Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

100 χρόνια μόδας και πολιτισμού στις σελίδες της Βρετανικής Vogue

  02/02/2016 11:34
100 χρόνια μόδας και πολιτισμού στις σελίδες της Βρετανικής Vogue

100 χρόνια μόδας και πολιτισμού στις σελίδες της Βρετανικής Vogue

  02/02/2016 11:34
Η μόδα, η ομορφιά και τα πορτρέτα γιορτάζουν 100 χρόνια μέσα από τις σελίδες της Βρετανικής Vogue και μιας έκθεσης στη National Portrait Gallery που αρχίζει στις 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου 2016.

Ένας αιώνας στιλ είναι ο τίτλος της έκθεσης. Η βρετανική Vogue ιδρύθηκε το 1916, όταν ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε καταστήσει τις διατλαντικές αποστολές της αμερικανικής Vogue αδύνατες και ο ιδιοκτήτης της Conde Nast του εκδοτικού κολοσσού πίσω από το περιοδικό, ενέκρινε την βρετανική έκδοση.

Η έκδοσή της ήταν μια άμεση επιτυχία, και κατά τα επόμενα δέκα χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης, το περιοδικό συνέχισε να αντανακλά τη μόδα στο ευρύτερο πλαίσιο του κόσμου, την λιτότητα και την αισιοδοξία που ακολούθησε δύο παγκόσμιους πολέμους, την «Swinging London» σκηνή της δεκαετίας του εξήντα, το εβδομήντα με τις ριζοσπαστικές ιδέες και την εικόνα της δεκαετίας του ογδόντα.
Στην έκθεση θα υπάρχουν φωτογραφίες από τις αναθέσεις που έκανε η βρετανική Vogue σε κορυφαίους φωτογράφους του κόσμου. Από δεκαετία σε δεκαετία, η έκθεση διερευνά την αξιοσημείωτη θέση της βρετανικής Vogue στην πρώτη γραμμή τόσο των νέων τάσεων της μόδας όσο και την επιρροή της στην ευρύτερη πολιτιστική σκηνή της Βρετανίας. Η Vogue κατέγραψε μοναδικά τις πιο εφευρετικές και συναρπαστικές περιόδους στο στιλ, τη γεύση, τις τέχνες και την κοινωνία.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες της έκθεσης,  οι φωτογραφίες της Κέιτ Μος με τα εσώρουχα το 1993, στο αποκορύφωμα της «grunge» τάσης, το διάσημο εξώφυλλο του Peter Lindbergh, το 1990, που καθόρισε την εποχή των σούπερ-μόντελς και μια σειρά φωτογραφιών του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου από τη μούσα του Μαν Ρέι και συνεργάτη του περιοδικού Λι Μίλλερ.
 

Κορυφαίοι φωτογράφοι δούλεψαν για τη Vogue και εκατοντάδες προσωπικότητες παρέλασαν από τις σελίδες της  Cecil Beaton, Lee Miller, Irving Penn, David Bailey, Corinne Day, Patrick Demarchelier, Nick Knight, Herb Ritts, Mario Testino, Tim Walker και Albert Watson,  Henri Matisse, Francis Bacon, Lucian Freud, Damien Hirst, Marlene Dietrich, Gwyneth Paltrow, Lady Diana Spencer, Fred Astaire, David Beckham, Dior,  Saint Laurent και  McQueen.

Ο διευθυντής της National Portrait Gallery δήλωσε ότι η Βρετανική Vogue έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του φωτογραφικού πορτρέτου στη διάρκεια του περασμένου αιώνα, με την ανάθεση σε κορυφαίους φωτογράφους και σχεδιαστές που έχουν δημιουργήσει μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες σε επιρροή εικόνες. Η Αλεξάνδρα Shulman της βρετανικής Vogue, λέει ότι αυτή είναι μια έκθεση ορόσημο στην ιστορία της φωτογραφίας του περιοδικού. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας