H Ελληνίδα τραγουδίστρια του Cirque du Soleil για την απόλυση 3.500 υπαλλήλων: «Ήταν μια τρομερή εμπειρία»

 
 
Η είδηση πως το διάσημο «Τσίρκο του Ήλιου» Cirque du Soleil αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αναγκάζεται να απολύσει 3.500 υπαλλήλους στεναχώρησε εκατομμύρια θαυμαστές του σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Η Ειρήνη Τορνεσάκη είναι η Ελληνίδα τραγουδίστρια που για τρία χρόνια εργαζόταν στο διάσημο «Τσίρκο του Ήλιου» και μίλησε στο protothema.gr για την θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Cirque du Soleil.

Η Ειρήνη ενημερώθηκε από φίλους και συνεργάτες που εργάζονταν στην εταιρεία και όπως της είπαν απολύθηκαν 3.480 υπάλληλοι, ενώ γίνεται μια διαδικασία για να αποφύγει την πτώχευση.

«Όντως απολύθηκαν 3.480 άτομα, έχει μείνει ένα 5% των εργαζομένων και αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι μια άλλη διαδικασία ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση. Άνθρωποι που απολύθηκαν και μίλησα μαζί τους μου είπαν ότι ελπίζουν πως στην αρχή της επόμενης χρονιάς θα ξαναδουλέψουν γιατί η εταιρεία προσπαθεί να πετύχει και με επενδυτές και με την κυβέρνηση μια αναδιάρθρωση και να ξεκινήσει πάλι με άλλο μπάτζετ, αλλά και με τη βοήθεια επενδυτών».

Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής της εταιρείας έχει πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της και έχει κρατήσει ένα μικρό ποσοστό. Αυτό έγινε πριν από πέντε χρόνια.

«Ο ιδρυτής της εταιρεία Γκι Λαλιμπερτέ πριν από λίγες ημέρες και πριν βγει αυτή η ανακοίνωση που λέμε για πτώχευση, είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει οικονομικά ώστε να σωθεί η εταιρεία. Επίσης, σημαντικό είναι ότι και ο πρώην συνεργάτης του ιδρυτή με τον οποίο είχαν ιδρύσει την εταιρεία μαζί αλλά αργότερα οι δρόμοι τους χώρισαν και έγιναν μεγάλοι ανταγωνιστές, ανακοίνωσε και αυτός ότι θα συμμετάσχει οικονομικά για 

Η Ειρήνη Τορνεσάκη υπήρξε μέρος του διάσημου Τσίρκου από το τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017. Ήταν η τραγουδίστρια της παράστασης. «Τραγουδούσα και περιόδευα για τρία χρόνια στη Βόρεια Αμερική. Το συναίσθημα που ένιωθα ήταν κάτι το μοναδικό.

Είναι μια φαντασμαγορική εταιρεία, οι παραστάσεις που παράγουν είναι μεγαλειώδης. Είναι φοβερή εμπειρία, εγώ σπούδαζα μοντέρνο τραγούδι στην Αγγλία και εκεί άκουσα για την ακρόαση που θα κάνανε στο Λονδίνο και είπα να το δοκιμάσω. Έτσι επιλέχθηκα και εργάστηκα με το Cirque du Soleil.


Τώρα είμαι στη Βοστώνης και ζω τρία χρόνια εκεί. Είμαι τραγουδίστρια, τραγουδάω πολλά είδη μουσικής κυρίως ελληνική παραδοσιακή και τζαζ. Κάνω παραστάσεις σε όλη την Αμερική και διδάσκω, είμαι καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο”. Η Ειρήνη Τορνεσάκη (καλλιτεχνικό όνομα Erini), γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Τραγουδάει τζαζ, ελληνική παραδοσιακή μουσική και άλλες μουσικές του κόσμου.

Η Ειρήνη έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε Καναδά, ΗΠΑ, Κούβα, Κολομβία, Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης με καλλιτέχνες όπως Luciana Souza, Danilo Perez, Daniel Hope, James Bay, Barry Manilow, George Garzone, Classico Latino, Μάριος Φραγκούλης, Χρήστος Ζώτος, Nick Pitera, μεταξύ άλλων.

Ξεκινώντας από την ηλικία των 6 ετών, η Ειρήνη σπούδασε πιάνο, βιολοντσέλο, υπήρξε μέλος της ορχήστρας εγχόρδων και της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου. Από μικρή ηλικία είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη Μικρασιάτικη μουσική, λόγω της καταγωγής των προππαπούδων της από τη Σμύρνη, αλλά και την παρακολούθηση των προβών της χορωδίας Αλατσατιανών στο Ηράκλειο.

Το 2012, απέκτησε Bachelor στο Vocal Performance στο BIMM του Brighton της Αγγλίας και αργότερα απέκτησε Master στο Berklee Global Jazz Institute. Συμμετείχε στον δίσκο 'A journey through Latin America' με τους Classico Latino, ηχογραφημένο στο Abbey Road Studios, με τους οποίους ταξίδεψε στην Μπογκοτά της Κολομβίας για μια συναυλία στο Teatro Colsubsidio. 

Από το 2014 μέχρι το 2017, η Ειρήνη ήταν η μοναδική τραγουδίστρια του υπερθεάματος Kurios του Cirque Du Soleil, περιοδεύοντας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, και ολοκληρώνοντας 1074 παραστάσεις. Συμμετείχε στον δίσκο soundtrack της παράστασης, στο DVD, και μια ταινία μικρού μήκους εικονικής πραγματικότητας που κέρδισε βραβείο Emmy το 2016.

Τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ στο Wrigley Field, Σικάγο και στο Nationals Park, Ουάσινγκτον Ντι Σι και στο TD Garden σε αγώνα συμμετοχής του Gianni Antetokounpo. Επίσης έχει εμφανιστεί στο περίφημο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Η Ειρήνη παρουσιάζει την ελληνική παραδοσιακή μουσική στις ΗΠΑ, κυρίως τη Μικρασιάτικη μουσική ως σολίστ αλλά και με το σχήμα της “Pharos Ensemble” Η Ειρήνη ζει στη Βοστώνη, είναι καθηγήτρια στο Berklee College of Music, και έχει παρουσιάσει και διδάξει την Ελληνική παραδοσιακή μουσική σε πανεπιστήμια της Αμερικης όπως το Harvard, Princeton μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!