Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Επτασφράγιστο μυστικό για τουλάχιστον 90 χρόνια η διαθήκη του Φίλιππου

  17/09/2021 12:13
Επτασφράγιστο μυστικό για τουλάχιστον 90 χρόνια η διαθήκη του Φίλιππου

Επτασφράγιστο μυστικό για τουλάχιστον 90 χρόνια η διαθήκη του Φίλιππου

  17/09/2021 12:13

Το νομικό έγγραφο θα παραμείνει σφραγισμένο για δεκαετίες, όπως συμβαίνει και με άλλες διαθήκες γαλαζοαίματων - Ο μηχανισμός αυτός επινοήθηκε αφού ο πρίγκιπας Φραγκίσκος άφησε πολύτιμα σμαράγδια στην ερωμένη του - Τι συνέβη στην περίπτωση της πριγκίπισσας Diana.   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Για την διαφύλαξη της ιδιωτικότητας και της αξιοπιστίας της βρετανικής Μοναρχίας, η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου, του εκλιπόντα συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα παραμείνει σφραγισμένη τουλάχιστον 90 χρόνια, όπως αποφάνθηκε χθες δικαστήριο του Λονδίνου.

Ερμηνεύοντας μία νομοθετική πρόβλεψη του 1910, ο δικαστής Σερ Άντριου ΜακΦάρλειν έκρινε ότι η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου, θα πρέπει να σφραγισθεί κι ότι κανένα αντίγραφο δεν θα πρέπει να αντιγραφεί για το αρχείο ή να διατηρηθεί ως δικαστικό έγγραφο.​

4011120749902507 Elizabeth-and-Prince-Philip-800x450

​Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο βαθμός της δημοσιότητας που θα προκτίθετος προς το σκοπό της διατήρησης της τιμής του ανώτατου άρχοντα, ααλούσε η δημοσιοποίηση της διαθήκης θα ήταν τόσο μεγάλος και εντελώς ανναφέρει ο δικαστής.

Με βάση την επίμαχη σύμβαση, μετά το θάνατο ενός ανώτερου μέλους της Βασιλικής Οικογένειας, τα δικαστήρια καλούνται να σφραγίσουν τις διαθήκες τους. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες διαθήκες, η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου δεν θα είναι ανοικτή για δημόσιο έλεγχο. Και μάλιστα θα υπάρξει μία υπάρξει μία ιδιωτική συζήτηση σε 90 χρόνια για να αποφασιστεί εάν μπορεί να ανοίξει η διαθήκη. 

4011116750064673 image

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα η ακρόαση της αίτησης για σφράγιση της διαθήκης πραγματοποιήθηκε ιδιωτικά τον Ιούλιο από τον σερ Άντριου ΜακΦάρλειν δικαστή του οικογενειακού δικαίου. Σύμφωνα με τον σερ Άντριου, ο ίδιος έχει επιφορτιστεί με την ασφάλεια ενός χρηματοκιβωτίου που περιέχει περισσότερους από 30 φακέλους, καθένας από τους οποίους έχει μέσα τη σφραγισμένη διαθήκη ενός νεκρού μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Ο ίδιος εξήρε την ανάγκη να ενισχυθεί η προστασία για τις προσωπικές στιγμές της ζωής των μελών της βασιλικής οικογένειας προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια της Βασίλισσας και όλοι βρίσκονται γύρω της. Ο δικαστής σερ Άντριου ισχυρίζεται επίσης ότι δεν είχε δει τη διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου, ούτε γνώριζε κάτι για το περιεχόμενό της.

Όπως αναφέρει το BBC, το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας του οποίου η διαθήκη σφραγίστηκε από το δικαστήριο, ήταν ο πρίγκιπας Φραγκίσκος, γνωστός «γυναικάς» της εποχής του και μικρότερος αδελφός της βασίλισσας Μαίρη, ο οποίος απεβίωσε το 1910. Από την πλευρά του, ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Μάικλ Νας, συγγραφέας για τις βασιλικές διαθήκες στη Βρετανία από το 1509 έως το 2008, έσπευσε να τονίσει ότι ο ότι ο νέος νομικός μηχανισμός επινοήθηκε αφού ο πρίγκιπας Φραγκίσκος άφησε πολύτιμα σμαράγδια από τη βασίλισσα στην ερωμένη του, την κοντέσα του Κίλμορι. 

4011115924168909 image

Ένας φάκελος που περιέχει τη διαθήκη του πρίγκιπα Φραγκίσκου βρίσκεται στο χρηματοκιβώτιο του σερ Άντριου, με τις πιο πρόσφατες προσθήκες να είναι αυτές της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αδελφής της βασίλισσας, που πέθανε το 2002. Ο σερ Άντριου πρόσθεσε ότι, μετά από 90 χρόνια κάθε βασιλική διαθήκη θα ανοίγει και θα εξετάζεται από τον ιδιωτικό δικηγόρο του μονάρχη, τον φύλακα των Βασιλικών Αρχείων, τον γενικό εισαγγελέα και από ενδεχομένως, εκπροσώπους του νεκρού που μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμοι.

Αυτοί θα αποφασίζουν εάν η διαθήκη μπορεί να δημοσιοποιηθεί σε εκείνο το στάδιο, αλλά ο σερ Άντριου είπε ότι κάποια βασιλική διαθήκη μπορεί να μην δημοσιευτεί ποτέ, έστω και εν μέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο δικηγόρος της βασίλισσας και ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξαν ότι οι διαθήκες θα πρέπει να σφραγιστούν για 125 χρόνια, όμως ο σερ Άντριου υποστήριξε ότι τα 90 χρόνια είναι ένα «αναλογικά έγκυρο και επαρκές» χρονικό διάστημα.

Στη περίπτωση της Νταϊάνα, η διαθήκη της δεν σφραγίστηκε. Σε αντίθεση με άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, η διαθήκη της αξέχαστης «πριγκίπισσας του λαού» δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό της, το 1997, αποκαλύπτοντας ότι το μεγαλύτερο τμήμα της περιουσίας της θα δινόταν υπο τη μορφή καταπιστεύματος στους γιους της, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, μέχρι να έφταναν στην ηλικία των 25 ετών. 

4011114933842821 image

 Από την πρώτη μέρα που έφυγε ο Φίλιππος από την ζωή, ο οποίος όπως και ο πρίγκιπας Φραγκίσκος, ήταν διαβόητος για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις,  οι φήμες έδιναν και έπαιρναν,  ότι «δεν ξέχασε τις τελευταίες αγαπημένες του και κυρίως την πιο πρόσφατη στενή φίλη του, την Πένυ - πρώην Ρόμσεϊ και τώρα Κόμισσα Μαουντμπάτεν  της Βιρμανίας. Ξανθιά, λεπτή και ακόμα εντυπωσιακά όμορφη, η Πένυ, η οποία ήταν 32 χρόνια νεότερη από τον Φίλιππο, γνώριζε τον Δούκα εδώ και δεκαετίες και ήταν η συνοδηγός του  σε αγώνες οδήγησης από το 1994. Όταν ο Δούκας οδηγούσε ακόμα ανταγωνιστικά, ταξίδεψαν τη χώρα μαζί για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς.   

Την υποστήριξε όταν ο σύζυγός της και βαφτισιμιός του, Nόρτον, την άφησε το 2010 για  ένα ειδύλλιο με τη σχεδιάστρια μόδας Γιουτζέιν Νάτταλ.  Τα τελευταία χρόνια ήταν η μόνιμη συντροφιά του Φίλιππου στο Wood Farm στο κτήμα Sandringham, και της πιστώνουν το γεγονός ότι ήταν αυτή και όχι η βασίλισσα που τον έπεισε να παραιτηθεί από την άδεια οδήγησης μετά το ατύχημα που είχε το  2019.

 «Όταν είδα τον Φίλιππο και την Πένυ να γλιστρούν στην πίστα  του χορού στο Royal Yacht Squadron Ball κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Cowes, κανείς τους δεν έδινε δεκάρα για το ποιος τους έβλεπε  ή τι θα μπορούσε  να σχολιάσει κάποιος. Παρατήρησα ότι ο Φίλιππος ήταν σε απόλυτη αρμονία και ρυθμό με την όμορφη Πένυ. Αναμφίβολα είναι κοντά της και είναι ένας υποστηρικτικός φίλος και μέντορας», θυμάται χαρακτηριστικά η συγγραφέας του "Prince Phillip Revealed".

Συνολικά 12 ήταν οι μεγάλοι (γνωστοί) έρωτες που έζησε ο Φίλιππος ενώ βρισκόταν στο πλάι της Ελισάβετ.  

4011113732596621 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας