Γιατί όρμησε η Σάσα Σταμάτη με μπράβους και διέκοψε την παράσταση του Ζαραλίκου;

 

Η φιλία της Σάσας - Μαρινάκη και η ανάρτηση της - Χριστόφορος Ζαραλίκος:  Η ατάκα που ενόxλησε τη Σταμάτη και τους μπράβους - Το φαρμακερό σχόλιο της Ακρίτα και οι δηλώσεις φωτιά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ένταση επικράτησε σε θέατρο Καρέζη όπου εμφανίζεται ο γνωστός σατιρικός ηθοποιός. Η εισβολή της Σάσας Σταμάτη, η οποία διέκοψε για λίγο την παράσταση συνοδεύτηκε από πολιτικές αντιδράσεις. 

Ένα περιστατικό «εισβολής» της Σάσας Σταμάτη με συνοδεία αγνώστων ανδρών, αναστάτωσε τη παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, «200 χρόνια δανεικά», που λάμβανε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο Καρέζη.

Η παρουσιάστρια επιχείρησε να διακόψει τη παράσταση, και μετά από λίγα λεπτά έντονης λογομαχίας, απομακρύνθηκε από τη σκηνή υπό τις προτροπές του κοινού. Ο ίδιος ο κωμικός κράτησε ψύχραιμη στάση, ζητώντας της επανειλημμένα να αποχωρήσει για να μπορέσει να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Μάλιστα ο Χρ. Ζαραλίκος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας «θα βγουν έξω οι άνθρωποι αφού δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν. Θα φύγουν, σας παρακαλώ».

Ο ίδιος ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, τοποθετήθηκε εν συνεχεία, και μετά το τέλος της παράστασής του, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας αιχμές.

 

Η φιλία της Σάσας με τον Μαρινάκη

Η τηλεπαρουσιάστρια, φέρεται να ενοχλήθηκε από χιουμοριστικές αναφορές στον Βαγγέλη Μαρινάκη που είχε συμπεριλάβει ο γνωστός stand up κωμικός στην παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» στο θέατρο «Καρέζη».

Η Σάσα Σταμάτη, που είναι από την Μάνδρα, δεν κρύβει τη φιλία της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο, μάλιστα, είχε συνοδεύσει στην «περιοδεία» του στους πλημμυροπαθείς το 2017.

Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι εάν η Σάσα Σταμάτη πήγε τυχαία στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου ή γνωρίζοντας ότι υπάρχουν σατιρικές αναφορές στον Βαγγέλη Μαρινάκη επέλεξε να την παρακολουθήσει και να προκαλέσει επεισόδιο με τη συμμετοχή των συνοδών της, κατά την καταγγελία με τη συμμετοχή μπράβων. 

Χριστόφορος Ζαραλίκος:  Η ατάκα που «ενόxλησε» τη Σάσα Σταμάτη και τους μπράβους

Όσον αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτό που αναφέρεται στην παράσταση είναι πως εάν δεν μας έδιναν λεφτά οι Άγγλοι, θα έπρεπε να τα βρει ο Μιαούλης με το πλοίο του, το «Γκιαούρ- One».

«Ο κόσμος εξαργιώθηκε, τους γιούχαρε και τους έδιωξε από το θέατρο»

Η έφοδος της Σάσας Σταμάτη και των συνοδών της στη σκηνή, όπως περιγράφει στο avgi.gr ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, εξαγρίωσε τους υπόλοιπους θεατές που κινήθηκαν εναντίον τους και άρχισαν να ανεβαίνουν στη σκηνή. 

«Η προσπάθειά μου ήταν να εκτονώσω την κατάσταση γιατί οι υπόλοιποι θεατές άρχισαν να τους γιουχάρουν και να ανεβαίνουν στη σκηνή με απειλητικές διαθέσεις. Προσπάθησα να ηρεμήσω τα πράγματα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τελικά η Σάσα Σταμάτη και οι πέντε συνοδοί της, μπροστά στην αντίδραση του κόσμου αναγκάστηκαν να φύγουν από το θέατρο», μας επεσήμανε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος. 

Ο γνωστός stand up κωμικός, ξεκαθαρίζει πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι της εξουσίας και της πολιτικής και της οικονομικής που σατιρίζω, είναι απέναντί μου. Δεν έχω αγαπημένο λεφτά ούτε κάποιον που αντιπαθώ περισσότερο. Δεν έχω φίλους σε αυτό το επίπεδο. Οι φίλοι μου είναι της τάξης μου, είναι στις λαϊκές αγορές».

Στην ερώτησή μας εάν μετά το πρωτοφανές περιστατικό και την προσπάθεια λογοκρισίας με βίαιο τρόπο, φοβάται, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας απάντησε: «Το κάνω χρόνια αυτό. Το χειρότερο που φοβάμαι είναι να μην σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπώ».

Η Σάσα Σταμάτη προχώρησε σε ανάρτηση στο instagram για το γεγονός ότι διέκοψε-με το έτσι θέλω- την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου όταν άκουσε κάτι που δεν της άρεσε.

Η τηλεπερσόνα, τόνισε ότι ένιωσε να προσβάλλονται στο όνομα της σάτιρας και της πλάκας οι Αρβανίτες και οι Μανδράιοι και συμπλήρωσε ότι της αρέσει η «κανονική» σάτιρα χωρίς όμως να διευκρινίζει τι εννοεί με τον όρο κανονική. Ενημερώνει πάντως ότι υπήρξε φαν του Χάρρυ Κλυν και του Τζίμη Πανούση.

Η Σάσα Σταμάτη, κλείνει την ανάρτηση ως εξής: «Θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο παραπάνω μυγιάγγιχτη για όσους ήταν εκεί (στη Μάνδρα) βοηθώντας με πράξεις και χωρίς μεγάλα και ψεύτικα λόγια και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

 

 

Το περιστατικό σχολίασε και η κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπό της, Γιάννη Οικονόμου να παίρνει θέση υπέρ του κωμικού, για το όλο συμβάν.

Όπως έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Twitter:

«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης  παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

 

 

Δήλωση του Αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνου Σκουρολιάκου

Με αφορμή το περιστατικό, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, στάθηκε στη κρίση που περνά ο πολιτισμός στη χώρα, και τόνισε πως είναι συνολικό χρέος η προστασία της πολιτιστικής δημιουργίας.

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες.

Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει.

Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν "αγανακτισμένους" σε ρόλο "μπράβου", επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», αναφέρει άλλωστε το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, για τη διακοπή παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Το «Τζένη Καρέζη» 

Άμεση ήταν η αντίδραση του θεάτρου, το οποίο με μία ανακοίνωση εξέφρασε τη στήριξή του στον Χριστόφορο Ζαραλίκο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το περιστατικό, χρησιμοποιώντας μία φράση του Καρόλου Κουν:

«Το θέατρο "Τζένη Καρέζη" με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές. Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας.

Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει. Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα».

«Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ" όπως είπε ο Κάρολος Κούν».

Έλενα Ακρίτα: Η κ. Σταμάτη δεν θα περάσει αυτόφωρο;

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν και το σχόλιο που έκανε η Έλενα Ακρίτα, η οποία αναρωτήθηκε εάν η Σάσα Σταμάτη θα περάσει αυτόφωρο για την πράξη της.

«Εκεί που καταντήσαμε, θα λέμε "Έλληνας δημοσιογράφος" και θα εννοούμε τον Φουρθιωτη και τη Σταμάτη. Και θα φταίμε όλοι γι’ αυτό. Υ. Γ. Αλήθεια η κ. Σταμάτη δεν θα περάσει αυτόφωρο; Το 24ωρο δεν έχει λήξει ακόμα» έγραψε στο Facebook.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
«Βόμβα» από στενό φίλο του Harry: «Το παλάτι είπε ψέματα για τον καρκίνο της Kate Middleton»
Ο άγριος τσακωμός Chiara Ferragni και Fedez στο πάρτι γενεθλίων της κόρης τους και η μετακόμιση
H Christina Applegate για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου»
Μαυρίκιος Μαυρικίου – Ιλάειρα Ζήση: Η στιγμή που βλέπουν στον υπέρηχο το πρόσωπο της κόρης τους