Οι 5 καλύτερες γυναικείες ερμηνείες του 2015

Ακόμη μια χρονιά με μπόλικο άρωμα γυναικάς στην οθόνη. Ποιες, όμως, ήταν οι θηλυκές ερμηνείες που ξεχώρισαν;


5. Μαρία Καβογιάννη (Ένας Άλλος Κόσμος)
Μια από τις απροσδόκητες εκπλήξεις της χρονιάς. Η παραγνωρισμένη ηθοποιός, που εξαντλούσε συνήθως τις υποκριτικές της ικανότητες σε λαϊκές κωμωδίες, τώρα κάνει ένα αναπάντεχο breakthrough. Δίπλα στον οσκαρικό Τζέι Κέι Σίμονς, καταφέρνει να διαχειριστεί την τρίτη ιστορία της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη εξαιρετικά, αποφεύγοντας τις υποκριτικές σκοπέλους τόσο της καρικατούρας όσο και του διάχυτου μελοδραματισμού.


4. Αλίσια Βικάντερ (Από Μηχανής)
Ονειρική χρονιά για την 27χρονη ηθοποιό, έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια διπλή υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες («Το Κορίτσι από τη Δανία» & «Από Μηχανής» ), ενώ αποτελεί και μια από τις τοπ οσκαρικές επιλογές. Η Αλίσια ερμηνεύει την Έιβα, ένα θηλυκό ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, εκφράζοντας τον εύθραυστο ψυχισμό της μέσα από ένα «ξένο» σώμα. Μόνο με τη ματιά της, η Σουηδέζα σταρ συγκινεί και εν τέλει μαγνητίζει τον θεατή.

 

3. Αντέλ Ενέλ (Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά)
Ερμηνευτικό ρεσιτάλ και δεύτερο Σεζάρ για την ταλαντούχα 27χρονη που πλέον αποτελεί ένα από τα φαβορί για τον τίτλο της καλύτερης Γαλλίδας ηθοποιού της γενιάς της. Παίρνοντας το ρόλο του ισχυρού στην αντισυμβατική ρομαντική κομεντί, καταφέρνει να βγάλει αγόγγυστα έναν ενστικτώδη ερωτισμό και έναν αδάμαστο δυναμισμό. Πίσω, όμως, από το ατσάλινο προσωπείο της θα κρύψει με δεξιοτεχνία τον ακραίο συναισθηματισμό της τραυματικής μετεφηβείας. 


2. Σαρλότ Ράμπλινγκ (45 Χρόνια)
Πώς μπορείς να μεταγγίσεις ενέργεια σε ένα χαμηλότονο υπερήλικο οικογενειακό δράμα; Απλώς έχεις μια 69χρονη Αγγλίδα σε δαιμονιώδη φόρμα... Η Σαρλότ Ράμπλινγκ κάνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της, χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά τα ερμηνευτικά ημιτόνια και παραδίδοντας ένα σεμινάριο υποκριτικής ωριμότητας. Βλέμματα γεμάτα νόημα και κινήσεις που υπηρετούν μιαν ύπουλα συναισθηματική χορογραφία.


1. Ρούνι Μάρα (Carol)
Στα τριάντα της, η Αμερικανίδα ηθοποιός πιστοποιεί την πρωτοκλασάτη της ερμηνευτική κλάση. Στο δράμα του Τοντ Χέινς δεν στέκεται απλώς δίπλα στην κορυφαία σολίστα Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά καταφέρνει να την αβαντάρει με την πολυεπίπεδη υποκριτική της δεινότητα. Βραδυφλεγής, στακάτη και εύπλαστη, η ερμηνεία της αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ερωτικής ιστορίας. Μέγα σκάνδαλο αν τελικά διαγωνιστεί στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ. Η θέση της είναι στην Α΄ ή στην ΑΑΑ’…   

 

Δειτε Επισης

Η Τατιάνα Στεφανίδου, έσφαξε περίτεχνα και με το γάντι τον Γιώργο Λιάγκα, στον αέρα της εκμπομπής της
Φωκάς Ευαγγελινος: «Θα πω ότι υπάρχουν τρία ευρηματικά λεπτά! Με εμπνέει η αμεσότητά της Μαρίνας Σάττι»
#MasterChefGR: Το μαγειρικό δίδυμο από την Κύπρο μπήκε στην 10άδα! Αποθέωση Χριστίνας & Μάριου!
#SurvivorGR: Aνατροπή στη νέα υποψηφιότητα: «Ζήτησα από όλη την ομάδα να με ψηφίσει»
Απασφάλισαν Χατζίδου, Γκουντάρας, Κωνσταντάρας & Τσιμτσιλή για την Super Κική
H Ελένη Φουρέιρα έγραψε ιστορία με το πρώτο διαμαντένιο άλμπουμ στην Ελλάδα
Γιώργος Λιάγκας: «Ο σταθμάρχης είχε πόρνη για να σκοτώνει την ώρα του ενώ οι επιβάτες σκοτώθηκαν κανονικά»
Γαρυφαλλιά Καληφώνη για Χρήστο Μάστορα: «Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν έγινε ποτέ μπλοκ και unfollow»
Νίκος Αποστολόπουλος: «Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι σαν γεροντοκόρη από το χωριό που δεν παντρεύεται»
Θανάσης Ευθυμιάδης: «Οι κόρες μου συχνά δεν θέλουν να πάνε σχολείο, οριακά περνάνε τις τάξεις με τις απουσίες»