#Maestro: Η αλληγορική σκηνή splatter που αποθέωσε τον Παπακαλιάτη στο #Twitter

Στο έκτο επεισόδιο του #Maestro, αποκαλύφθηκε το παρελθόν του Ορέστη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Μυστικά, απωθημένα και ένας έρωτας από το παρελθόν έκαναν την άφιξή τους και εντυπωσίασαν για μία ακόμη φορά το κοινό. Όσα είπε στο podcast της σειράς

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η Αλεξάνδρα, την οποία υποδύεται η Στεφανία Γουλιώτη, «εισέβαλε» στο νησί και στη ζωή του Ορέστη. Η εν διαστάσει σύζυγος του πρωταγωνιστή, τον βρίσκει στους Παξούς και από εκεί και ύστερα οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία σειρά από flashback, που ερμήνευαν το παρελθόν του Ορέστη και δικαιολογούσαν όλα όσα τον «ανάγκασαν», να εγκαταλείψει τη ζωή του στην πόλη και να διδάξει μουσική στους Παξούς.

Στις «Μουσικές καρέκλες», όπως ήταν ο τίτλος του επεισοδίου που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, αφηγήτης ήταν ο Ορέστης και «φωτίστηκαν» οι πιο σκοτεινές πλευρές του. Το παρελθόν του παρουσιάζεται μέσα από την τελευταία εικοσαετία, στην οποία καταγράφονται και σημεία - σταθμοί για τη χώρα, όπως η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η έναρξη της οικονομικής κρίσης και τα μνημόνια. Παράλληλα, μέσα από την αφήγηση του maestro, παρατηρείται και ο τρόπος με τον οποίο ενηλικιώθηκε η γενιά του, και η κουλτούρα της εποχής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Το έκτο επεισόδιο ήταν σχεδόν ολόκληρο γυρισμένο στην Αθήνα. Το κοινό παρακολούθησε τους γρήγορους ρυθμούς της πρωτεύουσας, έναν εντελώς διαφορετικό «Ορέστη», περιβεβλημένο από τον πλούτο και την χλιδή της Αλεξάνδρας, την πονηριά, τον κυνισμό των ανθρώπων και το σκοτάδι το οποίο διαξιφίστηκε με το «φως» των Παξών. Όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο δημιουργός, το επεισόδιο ήταν γυρισμένο σαν μια ανεξάρτητη ταινία.

Σε μια από τις σκηνές, εκεί που ο πρωταγωνιστής της σειράς έχει πλέον αντιληφθεί πως η ζωή που ζει είναι ένα τεράστιο ψέμα μέσα στο οποίο έχει απλώς βολευτεί και βλέπει πλέον καθαρά τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα προσωπεία που φοράνε οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν, κατάφερε να συγκλονίσει το κοινό.

 

 

 

 

Εκεί που ο Ορέστης αποφασίζει να σκοτώσει τη ζωή που δεν θέλει και να κάνει restart, εκεί είναι που το κοινό του twitter τον αποθέωσε.

 

 

  

  

       

 

 

    

 

 

 

 

 

 

Ο προγεννετικός έλεγχος

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σε αυτό το επεισόδιο καταπιάστηκε με ένα άγνωστο προς το ευρύ κοινό ιατρικό ζήτημα. Στο flashback της ζωής του η Αλεξάνδρα (Στεφανία Γουλιώτη) μένει έγκυος και προχωρά σε υποχρεωτική διακοπή της κύησής της, αφού μαθαίνει, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, πως το μωρό της, θα γεννηθεί με κυστική ίνωση.

Πρόκειται για την πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική νόσο που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου και η οποία προσβάλλει πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Στη σκηνή τονίζεται πως η ηρωίδα θα μπορούσε να ενημερωθεί νωρίτερα για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, αν προχωρούσε στον σχετικό προγεννητικό έλεγχο.

«Σου χρωστάω μια συγγνώμη για όσα φοβάμαι να διεκδικήσω»

Για πρώτη φορά χθες ο Ορέστης παραδέχτηκε τα συναισθήματά του προς την Κλέλια: «Ερωτεύτηκες; Νόμιζα δεν μπορούσες» τον ρωτά η Αλεξάνδρα, με τον ίδιο να δίνει τη δική του απάντηση εμμέσως και μέσα από σιωπή του.

Μάλιστα μέσα από τον εσωτερικό μονόλογό του, που μοιάζει με το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη της λέει: «Μ' ακούς; Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω σου. Από την ελευθερία σου, ταλέντο σου, την ομορφιά σου, την νεότητά σου. Από όλα όσα είσαι. Σου χρωστάω μια συγγνώμη για όσα φοβάμαι να διεκδικήσω. Εσένα».

Το παζλ της δολοφονίας

Όπως συμβαίνει στο τέλος κάθε επεισοδίου του «Maestro», ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι της δολοφονίας του Χαράλαμπου.

Από χθες στο «κάδρο» προστίθεται και η Αλεξάνδρα. Μέχρι στιγμής ο Ορέστης, Φάνης και ο Σπύρος, ήταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Η Αλεξάνδρα βρέθηκε μπροστά στη σκηνή όπου τυλίγεται το πτώμα, ενώ λίγο αργότερα βοηθά τον πρωταγωνιστή να πλύνει τα αίματα από τα χέρια του.

 

 

 

Στο έκτο επεισόδιο του επίσημου podcast της τηλεοπτικής σειράς #Maestro, o Χριστόφορος Παπακαλιάτης συναντά τη Στεφανία Γουλιώτη.

Μεταξύ άλλων, συζητούν για την πρώτη τους αυτή συνεργασία, για τις ακραίες εικόνες και τον υλικό πλούτο αυτού του επεισοδίου, για το πως αποτυπώθηκαν οι νεαρές ηλικίες των ηθοποιών και των χαρακτήρων, για τη δεκαετία των ’90s και την εξομολόγηση του Ορέστη για την Κλέλια.

Μεταξύ άλλων στο 5ο επεισόδιο του Podcast θα ακούσεις:

* Για την συνεργασία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της Στεφανίας Γουλιώτη (01:54)

* Για την ακρότητα των σκηνών αυτού του επεισοδίου  (06:48)

* Για τη γενιά των ’90s (08:30)

* Για την εξομολόγηση του Ορέστη για όσα αισθάνεται για την Κλέλια (14:20)

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα που υπέστη
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»