10 ταινίες αγάπης βασισμένες σε αληθινές ιστορίες

Mε αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα αγάπης σου βρήκαμε τις δέκα ταινίες αγάπης που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και που πρέπει οπωσδήποτε να δεις. Κάποιες ταινίες βασίζονται σε αρρωστημένες, καταπιεστικές, ανιδιοτελής αγάπες και άλλες σε πολυδιάστατες και ανθρωπινες ιστορίες αγάπης.

Νομίζω πως με το κρύο που έχει έξω και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα που μας περιτριγυρίζει, είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξεις ποπ κορν και να πατήσεις play (παρέα με μερικά χαρτομάντηλα βεβαίως).

Α Royal Affair (2012) 
 
 
Η 15χρονη Caroline Mathilde, Βασίλισσα της Δανίας τον 18ο αιώνα, ερωτεύεται κρυφά τον γιατρό της οικογένειας ενώ είναι παντρεμένη με έναν ψυχικά διαταραγμένο βασιλιά τον Christian Vii . Μια ταινία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 85α Όσκαρ.

Walk the Line (2005) 
Η ζωή του τραγουδιστή Johnny Cash από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τις επιτυχίες του στη μουσική. Ο Johnny έχει δυο μεγάλες αγάπες την τραγουδίστρια και γυναίκα της ζωής του June Carter και την μουσική.  Μια ταινία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ α' ανδρικού και γυναικείου ρόλου και που πήρε Χρυσή σφαίρα για την ερμηνεία των πρωταγωνιστών Joaquin Phoenix και της Reese Witherspoon.

Hachiko (2009) 
Μια ιστορία αγάπης διαφορετική από όλες τις άλλες και που θα σε κάνει να ρίξεις μαύρο δάκρυ. Μια αγάπη ενός σκύλου του Hachiko με έναν καθηγητή κολεγίου που κρατάει για χρόνια ακόμη και όταν ο δεύτερος φεύγει από τη ζωή.

Total Eclipse (1995) 
Η ταινία αυτή απεικονίζει την παράνομη σχέση μεταξύ δυο παντρεμένων Γάλλων ποιητών του Arthur Rimbaud  (Leonardo dicaprio) και του Paul Verlaine (David Thewlis).  Η πολυτάραχη σχέση και ο θυελλώδης έρωτας τους είναι το κύριο θέμα της ταινίας.

The Other Boleyn Girl (2008)
 Μια εντυπωσιακή παραγωγή που αναφέρεται σε ένα πολύπλοκο ερωτικό τρίγωνο. Ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Henry Viii, έχει ως ερωμένη του την Mary Boleyn, κόρη αυλικού, για να καταφέρει να αποκτήσει παιδί μαζί της εφόσον η γυναίκα του δεν μπορεί να του το προσφέρει. Η Mary μένει έγκυος αλλά ο βασιλιάς ερωτεύεται την αδελφή της και εκεί... αρχίζει ο πανικός.

Milk (2008) 
Ο Harvey Milk έχει κουραστεί να κρύβεται επειδή είναι gay και αποφασίζει να παραιτηθεί από την πετυχημένη δουλειά του για να πάει να ζήσει τον έρωτα του με τον Skot. Εκεί στην Καλιφόρνια εκλέγεται ως δημοτικός σύμβουλος. Η ταινία περιγράφει τους αγώνες του Milk για την εκλογή του και για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Frida (2002) 
Η ταινία Φρίντα ήταν υποψήφια για 6 Όσκαρ, κερδίζοντας τα 2. Μια βιογραφική ταινία γεμάτη με ερωτικούς δεσμούς της Frida Kahlo που έζησε μια δύσκολη και ασυμβίβαστη ζωή. Η ταινία εστιάζει στην σχέση της με τον Diego Rivera, την παράνομη σχέση της με τον Leon Trotsky και τις ερωτικές της σχέσεις με άλλες γυναίκες.

My Left Foot (1989) 
Η συγκινητική ιστορία ενός λογοτέχνη και ζωγράφου, του Christy που είχε γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση με αποτέλεσμα να έχει μόνο το αριστερό του πόδι υπό έλεγχο. Η ταινία εστιάζει στην ιστορία αγάπης του Christy που ερωτεύεται την νοσοκόμα του Μary. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερου Β 'Γυναικείου Ρόλου ενώ ήταν υποψήφια για τρία βραβεία, του καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, της καλύτερης Σκηνοθεσίας και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

All Good Things (2010) 

Μια ερωτική ταινία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και θρίλερ. Ο David παντρεύεται την Katie , μια φοιτήτρια και φεύγουν από την πόλη για να εγκατασταθούν στην επαρχία του Βέρμοντ και να ζήσουν τον έρωτα τους. Ο πατέρας του David τον αναγκάζει να επιστρέψουν στην πόλη και εκεί ο David ξεκινά να γίνεται βίαιος...

The Invisible Woman (2013)

Η ρομαντική ταινία του σκηνοθέτη Ralph Fiennes περιγράφει μια ευτυχισμένη σύζυγο την Nelly που την κυνηγούν οι αναμνήσεις της. Οι αναμνήσεις της αφορούν μια κρυμμένη σχέση που μένει στην αφάνεια ανάμεσα σε μια νεαρή ηθοποιό που ερωτεύεται τον μεγάλο σε διαφορά ηλικίας ηθοποιό Κάρολο Dickens. Η ταινία απέσπασε μία υποψηφιότητα Όσκαρ καλύτερων κοστουμιών στην 86η τελετή.  

 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου: «Είπα ήρθε και μένα η ώρα μου!»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
#MasterChefGR: Από συμπαίκτες... αντίπαλοι! Πέντε μάγειρες για την τελική 10άδα και τρεις για αποχώρηση!
#SurvivorGR: O James εγκατέλειψε τη μονομαχία και αποχώρησε - Oι μάχες για την 4η ασυλία & το Coco Bongo
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θεωρώ “Περρη-ττό” να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα»