Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Μαραθεύτης από το ΡΙΚ

  20/11/2019 11:03
Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Μαραθεύτης από το ΡΙΚ

Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Μαραθεύτης από το ΡΙΚ

  20/11/2019 11:03
 
Την παραίτηση του παρέδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Μαραθεύτης. 
 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Celebrity News Cyprus, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ έδωσε μόλις χθες το απόγευμα την παραίτηση του στο συμβούλιο.
 
 
Ο κύριος Μαραθεύτης ενημέρωσε το συμβούλιο πώς έχει στα χέρια του δύο πολύ καλές προτάσεις από μεγάλους οργανισμούς και σκοπεύει να αξιοποιήσει την μια εκ των δύο. 
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτάσεις που συζητά και τα μελλοντικά του πλάνα δεν έγιναν προς το παρόν γνωστές.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Μιχάλης Μαραθεύτης βρίσκεται στην θέση του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ από το 2017 με πενταετές συμβόλαιο. 
 
 
Σε πηγαδάκια συζητιέται πάντως έντονα το ενδεχόμενο διαδοχής του Μιχάλη Μαραθεύτη από τον Διευθυντή του Συγκροτήματος ΔΙΑ, Χρύσανθο Τσουρούλλη. 
 
Ενώ φήμες θέλουν επίσης το όνομα του Σάββα Αριστοδήμου που εργάζεται στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του ΡΙΚ να συζητιέται για την θέση.
 
 
Σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι του ΡΙΚ έλαβαν μια επιστολή με την οποία ο κύριος Μαραθεύτης ανακοίνωσε την παραίτηση του και εξήγησε τους λόγους της απόφασης του. 
 
Ακολουθεί αυτούσια: 
 
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χθες το βράδυ στο τέλος της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου, έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω τον Πρόεδρο και τα μέλη ότι έχω δεχθεί δύο εξαίρετες προτάσεις για επιτελική θέση σε μεγάλους οργανισμούς από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Σημείωσα ότι και στο παρελθόν έγινα δέκτης προτάσεων τις οποίες είχα απορρίψει, αλλά στην προκειμένη, λόγω της σημαντικότητας των προτάσεων, δεν θα μπορούσα να μην προβληματιστώ και να προχωρήσω στην αποδοχή μίας εκ των δύο.

Κατά την τριετή μου παραμονή στη Γενική Διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου και με την πολύτιμη συνδρομή όλων εσάς, των ανθρώπων του ιδρύματος, το ΡΙΚ έκανε ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Η μετάβαση από την παραγωγή με κασέτες beta σε μια tapeless εποχή με την υιοθέτηση του συστήματος newsroom, η παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στα δημόσια νοσηλευτήρια για την πλειοψηφία των συναδέλφων που ήταν ακάλυπτοι, η πλήρης ανακαίνιση του στούντιο 1 και αναδιαμόρφωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, η αναδόμηση του τηλεοπτικού προγράμματος που έφερε το ΡΙΚ1 σε κορυφαίες θέσεις τηλεθέασης, το επιτυχές άνοιγμα σε νεανικά κοινά, η δημιουργία ενός νέου πυλώνα πολιτισμού - του ΡΙΚ Classic, η αλλαγή της εταιρικής εικόνας και των idents, η ενισχυμένη παρουσία στην EBU και της εκπροσώπησης της χώρας μας εν γένει, η εδώ διοργάνωση συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων της EBU, η ουσιαστική συμβολή στην ετοιμασία νέας οργανικής δομής, η τροχοδρόμηση ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, το άνοιγμα στην κοινωνία και η στήριξη εκδηλώσεων εκτός κέντρου και η ενεργός προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων και στρεβλώσεων δεν αποτελούν παρά κάποια από τα απτά παραδείγματα συλλογικής προσπάθειας που έγιναν επί ημερών μου στο ΡΙΚ. Όλα αυτά δεν θα ήταν βεβαίως εφικτό να πραγματοποιηθούν χωρίς την δική σας εξαιρετικά πολύτιμη και καταλυτική συμβολή αλλά και την στήριξη που επιδείξατε όλο αυτό το διάστημα.

Για αυτά και άλλα πολλά, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας, τον κόσμο του ΡΙΚ και σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια η δημόσια ραδιοτηλεόραση να αποκτήσει την διεισδυτικότητα και το προφίλ που της αξίζουν εκπληρώνοντας, όπως επιβεβαιώνουν και οι εκθέσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης στο ακέραιο τον σημαντικό της ρόλο και την αποστολή της.

Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που γνώρισα επαγγελματίες και ανθρώπους που θα ζήλευαν όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα στην Κύπρο και το ΡΙΚ πρέπει να νιώθει περήφανο για το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.  Αυτό θα είναι πάντοτε το μήνυμα που θα μεταφέρω μετά τις εμπειρίες μου στη Γενική Διεύθυνση του ΡΙΚ.

Θέλω με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πραγματικά εξαίρετη συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες οφείλω και στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Νοείται ότι τις ερχόμενες βδομάδες θα συνεχίσω, μέχρι και την λήξη της νενομισμένης προθεσμίας, αλλά και βεβαίως θα παραμείνω ενεργός υποστηρικτής και μετά την αποχώρηση μου από την Γενική Διεύθυνση. Εκφράζω την βεβαιότητα ότι οι αλλαγές που έχουν τροχοδρομηθεί θα συνεχίσουν και καλώ όλους να στηρίξουν αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Ευχαριστώντας σας όλους ξανά,

Μιχάλης Μαραθεύτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας