Ποινική δίωξη σε βάρος ακόμη ενός ηθοποιού για βιασμό-Αρνείται ενοχή

Νέα δικογραφία ανοίγει πλέον ενώπιον ανακριτή και για έναν ακόμη ηθοποιό, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ποινική δίωξη για βιασμό, αδίκημα που ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι ηθοποιοί που διώκονται για βιασμό είναι τρεις, δεδομένου ότι για τέτοιου είδους κατηγορίες έχουν προφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγναδης (σ.σ. μάλιστα ο τελευταίος διώκεται και για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκων). Επιπλέον, ένας ακόμη ηθοποιός είχε κατηγορηθεί για τέτοιας φύσεως αδικήματα, πλην όμως η σχετικη δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Ειδικότερα, ο κ. Σπυρόπουλος, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος του τρίτου ηθοποιού.

Το αδίκημα για το οποίο ασκήθηκε η δίωξη φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020. Ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηθοποιός με τις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη. Φέρεται να υποστήριξε πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία.

Την ίδια ώρα, προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που είχε ανοίξει μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προχωρήσει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Τέλος, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας με τα οποία οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»