Lars Godbersen: Όλη η ομάδα των Flying Kids είναι ενθουσιασμένη που έρχονται στην Κύπρο

 

 

Τα Ιπτάμενα Παιδιά (Flying Superkids) είναι μια ασυνήθιστη ακροβατική ομάδα. Τα παιδιά αυτά, ηλικίας από 7 μέχρι 20, αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, αιωρούνται γεμάτα κέφι και εκτελούν με ενθουσιασμό κάθε λογής ακροβατικά, ενώ οι χορογραφίες τους -οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τους ίδιους- είναι ατρόμητες, αυθεντικές και… φυσικά παιχνιδιάρικες. Με 35 χώρες στη λίστα περιοδείας τους, τα Superkids έχουν απ’ ό,τι φαίνεται μετατρέψει όλο τον κόσμο σε ένα απέραντο παιγνιδότοπο, συναρπάζοντας το ακροατήριο τους με τα πολύχρωμα κοστούμια τους, τη μουσική που συνοδεύει τα ακροβατικά τους και τα οπτικοακουστικά μέσα που μετατρέπουν την κάθε παράσταση σε κάτι φαντασμαγορικό. Ο μάνατζερ τους, Lars Godbersen, μας δίνει μια μικρή γεύση του κόσμου των Ιπτάμενων Παιδιών, λίγες μέρες πριν τις εμφανίσεις τους στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Andrey & Julia Dashin’s Foundation.

Από πού άρχισαν τα Ιπτάμενα Παιδιά; 
Όλα άρχισαν το 1967, όταν ο πατέρας μου, ο Uwe Godbersen, δημιούργησε μια ομάδα γυμναστικής με 20 κορίτσια. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια η Σχολή είχε 400 μέλη και άρχισε να δίνει παραστάσεις σε όλη τη Δανία. Η διεθνής επιτυχία ήρθε το 1975, όταν τα παιδιά εμφανίστηκαν στη γερμανική τηλεόραση. Αν κάποιος του έλεγε το 1967 ότι τα Ιπτάμενα Παιδιά του θα έδιναν παραστάσεις σε όλο τον κόσμο για εκατομμύρια θεατές, δεν θα το πίστευε με τίποτα. Αλλά αυτό ακριβώς έγινε… είναι σαν παραμύθι!

Πώς επιλέγονται τα παιδιά; Με ακροάσεις;
Όχι, κατ’ ακρίβεια επιλέγονται προσεκτικά ανάμεσα στα 400 μέλη της Σχολής. Είναι πολύ απαιτητικό να είσαι ένα από τα Ιπτάμενα Παιδιά, και μόνο μερικά πολύ ταλαντούχα παιδιά έχουν τις δεξιότητες που χρειάζεται για να γίνουν μέλη της ομάδας αυτής. Και δεν είναι μόνο αυτό. Για μένα, οι δεξιότητες αντιπροσωπεύουν μόνο το 20%. Το υπόλοιπο είναι o χαρακτήρας και η θέληση. Ένα παιδί μπορεί να έχει τις δεξιότητες αλλά αν το μυαλό του δεν είναι έτοιμο για τέτοια ευθύνη τότε οι επιδόσεις του σε μια παράσταση θα είναι χαμηλές.

Πόσες ώρες προπονούνται τα παιδιά;
Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να προπονούνται περισσότερο από 7½ ώρες τη βδομάδα στη Σχολή, αλλά καλούνται να συμπληρώσουν και ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης και ευλυγισίας στο σπίτι.

Πόσο μεγάλη είναι η ομάδα των Ιπτάμενων Παιδιών σήμερα;
H ομάδα αποτελείται από 50 παιδιά ηλικίας 7 μέχρι 20, και με τη σειρά μπαίνουν σε ομάδες των 20 με 30 παιδιών που περιοδεύουν. Όλα τα παιδιά προέρχονται από την περιοχή γύρω από το Aarhus – τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας – όπου παρακολουθούν κανονικά μαθήματα σε δημόσια σχολεία. 

Πώς παραμένουν σε επαφή με τα μαθήματα τους κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας;
Το εκπαιδευτικό σύστημα της Δανίας προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να ταξιδεύουν συχνά – και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όταν τα Ιπτάμενα Παιδιά είναι σε περιοδεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα συνοδεύει εκπαιδευτικός για να καθοδηγεί στα μαθήματα του σχολείου τους.

Πέρα από τα αθλητικά ιδεώδη, ποιες άλλες αξίες μοιράζονται τα παιδιά;
Τα Ιπτάμενα Παιδιά βασίζονται στο ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη και τη χαρά της ζωής. Οι προπονητές προσπαθούν να προσφέρουν στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχημένες εμπειρίες χωρίς το άγχος του συναγωνισμού. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η χαρά της ζωής, γι’ αυτό και ένα από τα κύρια καθήκοντα του προσωπικού είναι να διοργανώνει παραστάσεις και περιοδείες ώστε να παιδιά να διατηρούν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους. Τα παιδιά θεωρούν τους εαυτούς τους μια μεγάλη οικογένεια, στην οποία κανείς δεν έχει ειδική μεταχείριση. Τα μεγαλύτερα παιδιά προστατεύουν τα μικρότερα και πολλές φορές στον χρόνο που περνούν στη Σχολή δημιουργούν φιλίες ζωής.

Πείτε μας λίγα λόγια για τις παραστάσεις των Ιπτάμενων Παιδιών στην Κύπρο…
Τα Ιπτάμενα Παιδιά θα δώσουν δύο παραστάσεις στην Κύπρο - στις 16 Ιανουαρίου στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στη Λευκωσία και στις 17 Ιανουαρίου στο Στάδιο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. Όλη η ομάδα είναι ενθουσιασμένη που θα έρθει στην Κύπρο και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Andrey & Julia Dashin’s Foundation γι’ αυτή την πρωτοβουλία και επίσης για τη γενναιόδωρη χειρονομία του να προσφέρει 2000 εισιτήρια σε άπορες οικογένειες στην Κύπρο. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά που θα βρίσκονται στο ακροατήριο θα απολαύσουν την παράσταση και ελπίζω ότι θα αντλήσουν έμπνευση από αυτή.

 


 

 

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων