Η Parfums Christian Dior ανακοινώνει το νέο της δημιουργό αρωμάτων, Francis Kurkdjian

 

 

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής και δημιουργός αρωμάτων του οίκου Francis Kurkdjian, τον οποίο ίδρυσε το 2009 μαζί με τον Marc Chaya και ανήκει στο Group της LVMH από το 2017, ο Γάλλος δημιουργός Francis Kurkdjian, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρωματοποιούς του κόσμου σήμερα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Francis Kurkdjian.

Ένα ταλέντο που φάνηκε από νωρίς, ήταν μόλις 25 ετών όταν συνέθεσε το πρώτο του ανδρικό άρωμα, Le Male του Jean-Paul Gaultier, το οποίο αποτέλεσε την αρχή της καριέρας του.

Ένας παθιασμένος καλλιτέχνης και εξαιρετικά επιδέξιος αρωματοποιός, δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται ύστερα από αυτήν την αρχική επιτυχία, επαναπροσδιορίζοντας την ίδια την έννοια του αρώματος, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος ενός bespoke ατελιέ αρωμάτων το 2001.

Είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία εντυπωσιακών αρωμάτων για μυθικούς οίκους, συμπεριλαμβανομένου του Dior, για τον οποίο συνέθεσε το Eau Noire και το Cologne Blanche της La Collection Privée Christian Dior.

Το 2008, ανακηρύχθηκε καλύτερος αρωματοποιός από το περιοδικό Cosmétique και πολλά από τα αρώματά του έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία.

Το 2009 πήρε τον τίτλο Knight Of Arts And Letters. Ένας οραματιστής, που επεκτείνει συνεχώς το εύρος δυνατοτήτων που σχετίζονται με τα αρώματα, ο Francis Kurkdjian φέρνει μια καλλιτεχνική διάσταση στη δημιουργία αρωμάτων.

Έχει υπογράψει πολυάριθμες συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες όπως η Sophie Calle και ο χορογράφος Christian Rizzo.

Το διαρκές ταξίδι αισθήσεων τον οδήγησε επίσης, σε αξέχαστα οσφρητικά installation και παραστάσεις σε υπέροχες τοποθεσίες όπως το Grand Palais και το Château De Versailles, ένα μοναδικό μέρος που έχει συνδεθεί πολλές φορές με τον Dior.

Ο Laurent Kleitman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Parfums Christian Dior, δηλώνει: «Ο Francis Kurkdjian είναι ένας οραματιστής αρωματοποιός και ένας παθιασμένος καλλιτέχνης, που φέρει την πλήρη δημιουργικότητά του, το savoir-faire και τον επαγγελματισμό του στα αρώματα Dior, δημιουργώντας τα μελλοντικά αρώματα Dior που θα κατακτήσουν τον κόσμο.

Ο Francis θα αναπτύξει τις δημιουργίες του μέσα από μια εξαιρετική αρωματική κληρονομιά που ξεκίνησε το 1947, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση εξαιρετικών λουλουδιών και τολμηρών δημιουργικών πρωτοβουλιών».

Ο Francis Kurkdjian προσθέτει: «Είναι ύψιστη τιμή για μένα να ανήκω στην Parfums Christian Dior, έναν οίκο με ιστορία, που αποτελεί πλούσια πηγή έμπνευσης και κοιτάει με αποφασιστικότητα το μέλλον. Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ το όραμά μου μέσω των αρωματικών μου δημιουργιών. Το να δουλεύω στον οίκο Dior, ενώ συνεχίζω να δημιουργώ για το δικό μου οίκο είναι ένα μεγάλο προνόμιο. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Bernard Arnault για την εμπιστοσύνη του σε μένα ως μέλος της LVMH και να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Claude Martinez, Stéphanie Medioni, Laurent Kleitman και Marc Chaya για την υποστήριξή τους».

Ο FRANCIS KURKDJIAN ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ FRANÇOIS DEMACHY, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ DIOR ΑΠΟ ΤΟ 2006.

Ένας δημιουργός αρωμάτων εξαιρετικού ταλέντου, ο François Demachy έχει ανανεώσει τολμηρά εμβληματικά αρώματα της κληρονομιάς του Dior, όπως το J’adore και το Miss Dior, εξερευνώντας επίσης, νέα αρωματικά μονοπάτια στη συλλογή La Collection Privée Christian Dior.

Η πιο εντυπωσιακή επιτυχία του παραμένει το Sauvage, ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που γεννήθηκε το 2015 και το κορυφαίο σε πωλήσεις ανδρικό άρωμα στον κόσμο.

Ένας ιθαγενής της Grasse με πάθος για τα λουλούδια, που έχει εργαστεί, ιδιαίτερα για να προσδώσει στα αρώματα Dior τα καλύτερα συστατικά, πολλαπλασιάζοντας τις αποκλειστικές συνεργασίες με νέους καλλιεργητές λουλουδιών από την Grasse.

«Ο François Demachy θα παραμείνει ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα μεταξύ όλων εκείνων που βοήθησαν να εξυμνήσουμε το μοναδικό πνεύμα Dior και να διαιωνίσουμε το όνειρο του Dior.

Τα αρώματά του είναι διαχρονικοί θησαυροί. Ήταν μια εξαιρετική περιπέτεια και μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι μαζί του, τόσο στο Παρίσι όσο και στην Grasse», επισημαίνει ο Laurent Kleitman. @DIORBEAUTY @DIOR


MANDATORY CREDITS: PHOTOGRAPHER JULIA NONI for Parfums Christian Dior / @diorbeauty @julia_noni - MENTIONS:

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»