Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Πώς λένε το κορίτσι σου; «Ήρθα στην εκπομπή για να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις;

  12/01/2021 11:24
Πώς λένε το κορίτσι σου; «Ήρθα στην εκπομπή για να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις;

Πώς λένε το κορίτσι σου; «Ήρθα στην εκπομπή για να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις;

  12/01/2021 11:24
 
 
O Άκης Πετρετζίκης έκανε ποδαρικό στο  πρώτο «Tik Talk» και μίλησε για… πολλά στον Αντώνη Σρόιτερ. Μπήκαν όμως και στην κουζίνα όπου ο Άκης έμαθε στον δημοσιογράφο τα μυστικά για το πιο νόστιμο πιτόγυρο! Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο πιο μικρός και πιο φανατικός θαυμαστής του Άκη, ο 6χρονος Σάββας. «Θα έκανα σουβλατζίδικο – οι μεγαλύτεροι σεφ στον κόσμο ανοίγουν στριτφουντάδικα»
 

Αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι με την οικογένειά του δεν είχε ποτέ επισκεφτεί κάποιο γαστρονομικό εστιατόριο –«ως το σουβλατζίδικο της γειτονιάς» ήταν οι «αναζητήσεις» του και στην κουζίνα του σπιτιού όπου τον πρώτο λόγο είχε η μαμά και η γιαγιά του, δίπλα στην οποία έμαθε να μαγειρεύει τα πρώτα του πιάτα, τους κολοκυθοκεφτέδες του, για τους οποίους είναι ακόμα πολύ περήφανος.

Απαντώντας στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για την μόδα της μοριακής κουζίνας και τα πιάτα με τα  πολλά συστατικά, που όμως σε αφήνουν νηστικό, ο σεφ ξήγησε ότι ήταν μία μόδα και επισήμανε ότι σήμερα οι μεγαλύτεροι σεφ στον κόσμο ανοίγουν στριτφουντάδικα, διότι «όντως το street food είναι η κουλτούρα του λαού».

Τέλος, αναφερόμενος στις δικές του αγαπημένες γευστικές συνήθειες, ο Άκης Πετρετζίκης εξήγησε πως δεν έχει κάποια αγαπημένη συνταγή – έχει μόνο αγαπημένα υλικά. «Το αγαπημένο μου είναι τα ρεβύθια. Αν πάω σε ένα εστιατόριο η πρώτη μου επιλογή είναι το ψάρι και μετά το μοσχάρι. Σπάνια το κοτόπουλο» εξήγησε.

Για τον κορωνοϊό και την εστίαση: «Όλη η χρονιά (το 2020) είναι για πέταμα. Σε δυο χρόνια θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον ιο. Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πανδημία ήταν όταν έκανα για πρώτη φορά τεστ covid.

Επιχειρηματικά το πρώτο μέλημα που είχαμε ήταν οι εργαζόμενοί μας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον περισσότερο κόσμο. Φοβήθηκα για τα παιδιά που δουλεύουν στα μαγαζιά μου. Ίσως και να ανακουφιστήκαμε αρχικά που μας κλείσανε μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί. Το πρόβλημα υπάρχει στους οικογενειάρχες. Μισός χρόνος με 500 ευρώ είναι too much. Moυ έχουν ζητήσει βοήθεια συνεργάτες μου και το θεωρώ λογικό. Αν δεν έχεις χρήματα στη άκρη ίσως να μην μπορέσεις να ανοίξεις ξανά το μαγαζί σου. Οι επιχειρηματίες τρώνε τώρα από τα έτοιμα.»

Πότε μαγείρεψε για πρώτη φορά ο Άκης Πετρετζίκης; «Άρχισα να μαγειρεύω πιτσιρικάς στο Δημοτικό. Η σπεσιαλιτέ μου ως παιδί ήταν κολοκυθοκεφτέδες.»

Για το Μaster Chef: «Είναι απίστευτο πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Ήμουν πολύ συνεσταλμένος. Το να πας σε ένα ριάλιτυ θέλει κότσια. Έχουμε δει ανθρώπους να καταστρέφονται αλλά και να απογειώνονται. Μου δήλωσε συμμετοχή ένας φίλος μου. Δεν ξέρω αν θα είχα παρόμοια καριέρα αν δεν είχα πάει. Σίγουρα όμως θα είχα κάνει πολλά πράγματα στη μαγειρική»

Πώς είναι στην προσωπική του ζωή; Ανάλογα με το πως είναι οι άλλοι, προσαρμόζομαι. Στους δικούς μου ανθρώπους είμαι ο Άκης.»

Γυναίκα έχεις στη ζωή σου αυτό το διάστημα; «Ήρθα στην εκπομπή για να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις;» Ήταν η απάντηση του Άκη.  «Θέλω να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο. Ωστόσο προς το τέλος της εκπομπής ο Αντώνης Σρόιτερ επανήλθε στην ερώτηση πώς λένε το κορίτσι του για να τον κάνει να… αποχωρήσει γελώντας!»

Το… πολύ πρωινό ξύπνημα: «Πλέον ξυπνάω στις 4.30 βλέπω τον Μουτσινά στη επανάληψη, γυμνάζομαι και μετά φεύγω για τη δουλειά.»

«Η φιλοσοφία μου είναι να δίνω στον κόσμο απλές συνταγές. Παίρνω τις επαγγελματικές συνταγές και τις προσαρμόζω με απλά υλικά για τον καταναλωτή.»

Μαγειρεύει στο σπίτι του; «Τρώω πολύ  γιατί πρέπει να δοκιμάζω όλα τα φαγητά που ετοιμάζω, αλλά έχω σταματήσει τους υδατάνθρακες. Δεν μαγειρεύω σπίτι μου. Παραγγέλνω φαγητό απ΄ έξω συχνά και ο ντελιβεράς με κοιτάει περίεργα»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας