Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Γιώργος Καπουτζίδης: Μαζί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Γιώργος Καπουτζίδης και Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: «Είμαστε τυχεροί που κάνουμε κάτι που αγαπάμε πολύ» - «Είμαι περήφανος, είναι η πρώτη ελληνική σειρά που θα πάει σε παγκόσμια πλατφόρμα»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μιλούν για την τηλεόραση, το σινεμά και τη δημιουργία, σε συζήτηση που διοργάνωσε το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του «Ολύμπιον» 

Γιώργος Καπουτζίδης: «Έγραψα ένα σενάριο για έναν γκέι γιο που πήγε να βοηθήσει τον πατέρα μου που τραυματίστηκε στις Σέρρες άρα το σενάριο δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα» δήλωσε γελώντας υποστηρίζοντας έτσι τη δική του αλήθεια και το δικό του outing στα πλαίσια της συζήτησης για τους δημιουργούς στο άκρως πετυχημένο Agora Series που διοργανώθηκε από το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Ολύμπιον με τον εξαιρετικό συντονισμό της κριτικού κινηματογράφου, Πόλυς Λυκούργου.

Όσο για το παράπονό του ως δημιουργού είναι ότι η τηλεόραση δεν στηρίζει την κωμωδία: «Δεν υπάρχει πια κωμωδία ως σειρά στην τηλεόραση, φοβάμαι ότι μόνο εγώ έμεινα. Παίζει η ‘Μουρμούρα’ δέκα χρόνια, κανείς δεν θα ζει για να δεις το τελευταίο επεισόδιο. Ακους συνέχεια από τα κανάλια, τι θέλουμε μια κωμωδία για όλη την οικογένεια-στο κεφάλι σου νομίζεις ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται στο σπίτι και βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση ενώ μαζεύονται μια μέρα, το Πάσχα και αυτό για το αρνί. Πως να κάνεις τέτοια σειρά; Εγώ έκανα σειρά για την οικογένεια και μετά φρίκαρα και έκανα coming out».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Όσο για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, αποκάλυψε ότι στο #Maestro οδηγήθηκε λόγω του λοκντάουν και ότι ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Δεν μπορούσα να κάνω μια τρίτη ταινία γιατί ήρθε το λοκνταουντ. Το Μαέστρο είναι το αποτέλεσμα αυτού, οπότε όταν αρχισαν οι συζητήσεις, καθώς μόλις είχα επιστρέψει από Αμερική, σκέφτηκα ότι θέλω να κάνω μια ιστορία που θα γίνει σε οκτώ μέρη. Με άλλα λόγια, ουσιαστικά είχα στο μυαλό μου μια ταινία εννιά ωρών». Ποτέ, όμως, δεν είχε πρώτα στο μυαλό του την επιτυχία-αλλά τη δημιουργία.

«Δεν ξεκινάς μια δουλειά ξέροντας ότι θα γίνει επιτυχία, κανείς δεν σκέφτεται έτσι. Από την ώρα που θα το γράψω μέχρι την ώρα που θα κάνω το ρεπεράζ και το γύρισμα, είναι κάτι που αγαπώ τόσο πολύ που δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο σενάριο. Όταν γράφω, αμέσως μετά λειτουργώ και ως παραγωγός και μετά ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός-αλλά έτσι ήταν πάντα».

 

 

 Τον λόγο πήρε και ο Λευτέρης Χαρίτος ο οποίος ετοιμάζει μια νέα σειρά με τον τίτλο #Μάγισσα- ‘ένα μικρό Game of Thrones –λέει ότι τελικά πρόκειται για ένα νέο genre που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα: «Είναι μεγάλο το ρίσκο και ένα από τα πράγματα που αγαπώ ιδιαίτερα αλλά που έχει μεγάλες απαιτήσεις, με δύσκολες συνθήκες. Όλοι προσπαθούμε να ανεβάσουμε λίγο τον πήχη αλλιώς πρέπει να χωρέσεις σε ελάχιστες μέρες ένα πολύ απαιτητικό σχέδιο γιατί τελικά η ευθύνη είναι στον σκηνοθέτη».

Οι δυο σκηνοθέτες και ηθοποιοί βρέθηκαν σε πάνελ για τους δημιουργούς με τη συμμετοχή των Λευτέρη Χαρίτου-σκηνοθέτου και πρόεδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστού από την επιτυχία #ΆγριεςΜέλισσες, τη σεναριογράφο Κατερίνα Μπέη-γνωστή για την κινηματογραφική επιτυχία #Ευτυχία και φέτος για το #ΑυτήηΝύχταΜένει, του Βαρδή Μαρινάκη, άκρως επιτυχημένου ήδη και στο εξωτερικό, σκηνοθέτη του #Ζίζοτεκ και #ΣιωπηλόςΔρόμος.

 

 
 

Συνέντευξη στο #PrwinoMas παραχώρησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει φέτος η σειρά #Maestro.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι το #Netflix πήρε τα παγκόσμια δικαιώματα της σειράς και την εντάσσει στην πλατφόρμα του.

Όπως ανέφερε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, «αισθάνομαι πολύ όμορφα για αυτή την εξέλιξη. Είναι κάτι που ήθελα και για το οποίο έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλοι μας προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και δύο χρόνια. Είμαι χαρούμενος, γιατί είναι η πρώτη ελληνική σειρά, που θα πάει σε μια παγκόσμια πλατφόρμα, φτιαγμένη από Έλληνες. Γίνεται να μην χαρώ; Ελπίζω αυτό να αποτελέσει μια καλή αρχή και να ακολουθήσουν και άλλα σήριαλ».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την επιτυχία που σημειώνει η σειρά αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος.

 
 

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, με το χιούμορ που διακρίνει τον λόγο του, μίλησε για την απουσία της κωμωδίας από την ελληνική τηλεόραση.

«Το θέμα με την κωμωδία είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Ξεκινούν τα δράματα από τις 9, έχουν γίνει δίωρα τα επεισόδια και παίζει μία κωμωδία μια Παρασκευή που έχει μείνει μία», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης και συνέχισε με τη μοναδική ατάκα:

«Παίζει η Μουρμούρα 10 χρόνια. Κανείς από εμάς δεν θα ζει για να δει το τελευταίο επεισόδιο της Μουρμούρας».

«Πας στα κανάλια και σου λένε «θέλουμε μια κωμωδία για όλη την οικογένεια». Θέλουν μια κωμωδία για τον παππού, τη γιαγιά, τον μπαμπά, τη μαμά, τον γιο, την κόρη και το παιδί. Στο κεφάλι τους νομίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται στο σπίτι και βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται μία μέρα το χρόνο, το Πάσχα και αυτό για το αρνί», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης και ξέσπασαν όλοι σε γέλια..

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»