Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Διαδήλωση με συνθήματα & πανό στη θεατρική πρεμιέρα Κιμούλη - Άννας Μονογιού

  09/12/2022 10:49
Διαδήλωση με συνθήματα & πανό στη θεατρική πρεμιέρα Κιμούλη - Άννας Μονογιού

Διαδήλωση με συνθήματα & πανό στη θεατρική πρεμιέρα Κιμούλη - Άννας Μονογιού

  09/12/2022 10:49

Κατάμεστη η αίθουσα του θεάτρου, διαδήλωση έξω - Η δήλωση του Γιώργου Κιμούλη - Σπύρος Μπιμπίλας: «Γεμάτο το θέατρο αλλά… από εισιτήρια ή από προσκλήσεις»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο Γιώργος Κιμούλης επέστρεψε μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο θέατρο, με πρεμιέρα του έργου «Η Συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη. 

4398148786026952 image

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του #ToPrwino, ο κόσμος γέμισε την αίθουσα για να απολαύσει τον Γιώργο Κιμούλη, ενώ έξω από το θέατρο υπήρξε κόσμος που αποδοκίμασε τον ηθοποιό ο οποίος καταγγέλθηκε από τη Ζέτα Δούκα για κακοποιητική συμπεριφορά.

Με πανό και συνθήματα για το ελληνικό #metoo περίπου 20 άτομα εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στη θεατρική επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη. Μάλιστα, πέταξαν και χαρτιά τα οποία έγραφαν «Το εισιτήριο είναι συνενοχή, καμία στήριξη στον κακοποιητή».

Η δήλωση του Γιώργου Κιμούλη

«Επειδή έρχομαι στη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια, ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω δει τέτοια ζεστή αντιμετώπιση από το κοινό κι αυτό είναι φυσικό να με χαροποιεί. Με τα χρόνια, χάνεις πολλά πράγματα. Κάτι από αυτά είναι και το άγχος. Δυστυχώς δεν το λέω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, γιατί η αγωνία και το τρακ είναι δημιουργικά. Πρέπει να έχουμε σεβασμό στη διαφορετικότητα γιατί είναι αυτό που μας γοητεύει στον άλλο. Ότι είναι διαφορετικός. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι θέλουν τους απέναντί τους να τους κάνουν ίδιους, ξεχνώντας ότι έτσι μπορεί να χαθεί η γοητεία». 

Δηλώσεις έκανε και στην κάμερα της εκπομπής της Φαίης Σκορδά.

Ο ηθοποιός είπε: «Έχω την εντύπωση ότι την είδατε την παράσταση και τον κόσμο τον είδατε πώς αντέδρασε στο τέλος με το χειροκρότημα. Χαρούμενος είμαι, με την έννοια ότι όταν οργανώνεις μία παράσταση, φαντάζεσαι πόσο ωραία θα αντιδράσει ο κόσμος, αλλά δεν είσαι και τόσο σίγουρος. Πάντα ελλοχεύει μέσα σου ένα στοιχείο αβεβαιότητας. Είναι απελευθερωτικό το χειροκρότημα και τα μπράβο που ακουστήκαν. Γεμάτο θέατρο!

Οι θεατές εισπράττουν πόσο λάθος είναι να αντιμετωπίζεις τη ζωή σου με μία τόση μεγάλη κλειστότητα. Χρειάζεται ο κόσμος και οι άνθρωποι να ανοιχτούν… Αρκετά μείναμε σπίτι αρκετά, κοιταζάμε το μόνιτορ ενός κομπιούτερ ή μιας τηλεόραση,ς νομίζοντας ότι μέσω των social media θα έρθουμε σε επαφή με τον δημόσιο χώρο. Κάποια στιγμή πρέπει να σηκώσουμε το βλέμμα από το πληκτρολόγιο και να δούμε ότι είμαστε μόνοι μας σε ένα δωμάτιο μέσα.»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή #SuperΚατερίνα, κλήθηκε να σχολιάσει την προσέλευση του κόσμου αλλά και τις διαμαρτυρίες έξω από την παράσταση του Γιώργου Κιμούλη, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ συνεχάρη τον ηθοποιό για την επιτυχημένη πρεμιέρα, αφήνοντας ωστόσο αιχμές.

«Είναι δικαίωμα του Γιώργου, που είναι συνάδελφός μας, να κάνει παραστάσεις. Τώρα το αν το θέατρο είναι γεμάτο με εισιτήρια ή με προσκλήσεις, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε» ξεκίνησε να λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας και συμπλήρωσε: «Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να διαμαρτύρεται, χωρίς προπηλακισμούς, χωρίς να εμποδίζει τον θεατή να μπει μέσα, γιατί μην ξεχνάτε έχουμε δει κάτι χριστιανούς να απαγορεύουν τον κόσμο να μπει μέσα».

«Υπάρχει μία μεμονωμένη διαμαρτυρία κάποιων ανθρώπων, μην το κάνουμε θέμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Καλά κάνουν, θέατρο πάνε να δούνε και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν λίγα θέατρα. Ο κόσμος διψάει να δει θέατρο, έναν καλό ηθοποιό. Άσχετα αν αυτός ο ηθοποιός έχει στραφεί κατά του Σωματείου του, ζητώντας πάρα πολλά χρήματα και βάζοντάς μας σε μία δικαστική διαμάχη τεράστια. Με αποτέλεσμα να βγαίνουμε τώρα και να ζητάμε να δώσουν όλοι οι ηθοποιοί τον οβολόν τους» σχολιάζει στη συνέχεια ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έξω ήταν λίγοι άνθρωποι, δεν μπορεί να στοχοποιηθεί μεγάλο πλήθος. Κάνουμε μεγάλο θέμα από τους πολύ λίγους» τόνισε κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

4398195237766056 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας