Βράδυ πρεμιέρας για την μυθοπλασία στην κυπριακή τηλεόραση

Πρεμιέρα έκανε η μυθοπλασία στην ελληνική και κυπριακή τηλεόραση - Αlpha, Αnt1, Omega και Sigma έστρωσαν κόκκινα χαλιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Οι σειρές «Σασμός», «Γη της ελιάς», «Γλυκάνισος», «Άγρια γη» και «Έρωτας φυγάς», έκαναν ταυτόχρονη πρεμιέρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Αλλά και οι σειρές «Εκτός υπηρεσίας», «Παγιδευμένοι» και «Ο Παράδεισος των κυριών» που θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα στο νησί μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

«Σασμός» στον Alpha

Όλοι ήταν έτοιμοι και χαρούμενοι για τον επικείμενο γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής, ωστόσο όλα ανατράπηκαν με τη σύλληψή του.

Ο γάμος ξαφνικά μετατρέπεται σε τραγωδία καθώς ο Μαθιός κρίνεται βασικός ύποπτος και συλλαμβάνεται για φόνο του Άγγελου Βρουλάκη. Οι δυο τους είχαν έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση και τα στοιχεία οδηγούν στον ίδιο. Οι καλεσμένοι κι οι φίλοι τους δεν περιμένουν με τίποτα μια τέτοια εξέλιξη και μένουν αποσβολωμένοι.

Τραγική φιγούρα είναι η Βασιλική, η οποία βρίσκεται σε σοκ κι είδε την πιο όμορφη στιγμή της ζωής της να παίρνει δυσάρεστη τροπή. Ο γιος της, ο Νικηφόρος ενημερώνεται τηλεφωνικά για την αργοπορία του Μαθιού και το λόγο που δεν εμφανίστηκε στην εκκλησία και στη συνέχεια επικρατεί πανικός.

 

 

«Γη της Ελιάς» στον Alpha

Με κομμένη την ανάσα άφησε τους τηλεθεατές το συγκλονιστικό φινάλε του πρώτου κύκλου στην Γη της Ελιάς. Στην έναρξη του δεύτερου κύκλου το κουβάρι ξετυλίγεται κι όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Μετά τη σύλληψη της Αθηνάς, την ημέρα του γάμου του Φίλιππου και της Βασιλικής, ο Λυκούργος επιστρέφει στο σπίτι του προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις όμως δεν έχουν σταματήσει. Μπροστά στα μάτια του θα συμβεί ένα συγκλονιστικό γεγονός που θα τον μπλέξει σε μια πολύ επικίνδυνη ιστορία. Στο μεταξύ, ο Κουράκος πιέζει την Αθηνά να ομολογήσει για τη δολοφονία του Δημήτρη. Εκείνη είναι απελπισμένη, καθώς συνειδητοποιεί πως όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Ο δρόμος για την προφυλάκισή της έχει ανοίξει και η Αθηνά σύντομα θα γνωρίσει την αγριότητα της φυλακής. 

 Την ίδια στιγμή, η Μαργαρίτα ανακαλύπτει σε αποσύνθεση το πτώμα του Ανέστη.  Μπορεί η Άννα και η Ευτυχία να πίστεψαν πως κάλυψαν τα ίχνη τους, το μέλλον, όμως, επιφυλάσσει άσχημες εκπλήξεις. Περνώντας από τα χωράφια της, την τραβά μία περίεργη μυρωδιά και τα βήματά της την οδηγούν στο σημείο που είναι τυλιγμένο με μαύρες σακούλες το νεκρό σώμα ενός άντρα.

 

 

 «Γλυκάνισος» στο Sigma

Ο έρωτας του Στρατή και της Ραζάν, ενός πλούσιου Μυτιληνιού και μιας Σύριας πρόσφυγα, γεννιέται στον πανέμορφο νησί της Λέσβου και τίποτα στο δρόμο τους δεν θα είναι εύκολο. Ένας Έλληνας χριστιανός και μία Σύρια μουσουλμάνα θα βρούνε πολλά εμπόδια στο δρόμο τους καθώς ο καθένας κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα. Όλα ξεκίνησαν από ένα ναυάγιο, όπου υποπλοίαρχος του πλοίου ήταν ο Στρατής κι υπαίτιος του τραγικού γεγονότος ο αδερφός της συζύγου του, Πάρης. Το τραγικό μυστικό αποκαλύπτεται καθώς η αιτία του ναυαγίου δεν ήταν μηχανική βλάβη αλλά λάθος χειρισμοί του Πάρη, ο οποίος υπό το βάρος των τύψεων του αυτοκτονεί. Την ίδια στιγμή φωτιά ξεσπά σε καταυλισμό προσφύγων και τα πτώματα είναι πολλά, με την Ραζάν να είναι αποκαρδιωμένη και να βρίσκεται στο νεκροταφείο στις κηδείες.

 

 

 «Άγρια Γη» στο Sigma

Μία γυναίκα αδίστακτη στο κυνήγι για εξουσία και πλούτο. Ένας άντρας που έχασε οικογένεια και περιουσία με βίαιο τρόπο και ζητά δικαίωση για όλα όσα του στέρησαν. Μια κοπέλα που αναζητά τον παιδικό της φίλο και την ξεγνοιασιά τους πίσω. Καθημερινοί άνθρωποι σε ακραίες καταστάσεις. Άνθρωποι ευαίσθητοι με ανάγκη για δικαίωση. Άνθρωποι σκληροί με δίψα για εκδίκηση. Ένας έρωτας που ξεκινά ανάμεσα σε συγκρούσεις, ψέματα και καλά κρυμμένα μυστικά.

Η ιστορία ξεκινά 28 χρόνια πριν, όταν ο δεκάχρονος γιος του Πέτρου Γαλάνη (Γιώργος Γάλλος), ιδιοκτήτη του κτήματος «Άγρια Πλαγιά», πέφτει θύμα απαγωγής μπροστά στα μάτια της εξάχρονης φίλης του Ελπίδας.

28 χρόνια μετά, η Ελπίδα (Παναγιώτα Βιτετζάκη) είναι παντρεμένη με τον Στέφανο (Πέτρος Σκαρμέας) και έχει ένα γιο. Η «Άγρια Πλαγιά» ανήκει πλέον στη μητέρα της Όλγα Γρίβα (Ζέτα Δούκα), που τότε ήταν γραμματέας του Πέτρου. Η Όλγα, αμέσως μετά την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια Γαλάνη και την απαγωγή του γιου τους, παντρεύτηκε τον Αντώνη (Χριστόδουλος Στυλιανού), φέρνοντας στον κόσμο τον γιο τους Αλέξη (Γιώργος Κοσκορέλλος).

Η Ελπίδα όμως, δεν ξέχασε ποτέ τον παιδικό της φίλο. Παράλληλα, ο Άρης Μάρκου (Στέφανος Μιχαήλ) επαγγελματίας στρατιώτης, που επιχειρεί σε αποστολές στην Αφρική, πέφτει σε ενέδρα και τραυματίζεται, στην προσπάθειά του να σώσει τη ζωή, του φίλου και συνάδελφού του, Μάνου (Θανάσης Πατριαρχέας). Ο Άρης βασανίζεται από εφιάλτες του παρελθόντος που στοιχειώνουν τη ζωή του. Εφιάλτες που πολύ σύντομα θα «ζωντανέψουν».

Ο Άρης, σοκαρισμένος, μαθαίνει μετά από τόσα χρόνια ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή του και την καταστροφή της οικογένειάς του και γυρίζει στην «Άγρια Πλαγιά» αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση. Ένα ντόμινο δραματικών εξελίξεων ξεκινάει…

 

 

«Έρωτας φυγάς» στο Οmega

Θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 που ξεπερνά τα σκοτάδια της, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από έναν έρωτα μοιραίο, πλοκή συναρπαστική, σταυροδρόμια ηθικής που συναντάμε ακόμη στο σήμερα, έντονους χαρακτήρες, συναισθήματα, και καταιγιστικές ανατροπές.

Mία δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου, με ένα μοναδικό καστ πρωταγωνιστών να δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρες που παλεύουν με διαχρονικά κοινωνικά στερεότυπα και βιώνουν πάθη, συγκρούσεις, προδοσίες, προκαλώντας το δίκαιο.

Μία ιστορία με πυρήνα έναν έρωτα αγνό, ουσιαστικό. Μία αγάπη βαθιά, που ανάμεσα στη γαλήνη του σωστού και την θύελλα του καταδικασμένου, φτάνει να παραβιάσει κανόνες που ισοπεδώνουν τις σχέσεις.

H Αλεξάνδρα (Ντάνη Γιαννακοπούλου) είναι μοδίστρα και ζει με τον ετεροθαλή αδελφό της και τη γυναίκα του. Είναι ερωτευμένη με τον Μάρκο (Σταύρος Σβήγκος) που δουλεύει σ’ ένα συνεργείο αυτοκινήτων και σχεδιάζουν να παντρευτούν. Ο αδελφός της έχει πάθος με τα χαρτιά και χρωστάει παντού. Γι’ αυτόν τον λόγο εμπλέκει την Αλεξάνδρα με έναν άνθρωπο του υποκόσμου, με σκοπό να ξεπληρώσει τα χρέη του και να σώσει τη ζωή του. Όταν το ανακαλύπτει ο Μάρκος, φτάνει στο έγκλημα για χάρη της αγαπημένης του. Με τη βοήθεια του αφεντικού του αποφασίζει να το σκάσει από την Αθήνα, όταν το μαθαίνει όμως η Αλεξάνδρα, τον ακολουθεί και αυτή. Και οι δύο γίνονται φυγάδες και φτάνουν άγνωστοι σε ένα μέρος που τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις…

 

 

«Παγιδευμένοι» στον ΑΝΤ1

Μία δολοφονία ενώνει τον δρόμο δύο ανθρώπων, εγκλωβίζοντάς τους σε έναν κυκεώνα συνταρακτικών αποκαλύψεων. Παγιδευμένοι στη δίνη καταλυτικών για τη ζωή τους γεγονότων, αναζητούν την αλήθεια και τη λύτρωση…

Η δικηγόρος Άννα Ροδίτη και ο Εισαγγελέας Δημήτρης Μαρκέτος. Δύο νομικοί που μοιράζονται το ίδιο πάθος  στον αγώνα τους για την απόδοση της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας ο καθένας  εντελώς αντίθετες μεθόδους.

Ο Δημήτρης, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες, είναι ειλικρινής και σταθερός, ενώ η Άννα είναι επαναστάτρια, δεν έχει όρια και δεν την σταματάει πουθενά προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα όταν συναντιούνται οι δρόμοι τους, η διαμάχη είναι αναπόφευκτη.

Ο Δημήτρης θα πιαστεί απροετοίμαστος όταν θα ανακαλύψει ότι η υπόθεση δολοφονίας ενός νεαρού κοριτσιού θα χτυπήσει συθέμελα την ίδια του την οικογένεια: ο αδελφός του, Θοδωρής, θεωρείται ο κύριος ύποπτος της υπόθεσης.

Ο Σπύρος Μαρκέτος, πατέρας του Δημήτρη και  του Θοδωρή και Διοικητής της Αστυνομίας, θα βρεθεί μπροστά σ’ ένα τεράστιο δίλημμα.

Ο Εισαγγελέας Σταύρος Μαυρίδης, που έχει αναλάβει την υπόθεση, αποφασίζει την κράτηση του Θοδωρή.  Τα κίνητρά του είναι καθαρά ή μήπως κρύβουν μία  προσωπική διαμάχη με τον Δημήτρη;

Ο Δημήτρης χρειάζεται έναν καλό και δυναμικό δικηγόρο για να σώσει τον αδελφό του.  Όλα όσα καταλογίζει στην Άννα μέχρι τώρα, φαίνεται να είναι τα μόνα όπλα για να τον σώσει . Θα τον βοηθήσει η Άννα να αποδείξει την αθωότητα του αδελφού του; Είναι ο Θοδωρής πραγματικά αθώος; Γιατί κρατάει το στόμα του κλειστό σχετικά με το τι έκανε τη νύχτα του φόνου; Η μοναδική πληροφορία που τους δίνει, αποδεικνύεται ότι είναι ψέμα.

Οι δρόμοι της Άννας και του Δημήτρη συναντιούνται σ’ ένα σταυροδρόμι που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Αμφισβητούν, πλέον, όλα όσα πίστευαν. Κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει ότι η μοίρα τους παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Γιατί σ’ αυτόν τον αγώνα που ξεκινάνε μία συγκλονιστική αποκάλυψη θα ανατρέψει τα πάντα…

 

 

«Εκτός Υπηρεσίας», στον ΑΝΤ1

Ο Κάβουρας. Ένα νησί με μηδενική εγκληματικότητα.

Το Καμπανάκι και το Ποθητό. Δύο χωριά που στο παρελθόν τα χώριζε αιώνια έχθρα, αλλά τώρα ζουν μονιασμένα και αγαπημένα. Ένα αστυνομικό τμήμα που απειλείται να κλείσει λόγω αδράνειας.

Τι θα δούμε στο αποψινό πρώτο επεισόδιο

Στον μακρινό Κάβουρα, οι κάτοικοι του νησιού είναι σε «πυρετό» προετοιμασιών, για να γιορτάσουν, τα Νταντουλέικα 2022. Οι Ποθητιώτες και οι Καμπανιώτες, σημαιοστολίζουν την πλατεία, προς τιμήν του τοπικού ήρωα, Ανέστη Ντάντουλα, έχοντας αφήσει πίσω τους τις παλιές έχθρες.

Ο Κάβουρας είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα, με μηδενική εγκληματικότητα! Οι τρεις αραχτοί αστυνομικοί, θα δεχθούν τα επίσημα συγχαρητήρια της πολιτείας, για το επίτευγμα τους, αλλά και ένα φάκελο με τις μεταθέσεις τους! Θα πρέπει να μαζέψουν γρήγορα τα μπογαλάκια τους, γιατί θα στελεχώσουν άλλα τμήματα της χώρας…

Θα αποχαιρετήσουν εδώ και τώρα την ανεμελιά και το αραλίκι, αλλά και τους συγγενείς τους! Οι τρεις αστυνομικοί απελπισμένοι και με βαριά καρδιά οδηγούνται σε μια ανορθόδοξη απόφαση για να μην κλείσει το αστυνομικό τους Τμήμα… να δημιουργήσουν ένα «έγκλημα» εκεί που δεν υπάρχει.

Έτσι αποφασίζουν να κλέψουν τα λείψανα του Ντάντουλα, ώστε να προκαλέσουν εχθροπραξίες ανάμεσα στα δύο χωριά! Για τα λείψανα του ήρωά τους, σίγουρα οι νησιώτες θα πιαστούν στα χέρια και θα ανέβει ο δείκτης της εγκληματικότητας στον φιλήσυχο Κάβουρα. Και κάπως έτσι, οι αστυνομικοί ίσως καταφέρουν να παραμείνουν στο νησί, γιατί πλέον θα είναι απαραίτητοι!

 

 

 

«Ο Παράδεισος των κυριών» στον Alpha

Ένα υπέροχο πολυκατάστημα γυναικείων ειδών. Άνθρωποι χαμογελαστοί, άνθρωποι σκυθρωποί, μακιγιαρισμένοι, καθωσπρέπει. Ακίνητοι σαν κούκλες στη βιτρίνα. Η βιτρίνα φωτεινή, λαμπερή, πολύχρωμη. Αλλά τι κρύβει η πίσω όψη; Πόσα μυστικά σκεπάζει το φως; Τραπουλόχαρτα και χαρτονομίσματα αιωρούνται. Χρυσές λίρες πέφτουν από τα χέρια. Ένα όπλο γυαλίζει στο ημίφως. Δάκρυα κυλούν στα γυναικεία μάγουλα ανακατεμένα με μάσκαρα και ρίμελ. Το μυστήριο δεν λύνεται ούτε όταν τα φώτα ανοίξουν, ούτε όταν οι σκιές εξαφανιστούν.

«Ο Παράδεισος των κυριών», η υπερπαραγωγή του Alpha στη μυθοπλασία, μας ταξιδεύει στα 60΄ς και η υπέροχη μουσική που ντύνει το trailer φέρνει σε πρώτο πλάνο την αίσθηση της εποχής. Μια πλούσια σειρά με φινέτσα αλλά και μυστήριο, με στυλ και κομψότητα, ατμοσφαιρική, μεθυστική όπως τα αρώματα της εποχής αλλά με κρυμμένα μυστικά και πάθη. Πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα του «Παραδείσου» κρύβονται ψέματα κι έρωτες, επιθυμίες και πόθοι, ίντριγκες και δολοφονίες. Οι ζωές των πρωταγωνιστών σε πρώτο πλάνο, στη βιτρίνα, φαντάζουν ευτυχισμένες και γεμάτες, τι συμβαίνει όμως όταν το πολυκατάστημα κλείνει και οι ζωές αυτές κλείνονται στα σπίτια τους;

Η δραματική σειρά εποχής «O Παράδεισος των κυριών», μια μεγάλη και φιλόδοξη υπερπαραγωγή με υπέροχα σκηνικά και κουστούμια, πλαισιωμένη με λαμπερούς πρωταγωνιστές, μεταφέρει τον τηλεθεατή στο κλίμα και το ιστορικό πλαίσιο της δεκαετίας του ’60, μιας δεκαετίας από τις σημαντικότερες της νεότερης ιστορίας για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο όλο τον κόσμο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη
#SurvivorGR: Η Σταυρούλα ξανασυστήθηκε με την κορυφαία: «Γιατί, ποια είσαι εσύ;» - «Eίμαι η Κατερίνα Δαλάκα!»
On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»
Το grand finale, τα δώρα του Ρέμου στη Φουρέιρα για τον γιο της και τον Μποτία, και οι λαμπερές παρουσίες