Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

«Είχα σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί από Ολυμπιονίκη, ...όταν ήμουν 16 ετών»

  22/07/2021 09:13
«Είχα σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί από Ολυμπιονίκη, ...όταν ήμουν 16 ετών»

«Είχα σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί από Ολυμπιονίκη, ...όταν ήμουν 16 ετών»

  22/07/2021 09:13

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα, που η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε με γενναιότητα για τη φρικτή εμπειρία του βιασμού της και άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα #MeToo.  

Σήμερα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τη Ζωή Λιάκα αποκαλύπτει πως πριν από τον βιασμό της, «ένα πολύ μεγάλο όνομα του αθλητισμού» τής είχε επιτεθεί σεξουαλικά. Μάλιστα, μιλά για τη δική της αντίδραση και της οικογένειάς της.

Θα μου πείτε ένα παράδειγμα που εκείνη την εποχή το αφήσατε στην άκρη και τώρα το αναγνωρίζετε ως βία; Σεξουαλική παρενόχληση είχατε αντιμετωπίσει ως παιδί;

Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» λέει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου και προσθέτει: «Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω.

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι είπε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε». Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο.  

3961826645438781 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας