Η διεθνής επιτυχία του #ElDiablo και οι νέες αντιδράσεις στην Κύπρο

  

Νέες αντιδράσεις για το #ElDiablo και την συμμετοχή της Κύπρου στην #Eurovision2021 - Η διεθνής αναγνώριση και επιτυχία σε πλατφόρμες, social media και στοιχήματα 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Εν μέσω διαμαρτυριών από θεολόγους, Σύνοδο και ειδικότερα από τους Μητροπολίτες Μόρφου και Ταμασσού έρχεται ακόμα μία γραπτή ανακοίνωση να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσες.

Αυτή τη φορά με γραπτή ανακοίνωση του το «Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού» εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με την επιλογή του τραγουδιού. Στο ίδιο μοτίβο και η ανακοίνωση της «Ορθόδοξης Νεολαίας Κύπρου». Την ίδια ώρα το τραγούδι Εl diablo της Έλενας Τσαγκρινού που εκπροσωπεί την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μόλις σε πέντε μέρες κατάφερε να φτάσει το 1 εκατομμύριο θέασεις, ενώ τα στοιχήματα το δίνουν ήδη στην ένατη θέση του τελικού.

Δείτε την ανακοίνωση:

Το «Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού» εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με την επιλογή του τραγουδιού με τίτλο EL DIABLO από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της «Γιουροβίζιον». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, προσθέτει ότι η απάντηση του Ρ.Ι.Κ. στα πολλά επικριτικά σχόλια, ότι δήθεν το τραγούδι υπέχει άλλους συμβολισμούς και ότι πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από την πρώτη ανάγνωση των στίχων του, είναι υποκριτική και σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρό ή και πειστικό επιχείρημα ενός κρατικού πολιτισμικού οργανισμού. Καλεί, τέλος, τους αρμοδίους να συνειδητοποιήσουν ότι το Ρ.Ι.Κ. δεν είναι ιδιωτική εταιρεία ούτε κερδοσκοπικός οργανισμός και δεν νομιμοποιείται να δρα αυθαίρετα, όταν πρόκειται για ένα διεθνή Διαγωνισμό και για ένα θέμα που άπτεται απόλυτα της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του λαού μας, σπαταλώντας αφειδώς τα χρήματα των φορολογουμένων, μάλιστα σε περίοδο βαθιάς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. 

Διευκρινίζεται ότι το «Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού» είναι ένας πολυδιάστατος μή κερδοσκοπικός οργανισμός πολλαπλής δράσης που θα παρεμβαίνει ενεργά στο καθημερινό γίγνεσθαι για προώθηση των αρχών του και υλοποίηση των σκοπών του.

Στο ίδιο μοτίβο και η ανακοίνωση της «Ορθόδοξης νεολαίας Κύπρου»

Δείτε την ανακοίνωση:

«Με αίσθημα οργής και θλίψης πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο, το νόημα και τους συμβολισμούς του φετινού τραγουδιού που δήθεν θέλει να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο πιο πάνω διαγωνισμό. Προς αποφυγήν οιωνδήποτε παρερμηνειών, θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, παλαιότερα, αποτελούσε έναν ωραίο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ανάδειξης της μουσικής κουλτούρας και ταυτότητας του κάθε συμμετέχοντος κράτους, όμως τελευταίως έχει καταντήσει ένα νεοταξικό πανηγυράκι όπου θριαμβεύει η υποκουλτούρα και η κατάπτωση (ηθική και πνευματική) και όλα θυσιάζονται αλύπητα στο βωμό του κέρδους.

Στο πλαίσιο αυτό του υποβαθμισμένου πλέον κύρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού γίνονταν στο παρελθόν ανεκτές οι τελευταίες συμμετοχές της Κύπρου, οι οποίες μιλούσαν γενικά για τον έρωτα και τα επιφανειακά αισθήματα. Τίποτε ιδιαίτερο δεν είχαν να επιδείξουν αλλά από την άλλη για να είμαστε δίκαιοι δεν προκαλούσαν τα εθνικοθρησκευτικά αισθήματα του λαού μας.

Με την παρούσα επιστολή, και εκ μέρους δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, σας καλούμε όπως ακυρώσετε την συμμετοχή της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό ή ει δυνατόν βρείτε κάποιον αντικαταστάτη, ή δώστε κάποιο άλλο τραγούδι στην κυρία Τσαγκρινού.

Το συγκεκριμένο τραγούδι «el diablo» αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας ο οποίος ευφορείται από Ελληνορθόδοξες αξίες και αρχές χιλιάδες χρόνια τώρα. Μέσα σε ένα κλίμα παγκόσμιας τρομοκρατίας με αφορμή έναν ιό με θνητότητα 0,002 τοις εκατό, με καταπιεσμένους και ανέργους εκατομμύρια πολιτών στην Ε.Ε, με αντισυνταγματικά διατάγματα και ισχυρή καταστολή, το να εκπροσωπεί την Κύπρο, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες, ένα τραγούδι που υμνεί και ωραιοποιεί την «υποταγή στον κακό δυνάστη» και περιέχει σκοτεινούς και υποσυνείδητους σατανιστικούς συμβολισμούς, είναι το λιγότερο προκλητικό και υποτίμηση της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Μέσα στο έτος όπου γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπου και πάλι η Κύπρος ήταν βροντερά παρούσα, όπου οι αγωνιστές κλεφταρματωλοί μάχονταν «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», είναι μεγάλη ντροπή εσείς να προκρίνετε και να υποστηρίζετε ένα τραγούδι ύποπτο, περίεργο και σκοτεινό για να εκπροσωπήσει την Κύπρο.

Με το παρόν Υπόμνημα εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της πλειοψηφίας των Κυπρίων και καλούμε να πράξετε τα δέοντα. Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν μας εκπροσωπεί, δεν μας εκφράζει και περαιτέρω αποτελεί ευθεία πρόκληση των θεοφιλών και χριστιανικών αισθημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Υπενθυμίζουμε αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας « Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εντωμεταξύ μόλις 5 μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του στο κανάλι της Panik Records στο YouTube (απόγευμα Κυριακής), το «El Diablo» κατάφερε να εκτοξευτεί στο No1 των Youtube trends και  διατηρείται στην κορυφή έχοντας κατορθώσει να προσελκύσει 1 εκ. θεάσεις, 8,2 χιλίαδες comments και 27k like reactions.

Oι bookers στα στοιχήματα το δίνουν στην 9η θέση και όλο και ανεβαίνει.

 

Το φετινό τραγούδι της Κύπρου εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί και ανάμεσα στους Youtubers που ασχολούνται φανατικά με την Eurovision αφού σε όλα σχεδόν τα βίντεο με τα «προγνωστικά» ψηφίζεται ως το καλύτερο του φετινού διαγωνισμού και βγαίνει πρώτο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - Η Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε επικά
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο