ηλικία 60 ετών - Ξέσπασε σε λυγμούς ο 97χρονος πατέρας του και ηθοποιός Νίκος Βανδώρος - Αυτή είναι η αιτία θανάτου του ηθοποιού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Τη θλιβερή είδηση για το θάνατο του ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο φίλος του Βασίλης Σπυρόπουλος, μουσικός και συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα». 

«Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε» έγραψε ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία).

Επί μία δεκαετία έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.α.

Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα κ.α.

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Πατέρας του είναι ο παλαίμαχος ηθοποιός, Νίκος Βανδώρος ο οποίος είναι 97 ετών. 

 Άλλες συμμετοχές: «Εμένα φοβάμαι» (2010) «Singles 1» (2005) 'Εκτακτη συμμετοχή «Σύνορα αγάπης» (1999) «Ναρκωτικά στα θρανία» (1989) «Φιλοδοξίες»

 

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε και ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. 

«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί..Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαιος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις …. Μεγάλη θλιψη» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η κηδεία του Θεόφιλου Βανδώρου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 12:30 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο πατέρας του ηθοποιού, που είναι 97 ετών σήμερα, μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και χωρίς να μπορέσει να κρύψει τη θλίψη και τη στεναχώρια του αποκάλυψε πως ο ηθοποιός έδωσε μάχη με τον καρκίνο αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής.

«Αρρώστησε από αυτό τον άθλιο τον καρκίνο που πλήττει τόσο κόσμο. Δε βλεπόμασταν πολύ τον τελευταίο καιρό. ‘Ηταν ακαριαίο. Τον τελευταίο καιρό εκδηλώθηκε. Πόνεσα πάρα πολύ που τον έχασα. Πάρα πολύ. Ήταν ένας έξοχος άνθρωπος ένας πάρα πολύ καλός γιος, αυτό ήταν» είπε ο πατέρας του ηθοποιού ξεσπώντας σε λυγμούς.

 

«Νομίζαμε ότι θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο, αλλά δεν κράτησε ο οργανισμός του. Κι έτσι τώρα, προς το τέλος, ήταν στον Ευαγγελισμό. Είναι πάρα πολύ βαρύ αυτό που έχω τώρα να αντιμετωπίσω, ο πατέρας μας θα ήθελε να έχει πεθάνει πρώτος και όχι να το ζήσει αυτό», είπε η αδερφή του Θεόφιλου Βανδώρου στο «T Live».

Ο Μανούσος Μανουσάκης είπε στο «T Live»: «Αυτή η μακριά χαίτη που αναφέρεστε ήταν το σήμα κατατεθέν στο Τμήμα ηθών και την υποστήριζε αυτή τη χαίτη. Τρία χρόνια ήμασταν μαζί συνεργάτες. Ένα υπέροχο εκκεντρικό παιδί, ένα παιδί όλο κέφι, ένας έφηβος, πάντα έφηβος, ωραίος συνεργάτης ουσιαστικά και ειλικρινά αναρχικός όχι με αυτό που λέμε αναρχικός τώρα. Ένας αυτόνομος άνθρωπος».

 

Ο ηθοποιός, σε συνέντευξη του το 2017 στο «ΛΟΙΠΟΝ» είχε μιλήσει τότε στη Ρενέ Σαραντινού για πολλά. Τα πάθη του και η δήλωση για τη Λάμψη που έκανε αίσθηση…

Λάθη έκανες;

Πολλά λάθη γεμάτος, άπειρα λάθη. Όλη η ζωή ένα λάθος.

Πάθη είχες;

Χιλιάδες, εκατομμύρια, τα περισσότερα από όλους. Τα πάντα, ότι μπορεί να φανταστείς, τα γνωστά, τα μη γνωστά… Τα πάθη είναι άβυσσος.

Ως γνωστά έχουμε στο νου μας το αλκοόλ, τις ουσίες, τον τζόγο…

Και ποιος δεν τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα; Με τον τζόγο, επειδή μου αρέσει, είχα την τύχη να έχω γνωρίσει καλούς χαρτοπαίκτες, τζογαδόρους και είδα πόσο εύκολο είναι να σε κοροϊδέψουν σ’ αυτό το πράγμα, σαν ταχυδακτυλουργία. Τους τα έτρωγαν τα καζίνο και η ρουλέτα και ο Nick the Greek εκεί έχασε τα λεφτά του. Έχω κάνει και τζόγο, αλλά δεν έχω χάσει από τίποτα πάντως. Ότι κι αν έχω κάνει, μπορεί να μου έχει αφήσει σημάδια, αλλά δεν έχασα… Κέρδισα.

Πέρασες από αλκοόλ και από ουσίες;

Μου αρέσει το αλκοόλ, αλλά δεν έχω πρόβλημα, πάλι είχα την τύχη να έχω φίλους που ήταν πολύ καλοί πότες, κι έχω μάθει να πίνω χωρίς πρόβλημα. Δεν ξύπνησα κανένα πρωί και να μου λείπει το μπουκάλι μου. Έχει γίνει ένα μεγάλο παραμύθι αυτό με τις ουσίες. Η μισή Ελλάδα «πίνει» και αν δεν «πίνει» τα παράνομα, «πίνει» τα νόμιμα χάπια που παίρνουν από το φαρμακείο. Είναι πολύ άσχημο πράγμα τα χάπια. Κι αυτά που παίρνουν για την κατάθλιψη να τα κόψουν και να μην τα συνδυάζουν με το ουίσκι ή το κρασί τους, γιατί κάνουν ζημιά. Πρόσφατα «έχασα» ένα φίλο με αυτόν τον τρόπο.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος και η συμμετοχή του στη «Λάμψη»

Για κάποιο χρονικό διάστημα άφησες το χώρο της υποκριτικής.

Το άφησα… με αφήσανε… Δεν ήμουν ποτέ μανιώδης της τηλεόρασης. Κάποια στιγμή έκανα καθημερινό σίριαλ, έκανα «Λάμψη», αλλά ήταν καθαρά για οικονομικούς λόγους. Με τον Μανούσο δεν κάναμε τη δουλειά μόνο για τα λεφτά, είχε και μεράκι. Μετά παρασύρεσαι, αυξάνεις τα έξοδά σου, αυτά είναι μέσα στη ζωή, στην ουσία όμως δεν είχα κανένα λόγο να πάω να ζητήσω δουλειά σ’ ένα σίριαλ που δεν μου άρεσε. Έλειψα κιόλας στο εξωτερικό, είχα φύγει στην Αυστραλία, έχω κάνει την προσωπική μου ζωή.

Σταμάτησες την επαγγελματική σου ζωή για να κάνεις την προσωπική σου ζωή;

Βέβαια. Έλειψα στην Αυστραλία γύρω στα 3 χρόνια, πήγα για να παντρευτώ, αλλά δεν το έκανα τελικά. Μια φορά πήγα κι εγώ να το κάνω, αλλά άμα δεν είναι να γίνει… Δεν είμαι του γάμου, ακόμα κι αυτός ο γάμος θα ήταν συμβατικός.

Σταματούσες τη δουλειά όταν ήσουν ερωτευμένος και ήθελες να έχεις προσωπική ζωή;

Κάπως έτσι…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»