Ο άγνωστος «γιος» του Θεοδωράκη, σπάει τη σιωπή του και μιλάει για τον Μίκη

 

 

 

Σήμερα το μεσημέρι η τελετή με τους επικήδειους στη Μητρόπολη Αθηνών - Λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη στα Χανιά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

  

Το ύστατο χαίρε θα έχουν την ευκαιρία να πουν, για τελευταία ημέρα σήμερα, οι κάτοικοι της Αττικής στον Μίκη Θεοδωράκη κατά την διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών. Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι η σορός του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη και ταυτόχρονα της εμβληματικής προσωπικότητας της ελληνικής ιστορίας θα δέχεται τον αποχαιρετισμό των τους ανθρώπων που τον αγάπησαν, τον θαύμασαν, τον ακολούθησαν επί δεκαετίες στους καλλιτεχνικούς αλλά και κοινωνικό – πολιτικούς δρόμους που χάραξε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Για τις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου. Κατά την διάρκειά της επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά απ' όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης. Με αυτοκινητοπομπή θα προσεγγίσει την Δημοτική Αγορά Χανίων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια, πεζή , προς ψστη Μητρόπολη Χανίων όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι στις 12 το μεσημέρι.

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στι 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά για να συνοδευτεί, μετά το πέρας της, η σορός, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.   

 

Ο άγνωστος «γιος» του Μίκη Θεοδωράκη, Νίκος μιλάει για πρώτη φορά δημόσια για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, το έργο του και τη σχέση τους σε συνέντευξη που έδωσε χθες Κυριακή στην εκπομπή «Υπάρχει Θέμα”, στο «Start Κέρκυρας».

Ο ίδιος μίλησε για τους σταθμούς της ζωής του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη και υπογράμμισε πως οι νεότεροι θα πρέπει να εμβαθύνουν στο έργο του πατέρα του και σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει η Πολιτεία με διάφορους τρόπους.

Παράλληλα, υπενθύμισε μεταξύ άλλων τις επαφές που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης με την Παλαιστίνη και την Τουρκία αλλά και την μεγάλη συναυλία που είχε δώσει στην Τουρκία.

Ανέφερε επίσης πως σε ερώτηση που του είχε κάνει ο Θεοδωράκης για το αν αισθάνεται Κρητικός, εκείνος του απάντησε πως δεν αισθάνθηκε γιατί όλα τα καλοκαίρια του τα περνούσε στην Κέρκυρα.

Υποστήριξε επίσης πως ο Μίκης Θεοδωράκης δούλευε συνεχώς, όπου κι αν βρισκόταν. Δούλευε μέσα στο τρένο, το λεωφορείο, έγραψε τραγούδια στην εξορία, στις φυλακές.

Επίσης, αναφέρθηκε και για την πρώτη τους συνάντηση αποκαλύπτοντας πως αυτή πραγματοποιήθηκε στα 35 του όταν του έστησε καρτέρι έξω από το Μέγαρο Μουσικής στην πρεμιέρα της Λυσιστράτη.

 

Ποιος είναι ο Νίκος Θεοδωράκης

Όπως ακούσαμε στη συνέντευξη που έδωσε ο «άγνωστος γιος» του Μίκη Θεοδωράκη στο «Start Κέρκυρας», ο Νίκος Θεοδωράκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1976. Από μικρός έδειξε την τάση που είχε για τη μουσική.

Από τα 11 του χρόνια συμμετείχε φωνητικά σε συναυλίες του Σπύρου Σαμοϊλη. Αρχίζει μαθήματα θεωρίας και πιάνου στο Ωδείο Καλλιθέας και αργότερα στο Ωδείο Καλομοίρη. Παίρνει μέρος σε συναυλίες του Σαμοϊλη, ενώ στη συνέχεια διοργανώνει αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη στην Κέρκυρα.

Στην Κέρκυρα συμμετέχει στο καλλιτεχνικό εργαστήρι και στο ΔΗΠΕΘΕ. Σήμερα ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα και συνεχίζει να διοργανώνει αφιερώματα για τον Μίκη Θεοδωράκη. 

Τον Νοέμβριο του 2017 ανοίγει το «Μικης Radio», ενώ τον Απρίλη του 2020 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον συνθέτη Χρύσανθο Μουζακίτη, με τίτλο «Στα Λιμάνια της Καρδιάς μου», μία συλλογή με διάφορους ¨Ελληνες καλλιτέχνες.

 
 
 

Η είδηση ότι ο Μίκης Θεοδωράκης απεβίωσε έχει προκαλέσει εθνική λύπη, καθώς μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της χώρας έφυγε από τη ζωή.

Ο γιος του Νίκος Θεοδωράκης μίλησε με δάκρυα και τρεμάμενη φωνή στην εκπομπή «Alpha Παντού» και με μία φράση τα είπε όλα.

«Έχει ορφανέψει ο κόσμος. Ορφανέψαμε σαν Ελλάδα. Ελπίζω αυτή η ημέρα να είναι μια αφύπνιση. Ας είναι αυτή, η ημέρα που ο ελληνικός λαός θα γίνει ξανά αυτό που ήταν κάποτε».

Παράλληλα, και ο καλλιτεχνικός κόσμος εξέφρασε τη θλίψη του και αναφέρθηκε με λόγια καρδιάς για τον μουσικοσυνθέτη που προσέφερε πολλά στην Ελλάδα και μέσα από το έργο του ενίσχυσε και πρόβαλε τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Με ανάρτησή του ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, διαψεύδει οτι ο Νίκος Θεοδωράκης είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Για απάτη του αιώνα κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook o γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, αναφερόμενος στον Νίκο Θεοδωράκη, ένα πρόσωπο που εμφανίζεται ως γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Όπως τονίζει ο Γ. Θεοδωράκης το πραγματικό επώνυμο του προσώπου αυτού ειναι Κουρής και ουδεμία σχέση έχει με την οικογένεια Θεοδωράκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»
Ιβάν Σβιτάιλο: «Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Mπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο και οι άλλοι κλαίγανε!»
Δεν προχώρησε ούτε σήμερα η διαδικασία αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα - Οι τελευταίες εξελίξεις
Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Η αγκαλιά Μαρίνας Ψάλτη με Ξένια Καλογεροπούλου & η χειραψία με την Μιμή Ντενίση
Τροχαίο ατύχημα για τη Μαρία Αντωνά – Το αμάξι της «πετάχτηκε» σε βιτρίνα μαγαζιού
Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η οπλουργός της ταινίας #Rust για τον θάνατο της Halyna Hutchin
Ο Sin Boy φωτογραφήθηκε μέσα σε φέρετρο: «Έχω πεθάνει, έχω φάει ξύλο, τι άλλο να κάνω για να με κάνετε viral;»
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκπλήξεις, τα ηχηρά ονόματα & οι celebrities
Η αποκάλυψη της Αναστασίας για το γεγονός που την έχει πληγώσει: «Υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη μέση»