Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά με δάκρυα στα μάτια, τον gentleman Δάκη

 

Πότε και που θα γίνει η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας - Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με μηνύματα θλίψης - Η τελευταία δήλωσή του: «Δεν θέλω να στεναχωριέται ο κόσμος για μένα»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο Δάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, σκορπώντας θλίψη στο Πανελλήνιο. Ο τραγουδιστής με την πολυετή καριέρα, που πάλεψε σαν λιοντάρι με τον καρκίνο, ήταν για τους συναδέλφους του «ο καλός φίλος», ο «ευγενικός τραγουδιστής με το χαμόγελο», ο «ευαίσθητος καλλιτέχνης», «ο αιώνιος έφηβος»… Για τον απλό κόσμο ο «αξιαγάπητος Δάκης». 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο - Έφυγε από τη ζωή ο Δάκης

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό», η κηδεία του Δάκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31/5 στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο Γλυφάδας. Εκεί, συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Η επιθυμία της οικογένειας

Όπως είπε ο παρουσιαστής, επιθυμία των μελών της οικογένειας του Δάκη είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου».

 

 

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Δάκη έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η καλή του φίλη και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ.

«Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας έκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’ αγαπώ πάντα… Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του».

 

 

 

 

«Ο Δάκης ήταν ο παιδικός μου έρωτας στο σχολείο. Όταν ξεκίνησα ραδιόφωνο είχα την τύχη να τον γνωρίζω. Από τότε γίναμε κολλητοί. 34 χρόνια κάθε πρωί πίναμε τον καφέ μας μιλώντας στο τηλέφωνο 1-1,5 ώρα. Ήταν η ψυχή μου», περιέγραψε για τη σχέση τους.

«Όταν αρρώστησε το 2018  και είπαν οι γιατροί ότι του δίνουν 3 μήνες ζωής, έγινε ο ψυχικός του γιατρός, του έδινα προοπτική με πράγματα που ήξερα ότι λαχταρά και αγαπάει. Εκτός από τους γιατρούς που έκαναν το θαύμα τους και τον ίδιο που ήθελε να ζήσει, εγώ του έβαζα στόχους, του έδινα κίνητρο, να βλέπει μπροστά 3 μήνες, έξι μήνες, του έλεγα ότι θα πάμε για συναυλία. Ζήσαμε πολλά μαζί. Ήταν το χαμογελαστό και το αισιόδοξο παιδί. Δεν ήταν της ίντριγκας και του κουτσομπολιού», πρόσθεσε η ίδια.

«Κοιτούσα τα μηνύματα που έχουμε μαζί. Η τελευταία μας κουβέντα ήταν το Σάββατο, του κρατούσα το χέρι και του έλεγα ότι τον αγαπώ πολύ», ανέφερε σχετικά με την τελευταία τους συνομιλία.

 

 

Η εφημερίδα «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας με τον αείμνηστο τραγουδιστή περίπου δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του. 

Στην εν λόγω σύντομη τηλεφωνική κουβέντα που είχαν οι δυο τους, ο Δάκης είχε ζητήσει από τον Νίκο να μη γράψει τίποτα, επιθυμία που η εφημερίδα σεβάστηκε. 

«Δάκη καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένειά σου;» είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον τραγουδιστή να απαντάει: «Πώς να πηγαίνω ρε Νικόλα; Σχεδόν δέκα μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα, γιατί δεν θέλω να στεναχωριέται ο κόσμος για μένα» απάντησε δείχνοντας περίτρανα, ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, το ήθος που τον διέκρινε ως άνθρωπο.

 

Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με μηνύματα θλίψης

 

  •   Ευρυδίκη

 

Φίλε μου αγαπημένε, υπέροχε μου Δάκη, δεν έχω λόγια που να περιγράφουν το πώς αισθάνομαι για σένα. Ήσουν πάντα ευγενικός, χαμογελαστός, γενναιόδωρος, ανοιχτόκαρδος, δοτικός. Δίπλα στους φίλους σου σε κάθε στιγμή, στα όμορφα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες, να χαρίζεις με χαμόγελο λίγη απο την αισιοδοξία σου.

Δεν μπορέσαμε να βρεθούμε τους τελευταίους μήνες αλλά αισθάνομαι ήσυχη μέσα μου γιατί πρόλαβα και σου μίλησα. Πρόλαβα και σου είπα πόσο σ’ αγαπώ και πόσο σε ευγωμονώ για όσα έκανες για μένα τα πρώτα εκείνα χρόνια, στο ξεκίνημα μου.

Μεγάλη η θλίψη μου σήμερα…

Καλό ταξίδι αγαπημένε μου. Κοιμήσου τώρα…

 

 

Κώστας Σχοινιού:

 

 

 

 

Το συμβόλαιο σου με την ζωή έληξε στα 79 Χρόνια.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα τρελά γέλια που κάναμε στις περιοδείες με το Θέατρο μέσα στο αμάξι. Δεν θα ξεχάσω που πάντα ήσουν δίπλα μου και στις χαρές μα και στις λύπες...

Άφησες μία μεγάλη παρακαταθήκη τα διαχρονικά σου τραγούδια!

Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση...

 

Χρήστος Δάντης:

 

 

Καλό ταξίδι γλυκέ μου Δάκη, υπέροχε άνθρωπε…

Θα θυμόμαστε πάντα την όμορφη φωνή, τα αστεία και την αγάπη σου για ζωή.

 

Μαίρη Χρονοπούλου:

 

 

 Έφυγες καλοκαίρι φίλε. Μετά από «τόσα καλοκαίρια». Γιατί;

Η μαγική σου φωνή συνόδεψε ενα εμβληματικό χορευτικό μου. Δεν υπήρξαμε κολλητοί αλλά όταν συναντιόμασταν είχαμε μια σπάνια ένωση. Θυμάμαι πάντα την ευγένεια σου, το χιούμορ σου, όλα. Η αιγιπτιωτικη καλή, παλιά αγωγή. Εις το επανιδείν. ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ. #rip #tosakalokairia

 

 Τόνι Σφήνος:

 

 

 

Θυμάμαι την πρωτη φορά που ήθελα να συνεργαστούμε μου είπες στο τηλέφωνο :"θελω να σε γνωρισω απο κοντά να δω τι άνθρωπος εισαι.." και έτσι έγινε. Μακάρι να σε γνώριζα πολλά χρόνια πριν και να χόρταινα την φιλία μας αλλά κρατώ το ζεστό σου χαμόγελο την καλή σου καρδιά και κατάλαβα και γω τι άνθρωπος ήσουν. Σε αγκαλιάσαμε με τα τραγούδια σου και το ήθος σου θα εισαι παντα δίπλα στη σκηνή μαζι μας... Καλό ταξίδι φιλε...

 

 Νίκος Μαστοράκης:

 

 

 OI AΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ

Φαινεται σαν χθες, που ηχογραφουσαμε με τον αρτι αφιχθεντα εξ Αιγυπτου pop τραγουδιστη Dakis, το Monsieur Cannibal. To παιδι εγινε φιλος, μετα καλος φιλος, μετα αχωριστος φιλος και τωρα το καλο αυτο, γελαστο, προθυμο παιδι εφυγε για το κομματι του ουρανου που του αξιζει. Κι οσες επιτυχιες και να εκανε, το παιδι εμεινει προσγειωμενο, γελαστό, τυλιγμενο σε μια καλωσυνη που πολλες φορες του τη χρεωσαμε σαν ελαττωμα. Πλαϊ του, άλλα "παιδια" καβαλλα στο καλαμι, σε προσωπικες συγκρουσεις και αμετροεπεις αδιακρισιες, οσο ο Dakis εδινε μαθηματα διακριτικοτας και πιστης στους φιλους. Τωρα θα δινει μαθηματα στους αγγελους πώς να χαμογελουν.

Ο θανατος του, μερες μετα του Βαγγελη, πληγωνει ξανα και στεγνωνει καθε προσθετη λεξη...

 

Έλενα Παπαρίζου:

  

 

 Αντίο αγαπημένε μας Δάκη…

 

Φωτεινή Δάρρα:

  

 

Ήταν χαρά μεγάλη που σε γνώρισα και ακόμα μεγαλύτερη που τραγουδήσαμε μαζί! Αντίο γλυκέ μου, υπέροχε Κύριε Δάκη!🙏❤️

 

Άντζελα Δημητρίου: 

  

 

Από την πρώτη μας γνωριμία... μέχρι και τις συνεργασίες μας...

θα θυμάμαι πάντα το ζεστό σου χαμόγελο και την αγνή σου ψυχή!!!

"Τόσα καλοκαίρια" μας συντρόφευες με την υπέροχη φωνή σου ...

Καλό ταξίδι αγαπημένε μου

ΔΑΚΗΣ - Official #Δάκης

 

 Κωνσταντίνος Χριστοφόρου:

 

Δάκη μου, υπέροχε μου άνθρωπε με τη βελούδινη φωνή, φίλε μου τόσα χρόνια, γενναιόδωρε και γλυκέ! Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου! «Είμαι ζωντανός Κωνσταντίνε μου!Τραγουδώ! Αντέχω!»,μου είχες πει πριν από δύο χρόνια όταν τραγουδήσαμε μαζί… Καλό σου ταξίδι #Δάκης #rip #Dakis

 

Χάρης Βαρθακούρης:

  

 

 Φαίη Σκορδά: 

  

 Αλέξανδρος Μπουρδούμης:

 

   

 Ιλένια Ουίλιαμς:

 

 

 

 

 Η Πωλίνα «έσπασε» για τον Δάκη

Η Πωλίνα μιλώντας στην εκπομπή «Τι λες τώρα» δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της για τον αγαπημένο της φίλο.

«Ήμουν προετοιμασμένη. Διάβασα την ανάρτηση της Λουκίλας Καρρέρ το πρωί. Όπως καταλαβαίνεις δεν παλεύεται καθόλου. Δεν έχω λόγια, δε μπορώ να το διαχειριστώ καθόλου. Είχα ένα χρόνο να τον δω. Από πέρσι τον Απρίλιο είχα να τον δω. Ήταν κλεισμένος μέσα στο σπίτι» είπε με δάκρυα στα μάτια η Πωλίνα στον Αρτ Αντιμιάν.

Ήταν ένας ήρωας που για πολύ καιρό με αισιοδοξία και ευγένεια μας έδινε κουράγιο σε όλα τα θέματα και ξέραμε πως είχε μεγάλη ταλαιπωρία. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως ξεκουράστηκε» πρόσθεσε.

 

 

Όπως είπε ο κ. Παπαργυρόπουλος, «ο Δάκης ήταν ένα παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ».

Σημείωσε πως ο τραγουδιστής ήταν ξάδερφος του Ντέμη Ρούσσου και ήταν ένας ιδιαίτερα μορφωμένος άνθρωπος, καθώς μίλαγε 5-6 γλώσσες.

Ο επιχειρηματίας μίλησε και για την αισιοδοξία που επεδείκνυε για τη ζωή ο Δάκης, ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές.

Ο  Τόνι Σφήνος στη δικιά του τοποθέτηση για τον τραγουδιστή, μίλησε για την πρώτη μέρα γνωριμίας τους, επισημαίνοντας την ευγένεια ψυχής τους και όπως είπε η σκηνή και το χειροκρότημα ήταν η ζωή του.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής είχε ζητήσει από τον Τόνι Σφήνο να τον γνωρίσει πρώτα προσωπικά και ύστερα να συνεργαστούν.

Ο Αρτ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Πωλίνα, η τραγουδίστρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της για τον αγαπημένο της φίλο.

«Ήταν ένας ήρωας και μας έδινε κουράγιο σε όλα τα θέματα και ξέραμε πως είχε μεγάλη ταλαιπωρία. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως ξεκουράστηκε» δήλωσε η τραγουδίστρια.

Ο Κώστας Μπίγαλης είπε σε χρόνο ενεστώτα για τον αγαπημένο φίλο του και «μεγάλο καλλιτέχνη», όπως τον χαρακτήρισε. «Λέω “είναι” γιατί ένας καλλιτέχνης υπάρχει πάντα» δήλωσε.

 

 

 

Η Μπέττυ Μαγγίρα δεν μπορούσε να μην ξεκινήσει την εκπομπής της, «Ποιος είναι πρωινιάτικα», με το τραγούδι του Δάκη, «Τόσα καλοκαίρια». Η παρουσιάστρια, η οποία έχει συνεργαστεί μαζί του μίλησε με τρυφερά λόγια για εκείνον και φανερά συγκινημένη αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες από την συνεργασία τους.

Τα λόγια της βγήκαν από την καρδιά της και τον ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε δημόσια. Πιο συγκεκριμένα η Μπέττυ Μαγγίρα δήλωσε: «Η εβδομάδα ξεκινάει με ένα πολύ στενάχωρο και θλιβερό γεγονός, έφυγε από κοντά μας, ο Δάκης, ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας φανταστικός τραγουδιστής, ένας κύριος, ο τζέντλεμαν του ελληνικού πενταγράμμου, ένας άνθρωπος που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου μίας και ήταν ο πρώτος που πίστεψε σε εμένα και με είχε φωνάξει μάλιστα, όταν αποφάσισε να κάνει ένα remake όλων των τραγουδιών του και να πούμε μαζί το ‘’Μίλα μου’’. Είμαι φανερά συγκινημένη γιατί με πίστευε τόσο πολύ χωρίς να έχουμε γνωριστεί».

Και πρόσθεσε:«Δάκη μου λυπάμαι που ταλαιπωρήθηκες τις τελευταίες στιγμές αυτές της ζωής σου αλλά ήσουν υπέροχος. Καλό σου ταξίδι».

 

 

Για την απώλεια του Δάκη μίλησε ο Μάκης Δελαπόρτας στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό». Η συγκίνησή του, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη που δεν άντεξε και ξέσπασε σε δάκρυα.

«Αποχαιρετώ τα εφηβικά μου χρόνια, αλλά κι έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Έναν άνθρωπο της ζωής μου, της καθημερινότητάς μου, της καρδιάς μου. Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που με κάλεσε να πάω σπίτι του και να μου δώσει το αρχείο του.

Και μου είπε πως “εσύ ξέρω πως τα αγαπάς και ξέρω και τι πρέπει να κάνεις όταν εγώ πια δεν θα είμαι εδώ”», είπε συγκινημένος ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Καταλαβαίνετε πως η φόρτισή μου είναι πολύ μεγάλη γιατί έχασα ένα κομμάτι από τη ζωή μου», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας και ξέσπασε σε δάκρυα.

 

 

Διαφορετικά ξεκίνησε και το «Καλύτερα δε Γίνεται». Η έναρξη της εκπομπής ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Δάκη, οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η Ναταλία Γερμανού είπε το δικό της αντίο στον διάσημο καλλιτέχνη μιλώντας με λόγια καρδιάς για εκείνον. Η Εβελίνα Νικόλιζα εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη δεδομένης της στενής σχέσης του Δάκη με τη μητέρα της. Μπέσσυ Αργυράκη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη